Bloggpresentation: Snåljåpen

Dags för en nyare bloggstjärna att presentera sig. Snåljåpen har på bara drygt ett år byggt upp en trogen läsarskara och blivit en av de mest besökta ekonomibloggarna. Han har på senare tid publicerat ett flertal intressanta intervjuer med bland annat Börspodden, Lundaluppen och Placeras Jesper Strandberg. Gör han skäl för sitt namn? Besök bloggen och avgör själv! Kika även in andra heta ekonomibloggare.

Snåljåpen

Olle Qvarnström heter jag som skriver under aliaset Snåljåpen. Jag är en av de få bloggare som är helt öppen med vem jag är, vad jag gör och vad jag tjänar, någonting som jag själv tror är en starkt bidragande faktor till att bloggen växt till sig till en av de större på ämnet. 23 år gammal har jag hunnit att bli och när jag inte räknar pengar så jobbar jag som IT-konsult på ett Stockholmsbaserat företag med ca 150 anställda.

Snåljåpen drogs igång för strax över ett år sedan då jag insåg att det var ett väldigt effektivt sätt att utveckla mig själv på. Genom att publicera mina funderingar offentligt så har jag fått väldigt mycket feedback vilket gör att det sista året varit det absolut mest lärorika för mig i min investerarkarriär, en karriär som för övrigt sträcker sig tillbaks till högstadiet. Bloggen handlar dock inte enbart om investeringar utan även en hel del om närliggande ämnen, så som privatekonomi, pension, vissa politiska frågor och allt däremellan.

Jag är inte någon uttalad värdeinvesterare utan har en väldigt flexibel filosofi, portföljen byter lite skepnad beroende på rådande marknadsläge. I portföljen finns i dagsläget bland annat högutdelande Castellum, industrikonglomeratet Beijer Alma, spelbolaget Betsson, IT-bolaget Bahnhof och framför allt Swedbank. Just nu anser jag att börsen är ganska högt värderad vilket är anledningen till att portföljen domineras av stabila och högutdelande bolag och en hel del räntesparande.

Med vänlig hälsning,
Snåljåpen

Portfölj per 2014-02-21
Värdepapper Verksamhet Börs Andel* +/- i år**
KÖP Spiltan Räntefond Sverige 44% 0,6%
ÖPPNA Sparkonto 17% 0,2%***
KS Castellum Fastigheter flagga_se 8% 11,4%
KS Swedbank Finans flagga_se 8% -1,7%
KS Protector Forsikring Försäkring flagga_no 6% 38,0%
KS Beijer Alma Industri flagga_se 6% -1,7%
KS Betsson Casino/Vadhållning flagga_se 6% 1,5%
KS Bahnhof Internetoperatör flagga_se 4% 2,9%


* Procentuell andel av portföljen per 2014-02-21.
** Utveckling i år uppdaterad med stängningskurs 2014-02-20. Utvecklingen gäller i lokal valuta. För att se avkastningen på andra tidsperioder, tryck på respektive värdepapper. Källa: Avanza Bank
*** Ränta på Sparkonto+ Collector hittills i år. Effektiv årsränta för närvarande: 1,60 %.

Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza Bank.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Relaterade inlägg