BörsElvan Tyskland

Fotbolls VM fortsätter och nu har turen gått till Europas tillväxtmotor och exportland Tyskland. Frågan är om de med tysk precision kommer kunna exportera bollen från eget område upp i mål hos motståndaren och kamma hem storvinsten. Vi har satt ihop vår BörsElvan, har du?

Tyskland är Europas industrination och tillväxtmotor likväl som exportkatalysator och stor producent av de bilar som trafikerar våra vägar. Den tyska börsen karaktäriseras av mycket industri och fordonstillverkare och huvudindexet heter DAX som utgörs av 30 stora tyska välkända bolag som handlas på Frankfurtbörsen.

Eftersom Tyskland är det mest populära europeiska landet bland våra kunder så kommer vår BörsElvan influeras av våra kunders val, vi tror helt enkelt att de har bäst koll.

I mål sätter vi Tysklands största bank Deutsche Bank som förvisso haft lite knäskador och allmänna åkommor men som vi nu tror är i god vigör för att hålla nollan. Till sin hjälp bygger vi upp backlinjen med BMW, Daimler, Volkswagen och Porsche som tunga fordonstillverkare på den globala arenan, och en svår backlinje för motståndaren att knäcka, de är duktiga på att jobba på hemåt.

På mittfältet behöver vi lite energi för att orka på hemåt likväl som offensivt väljer vi in energibolaget E.ON, fastighetsbolaget Vonovia, som visat sig lite på hugget efter budet på svenska fastighetsbolaget Victoria Park, och resebolaget TUI, som tidigare drev bolag i Sverige under vatrumärket Fritidsresor och som vi hoppas ska bjuda Tyskland på en bra resa i VM.

Sist men inte minst toppar vi upp med tre mycket starka forwards i form av kundfavoriten Zalando, Adidas samt Infineon Technologies som är ett halvledarbolag som gynnas av trender såsom robotisering och ökad andel teknikinnehåll i bilar samt IoT, alltså internet of things, nu när mer och mer prylar i vår vardag skall vara uppkopplade. Två spännande kort på offensiven med andra ord.

Hur ser din BörsElva ut i Tyskland?

/ Nicklas

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida.

Relaterade inlägg