Franska börsen nu störst i Europa – här är kundernas favoriter!

Av Avanza

15 nov 22

Share

I veckan bjöds vi på en märkeshändelse när Londonbörsen fick lämna över kronan till Parisbörsen – som nu är störst i Europa. Börsen är hem för många lyxbolag såsom LVMH och Kering men faktum är att det är en rätt kändistät uppställning av bolag, låt oss spana in våra kunders favoriter.

Yahoo Finance rapporterade igår att franska börsens värde uppgick till 2 823 miljarder dollar jämfört med Londonbörsen som var värd 2 821 miljarder dollar. Förvisso en marginell skillnad men ändock en delikat märkeshändelse. År 2016 var brittiska aktier sammantaget värda 1 500 miljarder mer än de franska men Brexit har alldeles uppenbart haft en stor påverkan.

Franska börsen är också hem till Europas största börsbolag – lyxkonglomeratet LVMH, som tillika är den mest ägda franska aktien hos oss. Med 9 269 avanzianer i ägarled har den hela 4,6x så många ägare som tvåan – gamingbolaget Ubisoft (som för en tid sedan kritat på avtal att exklusivt utveckla spel till Netflix).

Våra kunders franska favoriter

 1. LVMH
 2. Ubisoft
 3. Veolia
 4. Airbus
 5. Air France KLM
 6. Total Energies
 7. BNP Paribas
 8. AXA
 9. Electricite de France
 10. Sanofi
 11. Schneider Electric
 12. Renault
 13. L’Oreal
 14. Euroapi
 15. Air Liquide

Au revoir,
Nicklas

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg