Få bättre koll på hur det går för ditt sparande just nu

Av Avanza

05 nov 21

Share

Oavsett om du använder Avanza-appen flera gånger per dag eller en gång i månaden så gissar vi att du har en ”vanlig runda” som du upprepar varje gång du går in för att kolla till ditt sparande. Den här rundan har vi kikat lite närmare på hos våra olika användare genom intervjuer och statistik och ställt oss frågan:

”Hur kan vi stötta dig som användare i att snabbt och enkelt få koll på hur det går för ditt sparande just nu? Och hur kan vi på ett lättbegripligt och roligt sätt presentera nya vinklar på ditt sparande som gör att du utvecklas och lär dig mer?”

Just nu – ger dig snabbt koll, senaste nytt och nya insikter

Resultatet av vårt arbete har blivit en ny sida i appen, Just nu. På Just nu ska du snabbt få koll på hur det går för dig här och nu och enkelt hitta till sånt som du använder eller kollar på ofta. Tanken är också att hålla dig uppdaterad på vad som nyligen hänt kring ditt sparande och ge dig värdefulla insikter som hjälper dig att agera smart framåt.

På Just nu hittar du därför:

  • Dina viktigaste siffror för ditt sparande, utifrån den tidsperiod du tycker är mest relevant
  • Dina bästa och sämsta värdepapper
  • Vilka aktier som rört sig mest i dina bevakningslistor
  • Dina meddelanden, insättningar, uttag, rapporter och utdelningar från senaste veckan
  • Nyheter om dina innehav
  • Insikter om ditt sparande som kanske visar upp dina siffror på ett nytt sätt
  • De vanligaste indexen som visar hur börsen går idag (du väljer själv om du vill se dem eller inte)
  • De värdepapper du besökte senast

Så vad är skillnaden mot Min ekonomi?

På Min ekonomi, som du hittar bredvid Just nu, är allt precis som det brukar vara. Där finns översikten över ditt totala sparande, alla dina innehav, dina sparmål och milstolpar och ett längre tidsperspektiv. Just nu är, precis som det låter, mer inriktat på vad som händer här och nu och där är det naturligt att saker och ting rör på sig lite mer.

Med din feedback fortsätter vi forma innehållet på Just nu

Under sommaren och hösten har 6 000 användare fått testa en tidig version av Just nu. De har visat stor uppskattning för sidan och med hjälp av deras feedback har vi också utvecklat och anpassat sidan ytterligare.

Under den närmaste veckan kommer Just nu bli tillgänglig för alla våra användare. I takt med att vi får mer data och feedback kommer sidan såklart utvecklas vidare och anpassas allt mer efter dig och vad just du vill se när du gör din vanliga runda i appen. Så testa Just nu redan idag och berätta för oss vad du tycker!

Hälsningar

Kundreseteamen på Avanza

Psst! Annat nytt i appen är att vi slagit ihop bevakningslistor och dagens index under Bevaka. Vi har också en ny kalendervy under Min ekonomi där du kan se alla kommande händelser för ditt sparande. Håll till godo!

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg