Bloggpresentation: Spartacus Invest

Av Avanza

04 mar 14

Share

Spartacus Invest har bloggat sedan 2011. I bloggen delas ofta djupgående tankar och analyser om enskilda bolag men även intressanta inlägg om sparande och börsen i övrigt. Bland annat skriver han ett väldigt aktuellt inlägg om krisen i Ukraina och händelserna under helgen som ledde till måndagens breda nedgångar på börsen. Spana in bevakningslistan nedan och missa inte de övriga bloggarna vi följer.

Spartacus Invest

Spartacus Invest är en blogg med tankar, funderingar och noteringar om aktier och investeringar.

Fokus är på bolag som bedöms ge en långsiktigt god avkastning, inte minst via utdelningar och utdelningstillväxt. Samtidigt som det helst ska ske till så låg risk som möjligt. Bolag med starka balansräkningar gillas extra mycket. Bolagen finns främst på de nordiska och amerikanska listorna. Av naturliga skäl visas då generellt större intresse för stora bolag som funnits med ett tag än för små förhoppningsbolag.

Det finns inget direkt mål från min sida att bli rik eller ekonomisk oberoende via aktier. Ej heller att leva snålt, spara extremt mycket, leta efter spännande aktier, köpa och sälja ofta m.m. Aktiemarknaden ses som ett placeringsalternativ för att placera sparmedel i. Sparmedel som bedöms inte behövas den närmsta tiden. Därav är investeringsstrategin ganska passiv och långsiktig till sin natur. Aktier är enligt mitt sätt att se det andelar i en tillgång. En tillgång som köps/ackumuleras när de bedöms som prisvärda och sedan hålls över tid. På så sätt kan aktier liknas vid en markbit på en gård som antingen brukas eller arrenderas ut. En gård som hela tiden växer genom att fler markbitar köps till.

Med vänlig hälsning,
Spartacus

Bevakningslista per 2014-03-03
VärdepapperVerksamhetBörs+/- i år*
KSAddtechIndustrivarorflagga_se-7,1%
KSAlfa LavalIndustrivarorflagga_se2,6%
KSAtlas CopcoIndustrivarorflagga_se-1,6%
KSAxfoodDagligvarorflagga_se10,6%
KSBeijer AlmaIndustrivarorflagga_se-2,3%
KSBerkshire HathawayInvestmentus-2,3%
KSClas OhlsonDetaljhandelflagga_se-1,9%
KSEkornesMöblerno9,1%
KSFortumEnergifi-0,1%
KSHennes & MauritzKläderflagga_se-4,2%
KSIndustrivärdenInvestmentflagga_se-1,7%
KSIndutradeIndustrivarorflagga_se10,2%
KSKinnevikInvestmentflagga_se-18,7%
KSKongsberg gruppenFörsvarsteknikno1,2%
KSLundbergföretagenInvestmentflagga_se6,7%
KSMcDonald’sSnabbmatus-2,8%
KSMekonomenBilverkstadflagga_se-19,7%
KSNIBEVärmeteknikflagga_se13,9%
KSNolatoProdukttillverkningflagga_se-2,2%
KSProcter & GambleDagligvarorus-4,8%
KSRatosInvestmentflagga_se-1,1%
KSSCASkogsindustriflagga_se-3,6%
KSSkanskaByggflagga_se2,9%
KSTeliaSoneraTelekomflagga_se-10,4%
KSThe Coca-Cola CoDryckus-7,7%
KSWal-Mart StoresDetaljhandelus-5,8%
KSYaraJordbruksprodukterno-3,8%


* Utveckling i år uppdaterad med stängningskurs 2014-03-03. Utvecklingen gäller i lokal valuta. För att se avkastningen på andra tidsperioder, tryck på respektive värdepapper. Källa: Avanza Bank

Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza Bank.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kommentarer