Bloggpresentation: Trygg Framtid

Vi fortsätter att spana in Sveriges hetaste ekonomibloggar och introducerar nu ytterligare en bloggare. Denna gång är det bloggen Trygg Framtid som kliver in i rampljuset. I portföljen finner vi en del intressanta amerikanska bolag och det senaste inlägget är en analys av matvarukedjan Whole Foods Market. Se portföljen här nedan och läs bloggen!

Trygg Framtid

Bloggen Trygg Framtid drivs av en IT-konsult i 30-årsåldern. Sparandet är gemensamt med min fru och vårt mål är att arbeta upp en så stor passiv inkomst att vi själva kan välja när, om och hur vi vill jobba. Från början var bloggen mest en dagbok där jag dokuemnterade lite tankar, men i takt med mitt att mitt investeringsintresse har jag börjat göra enga bolagsanalyser och investeringsantaganden. Bloggandet är väldigt utvecklande och det är alltid trevligt med kommentarer som väcker ännu fler tankar.

Portföljen består av företrädesevis av stabila utdelare med fin utdelningstillväxt (t.ex. Castellum & Coca-Cola) blandat med en klick tillväxt (Apple) och underdogs (AIG och Citigroup). Utdelningstillväxt och konkurensfördelar (vallgrav/moat) får större och större vikt. Av den anledningen har jag inte mindre än tre systemkritiska banker i portföljen. När jag värderar bolag tittar jag främst på utdelningen och möjlig utdelningstillväxt, bolagets fria kassaflöde samt P/E.

Bloggen skriver jag under pseudonym, men utöver det är jag inte speciellt hemlig. Jag försöker skriva öppet och med glimten i ögat. Allt som oftast handlar inläggen om diverse tankar kring investeringar, men generella privatekonomiska funderingar förekommer också.

Med vänlig hälsning,
Trygg Framtid

Portfölj per 2014-06-03
Värdepapper Verksamhet Börs Andel* +/- i år**
KS Coca-Cola Dryck us 14,3% -1,1%
KS Bonheur Konglomerat flagga_no 12,4% -5,8%
KS Citigroup Finans us 10,9% -8,7%
KS AIG Försäkring us 9,5% 5,9%
KS Castellum Fastigheter flagga_se 8,3% 15,5%
KS TeliaSonera Telekom flagga_se 7,7% -8,1%
KS BlackRock Municipal Income Obligationer us 7,3% 9,1%
KS Protector Forsikring Försäkring flagga_no 6,7% 66,7%
KS Whole Foods Market Dagligvaror us 6,6% -34,8%
KS Apple Hemelektronik us 5,5% 12,8%
KS Nordea Finans flagga_se 3,9% 13,7%
KS Industrivärden Investment flagga_se 3,8% 8,8%
KS Swedbank Finans flagga_se 3,1% -1,9%

* Procentuell andel av portföljen per 2014-06-03.
** Utveckling i år uppdaterad med stängningskurs 2014-06-02. Utvecklingen gäller i lokal valuta. För att se avkastningen på andra tidsperioder, tryck på respektive värdepapper. Källa: Avanza, Bloomberg

Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Relaterade inlägg