Hurra! Gratis aktiehandel firar 1 år

Av Avanza

03 maj 17

Share

Gratis aktiehandel på Stockholmsbörsen firar 1 år! Ifjol lanserade vi, som första aktör i Sverige, gratis aktiehandel på Stockholmsbörsen till kunder som ännu inte nått 50 000 kr i samlat sparande. Syftet var enkelt, att möjliggöra för fler att upprätta ett bättre sparande genom att ta bort en stor barriär och fortsätta göra just sparande billigare, bättre och enklare.

När vi lanserade courtageklass start ifjol hade 9,2 miljoner svenskar mindre än 28 000 kr i aktier eller helt saknade aktieinnehav. Avgifter har länge varit en barriär för miljoner svenskar vid sidan av kunskap om börsen. Det här ville vi förenkla genom att lansera gratis aktiehandel på Stockholmsbörsen likväl som vår utbildningssatsning Avanza Akademin.

Det senaste året i backspegeln

I dagarna passerar vi 1,4 miljoner gratisaffärer sedan vi lanserade Start för exakt ett år sedan. Vårt mål var att väcka intresset för aktiesparande bland de som ännu inte sparade i aktier. Det faktum att vi fått förmånen att välkomna över 100 000 nya avanzianer senaste året gläder oss. Förhoppningsvis är det många av dem som insett hur kul aktiesparande är och tagit steget att börja spara i aktier.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Relaterade inlägg