Warren Buffett fyller 88 år

Av Avanza

30 aug 18

Share

En av vår tids största inspirationskällor i finansiella sammanhang är onekligen Warren Buffett eller Oraklet från Omaha som han också kallas. Idag fyller han 88 år och bemärkelsedagen till ära så tycker jag vi ska ta och kika lite närmare på vilka aktier som återfinns i hans konglomerat Berkshire Hathaway.

 

Imponerande långsiktig avkastning

Sedan 1965 har Berkshire Hathaway haft en fenomenal avkastning som fram till ifjol uppgår till 2,404,748 % eller +20,9 % per år. I reda pengar innebär det att 1000 USD investerat då är värt över 19 miljoner USD idag. För den som istället investerat 1000 USD i S&P 500 (inkl. utdelning), alltså ett index som följer de 500 största börsbolagen i USA, har fått 15,508 % eller 9,9 % årligen. Det ger istället en summa på 135 481 USD, en aktningsvärd summa men inte i närheten av avkastningen som den som tagit rygg på Buffett fått

Vilka aktier äger Warren Buffett?

I dagarna har Berkshire Hathaway köpt fler aktier i Apple, en köpräd som började under första kvartalet 2016. I dagsläget är Apple inte bara världens största börsbolag mätt i börsvärde då de nyligen passerade 1000 miljarder USD men de är även största innehavet i Berkshire Hathaways portfölj.

Däremot är det inte det enda bolaget. Vi har ett flertal temalistor på sajten och en av dessa är just Buffetts portfölj där vi visar de 15 största innehaven just nu. Du hittar temalistan här.

 

Kika på Warren Buffetts 15 största innehav på vår temalista

 

 

Äger du någon av innehaven i Berkshire Hathaway?

/ Nicklas

 
Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg