En miljon mer i pension

En miljon mer i pension innebär för många av oss sparare en möjlighet att faktiskt möjliggöra våra drömmar. Kanske till och med att sluta arbeta tidigare än planerat och få mer tid till annat eller få flera tusenlappar mer i månaden som pensionär.

annikasaramies
Annika Saramies,
VD Avanza Pension

Visste du att många fortfarande betalar en stor del av sin framtida tjänstepension till rådgivaren, banken eller försäkringsbolaget – då de årligen tar ut onödiga avgifter som de själva tjänar stora pengar på? Det tycker vi är fel. Det är ju du som sparar.

Med dig som sparare i fokus så har vi på Avanza valt att slopa alla onödiga avgifter på dina pensionspengar – som kapitalavgiften på 0,65% – som andra försäkringsbolag och banker tjänar stora pengar på. Även om det kan låta lite, så innebär det att du som sparare kan tjäna en miljon kronor på att ha din tjänstepension hos oss! Det du kan göra är att ifrågasätta värdet av en högre avgift, vad avkastningen blir kan vi bara sia om.

”Vilka fonder ska man välja då?” kanske du frågar dig? Ja, det hjälper vi ju såklart till med.

Låt experter sköta jobbet åt dig utan att betala en förmögenhet för det. Ditt tjänstepensionssparande placeras i Avanza 75, som är speciellt framtagen för långsiktigt sparande och har självklart en riktigt låg avgift. Du får en väldiversifierad portfölj som löpande rebalanseras av experter.

Vill du få hjälp att göra det själv? Varför ska du betala dyrt för rådgivning när du kan göra det bättre själv? Använd då istället Portföljgeneratorn. Att skapa en bra fondportfölj med rätt allokering och femstjärniga fonder är inte längre något jobbigt eller svårt. Nu kan du göra det själv på några minuter – enkelt, snabbt och gratis.

Frågan kvarstår – kan du få ut mer av ditt pensionssparande?

Annika Saramies,
VD Avanza Pension

Relaterade inlägg

Kommentarer

22 svar till “En miljon mer i pension”

 1. Låter ju fantastiskt bra, men jultomten brukar ju tyvärr inte finnas, jag är en av många som inte har gjort ett aktivt val med mitt pensionssparande av den enkla anledningen att jag inte är kompetent att göra det
  Ge mig gärna information om hur jag väjer er och om hur det kan ge mig högre avkastning – jag har inte en aning om hur jag ska göra för att välja er – men en miljon extra kan man ju inte säga nej till – och jag förutsätter att det finns en garanti

 2. KAP-KL? Nepp vi är bortvalda av Avanza. Tidigare kunde vi välja Avanza, men inte nu på några år.
  Varför då undrar jag? Har vi generellt för lpg årsinkomst?

  • KAP-KL upphandlar sina fonder. Alla får inte vara med. Det är m a o inte Avanza som valt bort kap-kl utan tvärtom

  • Hej!

   Det var ett medvetet val från vår sida att gå ur som valbart bolag inom avtalspensionen, då vårt kundlöfte till våra kunder är att de alltid ska få ut mer pengar hos oss än hos någon annat försäkringsbolag. Av denna anledning har vi tagit bort alla onödiga avgifter (som försäkringsavgifter.) Vi har betydligt lägre intäkter men också lägre kostnader jämfört med övriga bolag, vilket är möjligt genom att vi alltid gör tuffa prioriteringar i vårt utvecklingsarbete. Inom avtalspensionsområdet kommer löpande nya krav, både tekniskt och på andra sätt. Vi bedömer att för att hålla vårt kundlöfte till den stora majoriteten kunder, är avtalspensionsaffären något vi måste välja bort.

   Återkom gärna om ni har några frågor kring detta!

   /Arvid, Avanza

 3. Använde portföljgeneratorn och fick ett förslag med genomsnittlig avgift på 1.10 procent. Hur hänger detta ihop med ert fokus på låga avgifter. 1.10 är ju väldigt högt.

  • Hej!

   Portföljgeneratorn gör ett urval ur fonder som har hög rating hos Morningstar och de tar även hänsyn till faktorer som risk och historisk avkastning förutom avgifter. Vi har fått den här feedbacken förut och självklart tagit till oss av den, i framtiden kommer det gå att enklare filtrera fonder efter avgift när man använder portföljgeneratorn.

   Återkom gärna om du har några frågor kring detta

   /Arvid, Avanza

 4. Påståendet i rubriken verkar ju bra. Men hur kan en sparare tjäna en miljon? Jag letade förgäves efter en realistisk begriplig förklaring. Texten borde innehålla ett realistiskt räkneexempel. Den här svårbegripliga, luddiga texten riskerar att få mig att tappa det förtroende för Avanza som jag är på väg att bygga upp. Frågan kvarstår – vad menar Avanza med rubriken?

  • Hej!

