Kvällsöppet på Avanza Markets!

Att stockholmsbörsen stänger vid 17.30 brukar vara lika säkert som att skatten dras från lönen. Men från den här veckan så kommer börsen att införa kvällshandel. Inte så pass brett så att du kan fortsätta handla svenska aktier, men de kommer låta börshandlade produkter (så kallade ETP:er) handlas fram till kl 20.00.

Varför är det här bra då? Framförallt är det riktigt bra för alla som handlar på Avanza Markets. Tidigare har allt stängt redan 17:25 men nu kommer man kunna handla alla instrument som har amerikanska aktier, råvaror, valutor och stora världsindex som underliggande några timmar till.

Avanza Markets

Avanza Markets är ett samarbete med Morgan Stanley där vi erbjuder courtagefri handel i tusentals Bull- och Bear-certifikat, Trackers, Minifutures och Turbos. Du kan handla i index, aktier, råvaror och valutor med hävstång utan något courtage (vid ordervärde över 1 000kr). Vårt samarbete med Morgan Stanley har fungerat mycket bra och nästan 70% av all handel i börshandlade certifikat och warranter i Sverige är idag i Avanza Markets produkter.

Men roligast av allt är ändå att alla våra kunder som handlat instrumenten också varit med och hjälp till och kommit med förslag på nya produkter, nya underliggande och ny funktionalitet – som t ex kvällshandel. Det är tack vare er kunder som börsen valt att förlänga sina öppettider!

Vem kan handla?

De här produkterna riktar sig till de som förstår alla risker med instrumenten och är avancerade investerare. Det kan ibland vara knepigt att förstå exakt hur de här instrumenten fungerar – här hittar du informationsmaterial, där du kan lära dig mer.

När du förstår risker, egenskaper och vill testa att handla så måste du genomföra en kunskapsprövning. Den kommer automatiskt visas när du handlar första gången, och om du klarar kunskapsprövningen är du välkommen att börja handla.

Vilka instrument kommer att gå att handla?

Eftersom det är börsen som ändrar sina öppettider så kommer alla utgivare, som har sina instrument noterade på First North Growth Market, kunna välja om deras instrument ska handlas på kvällen. För Avanza Markets så kommer vi starta kvällhandel för utvalda börshandlade produkter inom följande kategorier:

  • Amerikanska aktier. Alla Avanza markets produkter som har amerikanska aktier som underliggande kommer att handlas fram till kl. 20.00
  • Valutor och råvaror.Alla Avanza marketsprodukter som baseras på valutor, råvaror och världsindex kommer handlas på kvällen.

Kan jag påverka vilka produkter som handlas på kvällen?

Absolut. Vi  tar gärna mot önskemål om nya instrument och underliggande om du inte hittar den produkten du söker!

Har du några funderingar eller tankar kring detta så är du varmt välkommen att höra av dig till vår speciella support för Avanza markets:  08-566 363 02

/Mikael Tikas, Produktägare Börshandel

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. För mer information, grundprospekt samt slutgiltiga villkor se respektive produktsida. Målgrupp för Avanza Markets är informerade och avancerade investerare. Avanza får i vissa fall ersättning från emittenten av instrumenten. För information om ersättningar se avanza.se/ersattning samt avanza.se/intressekonflikter för intressekonflikter. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg