Investeraren #22 – The Woodstock of Capitalism

Av Avanza

09 maj 18

Share

I helgen var det dags för den årliga stämman i Warren Buffetts bolag Berkshire Hathaway som brukar liknas vid finansvärldens Woodstock och locka deltagare från hela världen. Det är en mäktig upplevelse, undertecknad bilade 500 mil i USA för att klämma in en visit på stämman i Omaha, Nebraska, mellan öst- och västkust i USA 2015 då de firade 50-årsjubileum. Yahoo Finance streamade hela eventet under 7 timmar men vad var det viktigaste?

Det är precis vad jag går igenom i veckans poddavsnitt. Några saker jag berör är hur Buffett ser på Non Producing Assets, alltså tillgångar som faktiskt inte skapar något utan enbart är, såsom exempelvis guld. Med det sagt behöver det inte vara fel att köpa guld men det kan vara viktigt att förstå skillnaden på att investera och spekulera. Dessutom får vi även höra vad de tror om det pågående handelskriget och hur de ställer sig till skandalerna i USA:s tredje största bank Wells Fargo och sist men inte minst så berör jag självklart även Apple som seglat upp och blivit bolagets största noterade innehav. Här kan tilläggas att Berkshire Hathaway köpt en hel del aktier i Apple under första kvartalet i år och dessutom så bjöd aktien på ett nytt All Time High i måndags efter goda vitsord från Warren i helgen.

Sist men inte minst självklart även ett (mastigt) nyhetssvep!

Samtliga tidigare avsnitt hittar du här!

Trevlig lyssning,
Nicklas

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida.

Relaterade inlägg