Greklandsfrossa på börsen – Är det köpläge eller tid att sälja? Vi spanar in hur ekonomibloggarna gör.

greeceVeckan som gått har minst sagt varit turbulent med Greklands finansiella svårigheter i fokus. I helgen ska folket rösta om huruvida man vill acceptera de krav på skatte- och pensionsreformer som ställs av trojkan (ECB, Europeiska kommissionen och IMF) för att få fortsatt ekonomiskt stöd eller ej. Så även nästa vecka är upplagd för fortsatt fokus på Grekland.

Uppdatering 8 juli: Folkomröstningen resulterade i en klar seger för Nej-sidan. Om detta leder till ”Grexit” (Greklands utträde ur eurozonen) eller ej är fortfarande inte säkert. EU-ledare har satt en ny deadline på söndag den 12 juli då ett förslag till reformer behöver finnas på bordet.

Vad ska man göra vid sådana här tillfällen? Sitta still i båten, passa på att sälja eller är det köpläge? Här kan ni läsa om vad några av Sveriges största ekonomibloggare skriver om saken.

Gustavs aktieblogg: Halvårsrapport, Grekland och sommaruppehåll

Petrusko: Petrusko i Greklandskrisen

Snåljåpen: Så här gör jag i Greklandskrisen

Spartacus Invest: Hur agerar jag på en turbulent börs?

Investeraren: Greklandsfrossa på börsen – så agerar jag!

Finansmamman: Sitter still i båten tills vidare

Aktieingenjören: Portföljhygien och att slappna av från Grexit

Ägamintid: Grekisk moussaka

Trygg Framtid: Än går det vågor…

Stefan Thelenius: Live Grekland

Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggarna är skribenternas egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Relaterade inlägg

Kommentarer

5 svar till “Greklandsfrossa på börsen – Är det köpläge eller tid att sälja? Vi spanar in hur ekonomibloggarna gör.”

  1. när ni följer dessa bloggare som andra har tänderna i en bakelse på kafferasten, varför inte redan då bara säga vad bakelsen smakar.. over here har vi buffets (all inclusive i matväg) och skulle man smaka på varje bakelse så lär magen inte räcka till 🙂 Jag vill inte bli mätt – det är kolan man vill åt!

  2. Svaret på rubrikens fråga beror ju på hur det går för Grekland. Lämnar de eurozonen? Hur blir förtroendet för Spanien mfl länder med skuldproblem, litar folk på dem? Tyvärr vet ingen och experterna har olika åsikter. Förr kunde experter veta, men nu går det för snabbt med nyheter, så inget vet mer än vad som redan är nyheter. Börsen reagerar blixtsnabbt på nyheter.
    Så slutsatsen är: strunta i allt, det är alltid försent att agera. Sälj om du inte är riskbenägen, fast det blir en förlust. Köp om du har pengar och vill ha en lottsedel. Annars behåll.
    Att köpa när andra säljer kan funka eller inte. Jag behåller min Europafond, för det är redan förlust och jag vill inte sparka på den som ligger (grekerna).

  3. Kreta har överlag ett Medelhavsklimat, vilket kan tyckas naturligt med tanke på att ön ligger just i Medelhavet. Det innebär hur som helst att sommaren är varm och torr så gott som oavbrutet. Medan det under vintern växlar om mer och det kommer mer regn, -men givetvis är det även under vintern mycket milt ur ett nordeuropeiskt perspektiv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.