   Det handlar om att spara in pengar år efter år då man inte har någon fast kontoavgift eller någon procentuell avgift som äter upp sparkapitalet. Vi har en snurra på hemsidan som räknar ut det hela. Givetvis så spelar det roll både när man börjar spara samt vilken avkastning som man får på sitt sparande. Räknesnurran finns på vår sajt på nedan länk (scrolla ner en bit för att se den):

   https://www.avanza.se/pension/oversikt/tjanstepension.html

   Dan, Avanza

 5. Varför kan inte bankerna och våra politiker tillåta fri flytträtt för tjänstepensionerna? Inlåsningseffekten är förödande för oss sparare. Tappar både förhandlingsutrymme och fastnar i höga avgifter. Gick nyligen ur Nordea mot en smärre avgift på 5% av kapitalet. Surt tycker jag ????.

 6. Hej igen!
  Nu har jag hittat sidan med uträkningen. Länka gärna dit!!!!!! Då ökar mitt förtroende för Avanza igen! Sedan kan ni ta bort mitt förra inlägg.

 7. Det är jätte tråkigt att vi inom kap-kl inte kan ha vår tjänstepension hos er. Jag har försökt men tyvärr. Har ju både ips och isk till mig samt kf till barnen hos er. Vad kan jag säga ni är bäst och fpr mig som småsparare att kännamig väldigt viktig och uppskattad som kund hos er 🙂

 8. Jag vill gärna flytta till er men tillhör saf-lo så det går ej!
  Har haft er tidigare mycket nöjd.
  Hoppas att ni gör så att vi kan välja er igen!

 9. Att flytta (och samla) hela min TP hos Avanza är något jag gärna vill göra. Systemet verkar dock medvetet skapat för att låsa och försvåra. Vad gör jag t.ex. När en arbetsgivare kursat och flytt landet? Går jag in på min pension så får jag en fin översikt men jag har fortfarande ingen aning om vilken arbetsgivare som hör ihop med vilket sparande. Hur gör man?

  • Hej!

   Tyvärr så är äldre pensionlösningar ibland krångliga att flytta samt svåra att hålla reda på. Är det dessutom så att bolaget har blivit uppköpt, kursat eller flyttat utomlands så är det i regel väldigt mycket svårare att flytta pensionen.

   Vi hjälper gärna till att undersöka vilka av dina pensioner som skulle kunna gå att flytta hit samt hur det då skulle kunna gå till. Slå oss en signal på tel. 08-562 250 00 så hjälper vi dig vidare.

   Dan, Avanza

 10. Jag är glad att min tjänstepension ligger inom ITP. Tryggt, framtidssäkrat och till enormt låga avgifter! Jag slipper ha någon ångest eller känna risken att jag blir lurad. Kan bara tryggt luta mig tillbaka och ibland se över skyddet för min familj. Istället för 1 miljon mer i pension så får jag väl därmed 2 miljoner mer!

  Avanza 75 kostar 0,49 % och Alecta 0,13%! Avanza 75 har en avkastning 1 år tillbaka på 5,79 % och Alecta 12,8 %.

  Men jag väljer Avanza och bland annat Spiltan Investmentbolag för min ISK!

 11. Vad ska jag säga till min arbetsgivare för att få denne att enkelt acceptera min vilja att byta till Er tjänstepension?

  Har alla avdelningar på vårt företag, oavsett avtal(arbetare/tjänsteman), tillgång till att använda sig av Er tjänstepensionslösning Avanza 75?

  Per

  • Hej Per,

   Vad roligt att du vill ha din tjänstepension hos oss. Om det inte finns några hinder för att flytta din pension hit och om du vill ha hjälp med fler frågor kring vilka fonder som du kan välja, slå gärna en signal in till oss. Vårt pensionsgäng hjälper dig gärna att kika på vad som skulle kunna passa för dig/din arbetsgivare! Du når oss på tel. 08-562 250 00.

   I vår tjänstepension så har alla möjligheten att fritt välja vilka fonder de vill spara i. Självklart så går det bra att spara hela summan i Avanza 75. För arbetsgivaren så är det väldigt enkelt att lägga upp en tjänstepension via oss, vi har även tjänstepensionssäljare som gärna hjälper till att informera och förklara vårt upplägg för arbetsgivaren.

   /Dan, Avanza

 12. Tar exvis kpa ut 0.65% i kapitalavgift!!
  Ni skriver det iaf, citerar ” slopa alla onödiga avgifter på dina pensionspengar – som kapitalavgiften på 0,65% – som andra försäkringsbolag och banker tjänar stora pengar på. ”

  Är detta verkligen sant??
  Har inte hittat detta på kpa:s sida som säger sig ha marknadens lägsta avgift
  Är detta sant byter jag direkt om jag kan, men annars vill jag ha en förklaring Annika

 13. Jag hade gärna haft mina pensionspengar hos er. Men tyvärr lät ni mig meddela att ni inte ville ta emot min tjänstepension (KAP-KL) längre, så nu är jag i ofrivillig exil hos KPA.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.