Inför Avanza Forum: Ställ dina frågor till bolagen som deltar!

Den 10 mars är det för 11:e året i rad dags för Sveriges största event för investeringar och sparande – som vanligt är vi i Globen! I år blir det en kväll i framtidens tecken med företag som Fingerprint Cards, Klarna, CellaVision och Tobii på scen. Här kan du se programmet och anmäla dig. Självklart sänder vi även eventet live!

Nu vill vi gärna att ni hjälper oss! Skicka in de frågor du vill att vi ska ställa till bolagen på scenen. Skriv dem i en kommentar här nedan eller på Twitter via hashtaggen #avanzaforum.

Här nedan ser ni representanter från de börsnoterade bolag som är med i programmet:

infor-forum-allaTobii2

Aktie Verksamhet Börs Ägare* +/- 1 år**
KS Tobii Eye tracking flagga_se 11 425 139%

John Elvesjö, Deputy CEO Tobii

John Elvesjö är mannen bakom uppfinningen som Tobiis eye tracking-teknologi är baserad på. Utöver Tobii så har han grundat bland annat Sticky och Jenser Technology. Elvesjö studerade teknisk fysik vid KTH i slutet på 90-talet och startade strax därefter Jenser Technology baserat på sin forskning. År 2000 var han med och grundade Tobii.

Följ John på Twitter

infor-forum-allaFingerprint Cards

Aktie Verksamhet Börs Ägare* +/- 1 år**
KS Fingerprint Cards Biometri flagga_se 21 198 1 090%

Jörgen Lantto, VD Fingerprint Cards

Fingerprint är ett bolag som knappast undgått någon under året som gått. Den extrema kursresan tog fart under våren 2015 och strax efter det tillträdde Jörgen Lantto som ny VD. Jörgen började arbeta hos Fingerprint Cards i december 2012. Dessförinnan jobbade han bland annat som CTO för ST-Ericsson mellan 2009 och 2012 och som produktionsledningsansvarig för Ericsson Mobile Platforms från 2003 till 2007.

Följ Jörgen på Twitter

infor-forum-allaCellaVision

Aktie Verksamhet Börs Ägare* +/- 1 år**
KS CellaVision Medicinteknik flagga_se 2 765 -4%

Zlatko Rither, VD CellaVision

Zlatko har en lång erfarenhet av medicinteknik hos bland annat Gambro och Getinge. CellaVision säljer system för digital bildanalys av blod och kroppsvätskor som ska ersätta det manuella arbetet som annars görs via mikroskop.

Zlatko på LinkedIn

infor-forum-allaTesla Motors

Aktie Verksamhet Börs Ägare* +/- 1 år**
KS Tesla Motors Elbilar flagga_se 4 663 -8%

Peter Carlsson, fd CPO Tesla Motors

Peter Carlsson jobbade under 4 år som CPO för elbilföretaget Tesla Motors med superentreprenören Elon Musk i spetsen. I slutet på förra året sade han adjö och bestämde sig för att bli affärsängel. Nu jobbar han bland annat som rådgivare till den amerikanska startupen Elementum som utvecklar realtidssystem för att visualisera vad allt som pågår i en verksamhet, som inköpsflöden och logistik. Dessutom är han produktionschef för Orbital Systems – ett Malmöbaserat företag som utvecklar en dusch som återvinner uppemot 90 procent vatten och 80 procent värme.

Peter på LinkedIn

infor-forum-allaEtrion

Aktie Verksamhet Börs Ägare* +/- 1 år**
KS Etrion Solkraft flagga_se 6 358 -46%

Marco A. Northland, VD Etrion

Marco var år 2008 med och grundade det lilla solkraftsföretaget Etrion som äger och driver solkraftverk i Italien, Chile och Japan. Dessförinnan var han ansvarig för den Europeiska verksamheten för den amerikanska jätten SunPower Corporation.

Marco på LinkedIn

infor-forum-allaLatour3

Aktie Verksamhet Börs Ägare* +/- 1 år**
KS Latour Kläder flagga_se 4 734 21%

Jan Svensson, VD Latour

Latour är ett av de stora investmentbolagen i Sverige med storägaren Gustaf Douglas i bakgrunden som äger hela 77% av aktierna via förvaltningsbolaget Wasatornet. I portföljen ingår bjässar som Assa Abloy, Securitas och Sweco. Jan Svensson har nu varit VD i hela 13 år för bolaget.

 

Andra gäster som deltar:

Sebastian Siemiatkowski, VD och medgrundare Klarna
John Ihrfelt, VD OX2
Patricia Hedelius, börskrönikör SvD
Joel Dahlberg, reporter SvD Näringsliv
Louise Andrén Meiton, reporter på SvD
Catrin Jansson, Fondförvaltare/analytiker Enter Fonder
Simon Blecher, Carnegie Fonder
Katarina Strömberg, Chefredaktör på Internetworld
Elisabeth Thand Ringqvist, VD Riskkapitalistföreningen
Per Boman, GP Bullhound
Lousie hedberg, hållbarhetschef East Capital
Tomas Linnala, Chefredaktör Placera
Henrik Söderberg, Carnegie Asset Management
Pär Ståhl, Fondredaktör Placera
* Antal kunder som äger aktien hos Avanza.
** Utveckling under 1 år med avslutskurs per 2016-02-25. Utvecklingen gäller i lokal valuta. Källa: Avanza

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida.

Relaterade inlägg