Avanza Börspanel Augusti

Avanza Börspanel är tillbaka efter sommaren. Vilka aktier ska man köpa och vilka ska man sälja?  Det får vi veta i månadens avsnitt som gästas av Catrin Jansson på Enter Fonder och Marcus Hernhag, fristående aktieskribent.

 

Catrin JanssonCatrin Jansson Enter Fonder3

Catrin jobbar på Enter Fonder och ingår i deras förvaltningsteam. Hon har tidigare arbetat på Nordea Equities som aktieanalytiker men rekryterades till Enter för att starta och förvalta deras småbolagsfond med fokus på små och medelstora företag med tillväxtpotential.

Catrins Småbolagsfond hittar du här
Samtliga fonder från Enter Fonder
 hittar du här

Marcus HernhagMarcus Hernhag 120x150
Marcus jobbar som fristående aktieskribent och skriver ofta för Privata Affärer.  Han beskriver sig själv som aktievärldens tjuren Ferdinand och är aktuell med sin andra bok på ämnet aktier. Denna gång med fokus på utdelningar. Marcus bloggar även på sin hemsida som du hittar här.

 

Våra gästers köpråd
Aktie Verksamhet Börs +/- 2016***
KS 1 Nordax Finans flagga_se -15,88%
KS 2 Evolution Gaming Spel flagga_se -18,60%
KS 3 Tomra Returmaskiner flagga_se -6,28%
KS 4 Balder Fastigheter flagga_se 11,79%
KS 5 Beijer Alma Verkstad flagga_se -8,43%
KS 6 Hexagon Mätteknik flagga_se 10,04%
Våra gästers säljråd
Aktie Verksamhet Börs +/- 2016***
KS 1 Anoto Informationsteknik flagga_se -66,92%
KS 2 Nibe Värmeteknik flagga_se 8,96%
KS 3 Getinge Medicinteknik flagga_se -23,60%

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. ***Avkastningssiffrorna för 2016 avser från 2016-01-04 fram till 11.25 2016-08-24. Åsikter och slutsatser som framkommer i Börspanelen är gästernas egna och skall inte ses som investeringsråd från Avanza.

 

 

 

 

Relaterade inlägg

Kommentarer

3 svar till “Avanza Börspanel Augusti”

  1. Hej Avanza. Det är dags att starta med Börspaneler med de av era kunder som presterar bäst. Det är den infon vi verkligen kan ha nytta av. När ni tar in sådana här försiktiga traditionalister så missar de att ge råd om nästa kursrusare som idag till exempel Saniona (upp 25 % idag), Litium (upp 10 % idag), varför nämner de inte sådana aktier med potential och liknande undervärderade bolag? Vi behöver tips om aktier som upptäcks av era kunder, inte av fondplacerare/konsulter. Hoppas någon läser detta.

    • Hej,

      Tack för input, det är en intressant tanke. Vi tar till oss det och jag lovar att fundera på om detta koncept går skapa i någon form. Vilka värdepapper våra mest framgångsrika placerare har investerat i kan vi ta fram. Om den legala biten håller så kanske vi kan se över möjligheten att bjuda in två framgångsrika kunder, ber att få återkomma i frågan / Nicklas

      • Hej Niclas. Är det inte lite väl uppenbart att Catrin rekommenderar två av Enters största innehav? Luktar det inte lite mer klassisk produktplacering, snarare än ”börspanel”?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.