Inför Avanza Forum: Ställ dina frågor till bolagen som deltar!

Den 10 mars är det för 11:e året i rad dags för Sveriges största event för investeringar och sparande – som vanligt är vi i Globen! I år blir det en kväll i framtidens tecken med företag som Fingerprint Cards, Klarna, CellaVision och Tobii på scen. Här kan du se programmet och anmäla dig. Självklart sänder vi även eventet live!

Nu vill vi gärna att ni hjälper oss! Skicka in de frågor du vill att vi ska ställa till bolagen på scenen. Skriv dem i en kommentar här nedan eller på Twitter via hashtaggen #avanzaforum.

Här nedan ser ni representanter från de börsnoterade bolag som är med i programmet:

infor-forum-allaTobii2

Aktie Verksamhet Börs Ägare* +/- 1 år**
KS Tobii Eye tracking flagga_se 11 425 139%

John Elvesjö, Deputy CEO Tobii

John Elvesjö är mannen bakom uppfinningen som Tobiis eye tracking-teknologi är baserad på. Utöver Tobii så har han grundat bland annat Sticky och Jenser Technology. Elvesjö studerade teknisk fysik vid KTH i slutet på 90-talet och startade strax därefter Jenser Technology baserat på sin forskning. År 2000 var han med och grundade Tobii.

Följ John på Twitter

infor-forum-allaFingerprint Cards

Aktie Verksamhet Börs Ägare* +/- 1 år**
KS Fingerprint Cards Biometri flagga_se 21 198 1 090%

Jörgen Lantto, VD Fingerprint Cards

Fingerprint är ett bolag som knappast undgått någon under året som gått. Den extrema kursresan tog fart under våren 2015 och strax efter det tillträdde Jörgen Lantto som ny VD. Jörgen började arbeta hos Fingerprint Cards i december 2012. Dessförinnan jobbade han bland annat som CTO för ST-Ericsson mellan 2009 och 2012 och som produktionsledningsansvarig för Ericsson Mobile Platforms från 2003 till 2007.

Följ Jörgen på Twitter

infor-forum-allaCellaVision

Aktie Verksamhet Börs Ägare* +/- 1 år**
KS CellaVision Medicinteknik flagga_se 2 765 -4%

Zlatko Rither, VD CellaVision

Zlatko har en lång erfarenhet av medicinteknik hos bland annat Gambro och Getinge. CellaVision säljer system för digital bildanalys av blod och kroppsvätskor som ska ersätta det manuella arbetet som annars görs via mikroskop.

Zlatko på LinkedIn

infor-forum-allaTesla Motors

Aktie Verksamhet Börs Ägare* +/- 1 år**
KS Tesla Motors Elbilar flagga_se 4 663 -8%

Peter Carlsson, fd CPO Tesla Motors

Peter Carlsson jobbade under 4 år som CPO för elbilföretaget Tesla Motors med superentreprenören Elon Musk i spetsen. I slutet på förra året sade han adjö och bestämde sig för att bli affärsängel. Nu jobbar han bland annat som rådgivare till den amerikanska startupen Elementum som utvecklar realtidssystem för att visualisera vad allt som pågår i en verksamhet, som inköpsflöden och logistik. Dessutom är han produktionschef för Orbital Systems – ett Malmöbaserat företag som utvecklar en dusch som återvinner uppemot 90 procent vatten och 80 procent värme.

Peter på LinkedIn

infor-forum-allaEtrion

Aktie Verksamhet Börs Ägare* +/- 1 år**
KS Etrion Solkraft flagga_se 6 358 -46%

Marco A. Northland, VD Etrion

Marco var år 2008 med och grundade det lilla solkraftsföretaget Etrion som äger och driver solkraftverk i Italien, Chile och Japan. Dessförinnan var han ansvarig för den Europeiska verksamheten för den amerikanska jätten SunPower Corporation.

Marco på LinkedIn

infor-forum-allaLatour3

Aktie Verksamhet Börs Ägare* +/- 1 år**
KS Latour Kläder flagga_se 4 734 21%

Jan Svensson, VD Latour

Latour är ett av de stora investmentbolagen i Sverige med storägaren Gustaf Douglas i bakgrunden som äger hela 77% av aktierna via förvaltningsbolaget Wasatornet. I portföljen ingår bjässar som Assa Abloy, Securitas och Sweco. Jan Svensson har nu varit VD i hela 13 år för bolaget.

 

Andra gäster som deltar:

Sebastian Siemiatkowski, VD och medgrundare Klarna
John Ihrfelt, VD OX2
Patricia Hedelius, börskrönikör SvD
Joel Dahlberg, reporter SvD Näringsliv
Louise Andrén Meiton, reporter på SvD
Catrin Jansson, Fondförvaltare/analytiker Enter Fonder
Simon Blecher, Carnegie Fonder
Katarina Strömberg, Chefredaktör på Internetworld
Elisabeth Thand Ringqvist, VD Riskkapitalistföreningen
Per Boman, GP Bullhound
Lousie hedberg, hållbarhetschef East Capital
Tomas Linnala, Chefredaktör Placera
Henrik Söderberg, Carnegie Asset Management
Pär Ståhl, Fondredaktör Placera
* Antal kunder som äger aktien hos Avanza.
** Utveckling under 1 år med avslutskurs per 2016-02-25. Utvecklingen gäller i lokal valuta. Källa: Avanza

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida.

Relaterade inlägg

Kommentarer

10 svar till “Inför Avanza Forum: Ställ dina frågor till bolagen som deltar!”

 1. Frågor till alla bolag: Vad talar för erat bolag resp. emot? Vad talar för er aktie resp. emot?

 2. Fråga till Klarna: Er slogan är ”Simplifying buying” men i själva verket är det väl ”Simplifying selling” som gäller! Som köpare saknar du en relation till Klarna. En dubbelbetalning resulterar i ”serviceavgifter” för att rättas till. Hemsidan som gör sken av att vara ”din sida” uppdateras alldeles för sällan för att säkert visa ditt betalningsläge som köpare. Samtidigt är det naturligtvis väldigt skönt för säljaren att helt slippa ha kundkontakter i besvärliga fakturafrågor o dyl. Frågan lyder: när kommer Klarna att anta en rättvisande slogan?

 3. Uppvuxen enligt Göran Perssons devis att den som är satt i skuld är inte fri blir man betänksam inför de omfattande krediter som både den privata- och offentliga sektorn har. Även med hänsyn till EU som tagit på sig ansvar för osäkra fodringar från banker.
  Är det en inflations brasa som ska sanera ?
  Är det ansvarsfullt att pumpa ut mer billiga pengar i denna situation?
  Hittills är det oansvarig kredit givning som skapat ekonomiska haverier.
  Med minusränta ges närmast signalen att sparandet är ett större problem.
  Att dessutom ge bidrag till räntan genom skatteavdrag är minst sagt oansvarigt.
  Billiga pengar och mänsklig girighet leder i fördärvet som vanligt. De billiga pengarna kan åtgärdas medan girighet är värre kan möjligen avlas bort.

 4. Fråga till Jan Svensson; kommer ni framöver att köpa mer onoterat eller har ni också planer på att lägga till något ytterligare börsnoterat bolag till er portfölj?

 5. Hej! Jag undrar om det finns ett dataprogram köp och sälj som köper och säljer aktier automatiskt, till exempel följer 5% princip, när aktien blir 5% dyrare då säljer det och när den blir 5% billigare då köper det??? Jobbar ni på Avanza med sådant program? Kan ni svara på min e-post?
  M.v.h. Viktor!

 6. Vad tror VD-arna om börsutvecklingen på 1-år och 3-års sikt?
  Vilka branscher kommer att växa mest framöver.?
  Tack

  Med vänlig hälsning
  Rune Carlsson

 7. Hej

  Jag skulle vilja veta vilken roll valutan har i fonder. Om jag exempelvis köper en Globlafond (exempelvis Vanguard med tickern VT) som är i dollar, hur påverkar det mig om dollarn sedan sjunker i värde? Eller en Europafond som är noterad i dollar. Spelar det någon roll i vilken valuta fonden är registrerad i? Vad ska man tänka på?

  Detta hade varit väldigt intressant att få besvarat, speciellt då det finns många fler intressanta fonder som är noterade i dollar än vad det (tyvärr) finns i SEK här i Sverige.

  /BB

 8. 3 frågor till Etrion:
  Angående konstruktionen av solkraft anläggningarna i Chile, räknade ni med att råvarupriser skulle sjunka de första åren efter anläggningarna sattes i drift? (Detta har i sin tur påverkat gruv industrins efterfrågan på electricitet)

  I nuläget går företaget i förlust, är detta endast pågrund av att ni expanderar och bygger nya anläggningar, eller har politik påverkat PPA-avtal och dylikt som gör att anläggningarna ej går med vinst? (Alternativt att det tar fler år än planerat innan anläggningarna går med vinst)

  Att ni etablerar samarbeten med lokala företag är en av era styrkor för att ta er in på nya marknader, senast japan (med bland annat Hitachi som partner). Har ni några fler styrkor jämfört med era konkurrenter?

 9. […] Den 10 mars är det dags för Avanza Forum, Sveriges största event för sparande och investeringar. Återigen intar vi globen med massor av intressanta gäster, eller vad sägs om Tobii, Fingerprint Cards och CellaVision på scenen? Vi vill gärna ha din hjälp! Skriv till oss vilka frågor du vill ställa till bolagen. […]

 10. Fråga till OX2:

  Hur ser ni på nytänkande miljösnäll energiteknik som t.ex vertikal axlande vindkraftverk?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.