Favoritaktierna på First North

Av Avanza

11 apr 17

Share

Affärsvärlden skriver i en artikel att aktiehandeln på First North har stigit med 290 % senaste 3 åren. Något som säkert delvis kan förklaras av att många nya bolag noterats under tiden och att det varit allmänt god riskvilja på börsen.

First North tillhör Nasdaq Stockholm och är en utpräglad tillväxtlista vid sidan av Stockholmsbörsen (large/mid/small cap) för mindre tillväxtbolag. Kraven är inte lika hårda som den reglerade marknaden men förbereder likväl bolagen för en eventuell framtida listning på Stockholmsbörsen.

Avanzianernas favoriter på First North

Spelbolag är solklar favorit bland våra kunder. Bland de 11 mest ägda bolagen på First North så är det just spelbolagen som lockar flest aktieägare, närmare bestämt 53%. Den största delen utgörs av nöjesspel via Starbreeze och Paradox medan ungefär en femtedel är spel om pengar via Evolution Gaming och LeoVegas.

Bolagen på First North med flest antal ägare (klicka för att förstora)

 

Vilka bolag är störst på First North?

På Stockholmsbörsen gick banken Nordea nyligen om modekedjan Hennes & Mauritz som det största bolaget på börsen. Men vilket bolag är störst på First North då? Den pallplatsen kniper Evolution Gaming som levererar live-casino system till speloperatörer. Bolaget listades 20 mars 2015 till 80 kr och har därefter sett sin aktie stiga med +304%.  Tvåan Paradox noteras 31 maj 2016 till kursen 33 kr och har därefter sett sin aktie stiga +94%.

De största bolagen på First North (klicka för att förstora)

 

Vill du försöka hitta guldkornen själv?

Titta gärna närmare på vår aktiefiltrerare där du kan filtrera fram bolag på First North eller andra listor och utifrån dina egna kriterier, lycka till!

 
Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Relaterade inlägg