Nu startar vi 150 kontor, anställer hundratals ”rådgivare” och höjer avgifterna!*

Vi startade Avanza för drygt 15 år sedan med en enkel idé. Vi skulle skapa en bank där vi själva ville vara kunder. En bank utan fasta avgifter där sparandet gick till kunderna istället för till banken. Det har gått fantastiskt bra och vi har fått över 400 000 kunders förtroende. Nu är det dags för oss att ta nästa steg.

Vår nya annonskampanj i DI
Vår nya annonskampanj i DI

Under lång tid har vi sneglat på våra konkurrenter, Storbankerna, och insett att det skulle vara betydligt mer lönsamt (för oss) att tänka helt tvärtom än vad vi gör idag. Därför startar vi nu 150 nya kontor på centrala A-lägen i Sveriges alla städer. Tanken är att fylla dem med rådgivare/säljare som aktivt kan sjunga de höga avgifternas lovsång över bygden.

Vår storsäljare Avanza Zero – fonden helt utan avgifter – tjänar vi ju ingenting på och därför lägger vi helt enkelt bara ned den. Istället startar vi ett antal egna fonder med mer marknadsmässiga avgifter, runt 5 % hade vi tänkt oss.

Vårt andra strategiska misstag, att lansera aktiehandel från 1 kr, rättar vi samtidigt till. (Alexander Boman som kom på den dåliga idén söker förövrigt jobb och kan nås på 0707-400 273.)

Varför vi inte tänkt på det här tidigare är det enda som grämer oss.

Bli en lönsam kund du också på:
www.avanza.se/enbanksomallaandra

* Mottagandet av kommersiella budskap skall alltid läsas med hänsyn tagen till dagens datum.

Relaterade inlägg