Bloggpresentation: Petrusko

Petrusko är en sparare som fokuserar på utdelningar som ingen annan, något man verkligen kan se i portföljen. Hans strategi har möjliggjort att han får utdelning flera gånger i månaden. Inlägget om så kallad Dividend carpet bombing är speciellt intressant, där visar han hur man kan gå till väga för att med endast tre bolag kunna få utdelning varje månad. Han är även aktiv på Twitter under nicket @therealpetrusko! Här får vi lära känna honom lite närmare.

Petruskos utdelningsschema
Petruskos utdelningsschema

Petrusko

Sedan slutet av nittiotalet har jag skrivit på nätet om aktier, börsen osv under aliaset ”petrusko”. På Börssnack främst fram till sensommaren 2014 då jag skaffade Twitter och min blogg som kom att ändra mina nätvanor drastiskt. Just Twitter har blivit en oerhört uppskattad informationskälla för mig. Jag följer bara sådant som rör finans/börs och får riktigt bra info där och har ofta intressanta diskussioner. Mitt nick på Twitter är @therealpetrusko.

Jag är en man född i slutet av sjuttiotalet och köpte min första aktie när jag var tio år gammal. Många år med aktieintresse har det blivit och både fram som motgångar har format den investerare jag är idag.

Ofta har jag fått höra att jag är en ”försiktig general” och min strategi är inte vidare häftig utan ses nog av vissa som tråkig. Jag investerar i bra bolag med bra utdelning, alltså bolag som har en bra utdelning år ut och in. Kanske till och med höjd utdelning år efter år. Min strategi har fört mina blickar till andra sidan Atlanten där det finns många fina bolag som höjt utdelningen varje år i över 25 år. Jag har ett stort intresse i USA-aktier då det finns många bolag där som passar min strategi exceptionellt bra. Jag har en mycket långsiktig syn på mina investeringar och allra helst behåller jag för alltid.

Försiktig som jag är har jag även ett stort intresse i Fixed Income som tex preferensaktier. Jag gillar detta investeringsslag som sänker risken i portföljen och bjuder på ett stabil kassaflöde av utdelningar.

Nämnde jag utdelningar? Ja, jag har ett tokigt fokus på utdelningar och mina innehav ger mig utdelning minst tre gånger per månad!

Min blogg startade jag sensommaren 2014 och på den kan man läsa mer om mig och min strategi. Jag skriver ofta om olika utdelningsaktier, både om de jag äger och andra.

Med vänlig hälsning,
petrusko

Portfölj per 2015-02-04
Värdepapper Verksamhet Börs Andel* +/- 1 år**
KS Castellum Fastigheter flagga_se 16,4% 28,0%
KS Hennes & Mauritz Kläder flagga_se 14,7% 20,9%
KS Industrivärden C Investment flagga_se 12,3% 28,0%
KS TeliaSonera Telekom flagga_se 7,7% 7,6%
KS Realty Income REIT flagga_us 7,6% 34,3%
KS BlackRock Municipal Income II flagga_us 6,9% 19,0%
KS Ratos Private Equity flagga_se 5,6% -9,8%
KS Akelius Pref Fastigheter flagga_se 5,5% 2,6%
KS Fortum Energi flagga_fi 3,8% 19,6%
KS Klövern Pref Fastigheter flagga_se 3,4% 11,4%
KS Amasten Holding Pref Fastigheter flagga_se 3,1% 7,9%
KS AT&T Telekom flagga_us 2,4% 7,5%
KS Corem Property Group Pref Fastigheter flagga_se 2,3% 17,2%
KS Global X SuperIncome flagga_us 2,1% 0,1%
KS Ratos Pref Private Equity flagga_se 1,7% 1,8%
KS Hemfosa Pref Fastigheter flagga_se 1,5% 4,4%
KS HCP REIT flagga_us 1,4% 20,5%
KS NCC Bygg flagga_se 1,1% 35,7%
KS SAS Pref Flyg flagga_se 0,4% -12,4%
KS Statoil Olja & gas flagga_no 0,1% -4,5%
KS Latour Investment flagga_se 0,1% 34,9%
KS Atlas Copco Industrivaror flagga_se 0,1% 43,2%
KS Tele2 Telekom flagga_se 0,1% 30,6%

* Procentuell andel av portföljen per 2015-02-04.
** Utveckling under 1 år uppdaterad med stängningskurs 2015-02-03. Utvecklingen gäller i lokal valuta. För att se avkastningen på andra tidsperioder, tryck på respektive värdepapper. Källa: Avanza

Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Relaterade inlägg