Bloggpresentation: Lundaluppen

Vi skrev nyligen ett inlägg om Sveriges hetaste ekonomibloggar där vi presenterade 8 bloggare som vi tror kan vara inspirerande för våra kunder. Vi kommer låta varje bloggare få presentera sig själv, sin blogg och sina portföljer eller bevakningslistor. Först ut bland bloggarna som presenteras blir den mycket välkända Lundaluppen.

Lundaluppen

Lundaluppen har på fyra år gått från het nykomling till bloggveteran med ett par tusen besök om dagen. Särskilt heta har dock aldrig investeringarna varit, här möter man några av Sveriges, Nordens och USA:s stabilaste företag – köpta till bra pris och med långsam portföljomsättning. Målet med mina investeringar är att med låg risk bygga upp en portfölj med avkastning över index. Läsarna får följa den resan i detalj då jag redovisar exakta antal aktier, pris i kronor och ören, med full öppenhet kring alla transaktioner.

Jag förordar långsiktighet, noggrant val av företag och hård investeringsdisciplin. Ur detta perspektiv innehåller bloggen mängder av diskussioner om investeringsstrategi, riskhantering, belåning, bolagsanalyser, reflektioner över rapporter och annat som hör en aktieblogg till. Grundplåten i portföljen kommer från eget företagande, så även detta berörs ibland. Jag hoppas att detta gör att fler får upp ögonen för bloggen och att Avanzas kunder ska kunna lära sig av mina misstag. Välkomna!

Med vänlig hälsning,
Lundaluppen

Portfölj per 2014-02-12
Värdepapper Verksamhet Börs Andel* +/- i år**
KS Handelsbanken Finans flagga_se 27% 3,1%
KS Hennes & Mauritz Kläder flagga_se 19% -2,1%
KS Swedbank Finans flagga_se 12% -2,9%
KS Industrivärden Investment flagga_se 10% 0,0%
KS Investor Investment flagga_se 7% -0,4%
KS Sampo Finans flagga_fi 6% 1,6%
KS A.P. Møller – Mærsk Rederi flagga_dk 5% 8,3%
KS Castellum Fastigheter flagga_se 5% 8,4%
KS Lundbergföretagen Investment flagga_se 3% 1,3%
KS Wal-Mart Stores Detaljhandel flagga_us 3% -4,9%
KS Bonheur Energi/Sjöfart/Media flagga_no 2% -7,8%
KS Johnson & Johnson Läkemedel flagga_us 1% 1,5%


* Procentuell andel av portföljen per 2014-02-12.
** Utveckling i år uppdaterad med stängningskurs 2014-02-11. Utvecklingen gäller i lokal valuta. För att se avkastningen på andra tidsperioder, tryck på respektive värdepapper. Källa: Avanza Bank

Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza Bank.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Relaterade inlägg