Fondpodden #19 – Ragnhild Wiborg

Jacob Bursell träffar Ragnhild Wiborg, en av Sveriges mest erfarna fondförvaltare. Hon pratar om förvaltningsstrategier och krascher, och förklarar varför hon nu gått ur aktiemarknaden helt och hållet.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Relaterade inlägg

Kommentarer

4 svar till “Fondpodden #19 – Ragnhild Wiborg”

  1. Det hade varit intressant om fler frågor hade ställts till Wiborg om det stora misslyckandet med Consepio (sök på Google och förskräcks). Nu glider både Bursell och Wiborg förbi detta lite förbigående. Den intressanta frågan är vad man för när verkligheten och ens ”investeringsfilosofi” inte går ihop. I fallet Consepio gick det år fanders, och då är det underligt att konstatera att man själv trots det hade rätt men marknaden fel på grund av statsmakternas agerande. Som investerare är väl det viktiga inte att ha rätt utan att tjäna pengar. Dessutom kan ju marknaden uppenbarligen ha ”fel” betydligt längre än man själv klarar av att ”rätt”, även om man är hedgefondförvaltare. Därför är det ju också svårt att sätta värde på Wiborgs bedömning av dagens marknadsläge, om man vill tjäna pengar. Då gäller det väl som alltid att strunta i marknadstajming och i stället se till att ha rätt tillgångsallokering och rätt tidshorisont för olika tillgångar. Frågor till Wiborg i den riktningen hade varit intressanta för oss privatinvesterare.

  2. wiborg var ju ingen höjdare o lyssna på så någon radioröst är hon inte! I övrigt ganska slätstruken och amatörmässig intervju med dåligt ljud! Dessutom det hon nämnde ganska till intet förpliktigande med en massa cv historik! Besviken!

  3. Bedrövlig interview. Idel suckande från RW, dystert malande, ibland tror man att hon har somnat, ointressanta frågor. Detta är sista gången jag lyssnar på en podd. En hel timme av mitt liv! Korta av längden på podden till max 15 minuter så kanske fler blir intresserade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.