Guide: 3 enkla steg för att flytta din tjänstepension

Av Avanza

01 apr 21

Share

Vi på Avanza har gått i bräschen för att förbättra pensionsbranschen under lång tid. Från och med den 1 juli 2022 får det max kosta 600 kr att flytta en tjänstepension – och självklart bjuder vi på den kostnaden. Det innebär att det inte kommer kosta dig något alls. De nya flyttavgifterna gäller för fondförsäkringar och depåförsäkringar (ej traditionella försäkringar). Det här resulterar i en del frågor från våra kunder…

De två vanligaste frågorna är varför ska jag flytta en tjänstepension till Avanza och hur gör jag för att flytta? Jag ska försöka svara på dessa frågor nedan.

Varför ska jag flytta en gammal tjänstepension till Avanza?

För att du ska ge dina pensionspengar bättre förutsättningar att växa! En fördel med Avanzas pensionslösning är att vi inte har några skalavgifter (s.k. kapitalavgifter). En till synes liten avgift på 0,65% får en stor inverkan på sparandet över tid. En pensionsflytt kan faktiskt ge upp till 1 miljon mer i framtida pension (här kan du se hur vi har räknat). Eftersom avgiften är procentuell blir den faktiska kostnaden högre i takt med att ditt sparande växer. Kanonbra för försäkringsbolaget som tjänar mer pengar men dåligt för dig som sparare då fler kronor försvinner i avgifter. Eftersom vi på Avanza inte har någon skalavgift, eller annan fast avgift, så har du bra förutsättningar hos oss att få mer pengar över till dig själv i slutändan. Du har även tillgång till vårt breda placeringsutbud som passar såväl mindre aktiva som aktiva sparare.

Annons

Hur gör jag för att flytta en tjänstepension?

Du kan enkelt hitta och flytta dina pensioner till oss med Pensionsjakten. Med hjälp av BankID kan du leta efter flyttbara tjänstepensioner hos andra bolag och med några klick sätta igång en flytt till oss. Du får hem en färdigifylld blankett som du signerar och skickar tillbaka till oss, sen tar vi hand om resten!

Flytten tar cirka 1-3 månader beroende på rutinerna hos ditt gamla bolag och du kan följa statusen i inloggat läge. Jag hoppas att detta korta inlägg underlättar för dig när du ska flytta din tjänstepension.

Allt gott!
/Daniel – Avanza Pension

*Om du vill flytta en tjänstepension till oss på Avanza som det idag månatligen sätts in pengar till behöver du prata med din arbetsgivare. Om din arbetsgivare godkänner detta så är vi självklart behjälpliga.

Poddspecial: Här kan du även fördjupa och få svar på det mesta du behöver ha koll på för att få ut mer av din pension.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza. De nya flyttavgifterna gäller för fondförsäkringar och depåförsäkringar (ej traditionella försäkringar). Läs mer och se hur vi har räknat på www.avanza.se/1-miljon-mer

Relaterade inlägg