Hur ska du investera nu när räntan är rekordlåg?

Efter gårdagens kraftiga räntesänkning frågar sig många hur de ska göra med sitt sparande. Därför vill vi tipsa om ett par artiklar från den oberoende nättidningen Placera och några av de mest tongivande bloggarnas inlägg.

Läs gärna deras konkreta tips på hur de tycker att du kan agera.

Aktier att föredra trots den ökade oron – Placera 
Vinnare och förlorare på räntechocken – Placera
Fem högutdelare som ger mer än fem procent – Gustavs aktieblogg
Ränteknark från Riksbanken – Trygg Framtid
Ingves har sänkt räntan – vad gör jag nu? – Snåljåpen
Mina tankar kring räntesänkningen – Finansmamman

Lycka till och ha en underbar sommar!

Åsikter och slutsatser som framkommer i nyhetsartiklarna och blogginläggen är skribenternas egna och skall inte ses som investeringsråd från Avanza.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Relaterade inlägg

Kommentarer

2 svar till “Hur ska du investera nu när räntan är rekordlåg?”

  1. Att detta med inlånings- och utlåningsränta inte har ett samband, som bankerna försöker få oss tro, bör tas upp på allvar. Bankerna ”lånar ut” elektroniska pengar vilka inte finns fysiskt. Den lilla slatt av inlånad mängd pengar är näst intill försumbar i sammanhanget. Därför skulle bankerna kunna betala tresiffriga räntor på sparkapitalet utan att bli nämnvärt påverkade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.