Hur samlar jag mitt sparande hos Avanza?

Av Avanza

20 jan 20

Share

Att samla sitt sparande hos en aktör kan vara ett klokt sätt att få en bättre överblick över sin ekonomi och sparande. Därför är det glädjande att vi nu gjort det enklare än någonsin att just flytta dina pengar, aktier och fonder till oss. Men varför bör man egentligen flytta och vilka fördelar finns det? Låt oss kika närmare på det!

Klicka på bilden för att flytta ditt sparande till Avanza

 

Varför bör man samla sitt sparande hos Avanza?

Den vanligaste fördelen brukar ju sägas vara att det är enklare att få en överblick över sitt sparande. Oavsett om det handlar om ditt buffertsparande, långsiktiga sparande eller kanske pensionssparande. Dessutom kan du numera även ha ditt bolån hos Avanza (Stabelo är kreditgivare).

Buffertsparandet vill många placera på ett tryggt sätt, och snabbt ha tillgängligt om det dyker upp en oförutsedd utgift eller kanske något högst väntat som en resa med vänner eller familj. Här passar vårt Sparkonto alldeles ypperligt. Vi har ett smörgåsbord av olika aktörer som erbjuder olika löptider, bundet/obundet sparande och räntenivåer – du bestämmer helt enkelt. Och det är betydligt bättre än att ha pengarna liggandes på ett konto utan ränta, där köpkraften minskar i takt med inflationen. Dessutom har alla våra sparkonton insättningsgaranti.

Fondsparande har kanske aldrig varit roligare. För dig som inte har tid, intresse eller kunskap att själv vara aktiv så har vi alternativ som Avanza Auto. Vill du däremot sätta ihop din fondportfölj på egen hand så har vi Portföljgeneratorn som ger dig ett färdigt förslag med en 5-stjärnig fondportfölj, baserat på vilken risk du är bekväm att ta. För dig som alltid plockar lösviktsgodis till fredagsmyset istället för färdiga godispåsar finns vår Fondlistan med över 1300 fonder, där du kan filtrera utefter vilken typ av fond, kategori eller region du är intresserad av och se vilka som gått allra bäst, både på kort och lång sikt samt hur prislappen ser ut.

Fondlistan har nyligen fått en ny design och har blivit ett betydligt mer kraftfullt verktyg för att enkelt hitta just de fonder du vill spara och investera i, eller för att jämföra din nuvarande fond med andra i samma segment.

För dig som söker inspiration kring vilka fonder som gått allra bäst i olika länder och regioner, har lägst avgifter eller högst betyg, eller vilka aktivt och passivt förvaltade fonder som är populärast bland våra avanzianer, så är jag helt övertygad om att du kommer uppskatta vår Fondinspiration.

Dessutom har vi Avanza Zero som för 14 år sedan blev Sveriges första gratis indexfond och följer de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen. För den som inte vill lägga alla ägg i samma geografiska korg så har vi numera flera olika indexfonder med olika inriktning. Avanza Global är världens billigaste globalfond och Avanza Emerging Markets ger dig exponering mot tillväxtmarknader till Sveriges lägsta prislapp. Sist men inte minst har vi det senaste tillskottet Avanza USA som ger exponering mot världens största ekonomi och kapitalmarknad till marknadens lägsta prislapp och med en hög hållbarhetsnivå. Här kan du läsa mer om samtliga våra indexfonder på Avanza.

 

Aktiesparande är min personlig favoritgren, och det finns en hel del att förkovra sig i oavsett om man är mer passiv eller aktiv sparare. För några år sedan var vi först i Sverige med att lansera gratis aktiehandel på Stockholmsbörsen, för våra kunder som har upp till 50 000 kronor i samlat kapital hos oss. Vi ville helt enkelt sänka trösklarna så att fler människor får möjligheten att spara i aktier.

För dig som på ett enkelt sätt vill få hjälp att hitta guldkorn på börsen som passar dina preferenser så har vi Aktiegeneratorn. Vi filtrerar tusentals aktier baserat på börsvärde, historisk kursutveckling, utdelningar, popularitet bland andra kunder samt analytikernas åsikter.

Vill du istället filtrera fram dina egna guldkorn så har vi Aktielistan där du kan filtrera och komponera fritt bland ett stort antal parametrar och över 9000 aktier. Oavsett om du vill filtrera på börsvärde, historisk avkastning, värdering, börser, antal ägare, direktavkastning, ägarförändringar eller tekniska indikatorer.

Sist men inte minst så kan de flesta av oss behöva inspiration ibland, för att hitta intressanta takes att gräva vidare i. Av just den anledningen har vi vår Aktieinspiration. Där hittar du allt mellan himmel och börsjord. Vad sägs om aktierna som fått flest nya ägare senaste månaden, de som snart ger utdelning, handlas mest eller som är populärast bland våra kunder oavsett om det är svenska marknaden, den europeiska eller amerikanska dito? Självklart ser du även vilka aktier som det snackas mest om i vårt forum, de med högst direktavkastning eller de som svänger allra mest.

För dig som gillar teman så har vi våra temalistor med investmentbolag, preferensaktier, gamingbolag, e-handel mode och mycket mer. På topplistorna hittar vi miljonärernas och miljardärernas favoritaktier likväl som stockholmarna, göteborgarna och malmöiterna. Räcker inte det så kan du även kika på kvinnornas, männens eller barnens favoriter, eller varför inte slå till med att kika på vilka aktier som finanslegenden Warren Buffett har i sin portfölj? Kort och gott, det finns massor att förkovra sig i för den intresserade.

 

 

Psst.. om du inte flyttade över ditt sparande till oss i början av inlägget så kan du enkelt och smidigt göra det här med några knapptryck här! Stort lycka till med sparandet, och avkastning på dig!

/ Nicklas

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida.

Relaterade inlägg