Fjolårets amerikanska favoriter

Av Avanza

01 mar 19

Share

USA är vår mest populära utländska marknad och det kanske inte är så konstigt eftersom det är världens största kapitalmarknad och hem för många välkända bolag. Däremot är det intressant att djupdyka ned i siffrorna för att se vilka bolag som i störst utsträckning lockat våra avanzianer till köpknappen senaste året.

Den mest populära amerikanska aktien är Apple, bolaget bakom succéprodukten iPhone som lanserades 2007. Den andra augusti ifjol passerade bolaget drömnivån 1000 miljarder dollar i börsvärde innan den svalnade av efter ökad oro för minskad försäljning av telefoner. Totalt har 10 893 avanzianer valt att trycka på köpknappen. Det innebär att den mest populära amerikanska aktien har blott 13 procent av antalet ägare som den mest populära svenska aktien har.

I år har en korg med de tio mest populära amerikanska aktierna stigit strax över 10 % och ytterligare lite till om vi mäter i SEK. De mest ägda aktierna kan jämföras med en stillbild medan förändringstakten i antalet ägare kan ses som en video. Så förutom att se vilka aktier som favoriseras i portföljerna så är det också intressant att se vilka aktier som attraherar flest nya köp och aspirerar på topplistan.

 

USA är en stor kapitalmarknad med närmare tio tusen aktier totalt, det innebär att många flyger under radarn… vilket bolag är din favorit och varför?

/ Nicklas

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg