Greklandsfrossa på börsen – Är det köpläge eller tid att sälja? Vi spanar in hur ekonomibloggarna gör.

greeceVeckan som gått har minst sagt varit turbulent med Greklands finansiella svårigheter i fokus. I helgen ska folket rösta om huruvida man vill acceptera de krav på skatte- och pensionsreformer som ställs av trojkan (ECB, Europeiska kommissionen och IMF) för att få fortsatt ekonomiskt stöd eller ej. Så även nästa vecka är upplagd för fortsatt fokus på Grekland.

Uppdatering 8 juli: Folkomröstningen resulterade i en klar seger för Nej-sidan. Om detta leder till ”Grexit” (Greklands utträde ur eurozonen) eller ej är fortfarande inte säkert. EU-ledare har satt en ny deadline på söndag den 12 juli då ett förslag till reformer behöver finnas på bordet.

Vad ska man göra vid sådana här tillfällen? Sitta still i båten, passa på att sälja eller är det köpläge? Här kan ni läsa om vad några av Sveriges största ekonomibloggare skriver om saken.

Gustavs aktieblogg: Halvårsrapport, Grekland och sommaruppehåll

Petrusko: Petrusko i Greklandskrisen

Snåljåpen: Så här gör jag i Greklandskrisen

Spartacus Invest: Hur agerar jag på en turbulent börs?

Investeraren: Greklandsfrossa på börsen – så agerar jag!

Finansmamman: Sitter still i båten tills vidare

Aktieingenjören: Portföljhygien och att slappna av från Grexit

Ägamintid: Grekisk moussaka

Trygg Framtid: Än går det vågor…

Stefan Thelenius: Live Grekland

Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggarna är skribenternas egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Relaterade inlägg