Letar du efter skön sommarlyssning i hängmattan? Här är våra podcasttips!

Hallå i hängmattan! Så här i semestertider är det utmärkt att ladda upp med nya härliga poddar. Här nedan ger vi några tips på podcasts som är relaterade till börsen, finans eller ekonomi på olika sätt. Vad lyssnar du på i sommar? Tipsa gärna oss och alla andra läsare om bra poddar i kommentarerna nedan!

börspoddenBörspodden

Podden som banade väg för alla andra, den ursprungliga svenska podcasten om börsen och aktier startades för 2 år sedan av Johan Isaksson och John Skogman, två daytraders som blandar insiktsfulla tankar och åsikter om både stora och små bolag med härliga intervjuer med spännande personer i branschen.

Lyssna via: SoundCloudiTunes

Tips på avsnitt: Avanzamannen

Twitter: @Borspodden

fondpoddenFondpodden

Börspoddens systerpodd som leds av Jacob Bursell, en finansjournalist som oftast har med sig en person för en djupgående och personlig intervju som verkligen ger mersmak. Namnet är nästan lite missvisande då det ursprungliga fokuset låg på fondsparande, men denna podcast är verkligen så mycket mer!

Lyssna via: SoundCloudiTunes

Tips på avsnitt: Makro

Twitter: @Fondpodden

stockholmsbörsenSTOCKholmsbörsen

Placeras podcast som leds analytikern Lars Frick från Börsveckan och Placeras egen chefredaktör Tomas Linnala. Här diskuteras allt ifrån enskilda bolag till makroekonomi, ibland med besök av intressanta gäster.

Lyssna via: SoundCloud, iTunes

Tips på avsnitt: ”Bli grymt rik på aktier”

Twitter: @STOCKholmsbors

fillorkillFill or Kill

Relativt ny podcast ledd av tre daytraders som framförallt håller till på Twitter: @Phukettrader, @Handelsson och @2ndtrader (Lone_wolf).

Lyssna via: SoundCloud, iTunes

Tips på avsnitt: In Riksbanken We Trust

Twitter: @FillorKillPod

dianalyspoddenAnalyspodden

Dagens Industris Analyspodden tar pulsen på finansmarknaden och börsen. Släpps vanligtvis på fredag varje vecka.

Lyssna via: iTunes

Tips på avsnitt: Från Grexit till Fixit

sparpoddenSparpodden

Den numer nerlagda podcasten från våra kära branschkollegor hos Nordnet – Jan Dinkelspiel och Günther Mårder, bjuder på snack om privatekonomi i största allmänhet och den notoriskt snåle Mårder flikar ofta in med underhållande spartips.

Uppdatering: Den verkar nu ha startat upp igen med nya programledare.

Lyssna via: SoundCloud, iTunes

Tips på avsnitt: Sparpodden möter Börspodden

p3dokumentärP3 Dokumentär

Sveriges Radios omåttligt populära dokumentärprogram P3 Dokumentär levererar mycket välproducerade dokumentärer om massor av olika historiska händelser. Vissa av dessa är börs- eller finansrelaterade, vi listar några här nedan.

Lyssna via: sverigesradio, iTunes

Tips på avsnitt: Berättelsen om Gizmondos miljardkrasch, Kreugerkraschen, Gåtan Björkegren, 90-tals krisen, Skandia-affären, IT-Bubblan, Fermenta, Trustorhärvan

Twitter: @p3dokumentar

sommarochvinterip1Sommar och Vinter i P1

Varje sommar bjuder P1 på härliga sommarprat där mer eller mindre kända personer bjuder på personliga skildringar och spelar deras favoritmusik. Många av dessa personer är kopplade till svenskt näringsliv, här listar vi några av dem.

Lyssna via: sverigesradio, iTunes

Tips på avsnitt: Niklas Zennström, Daniel Ek, Björn ”Nalle” WahlroosCarolina Neurath, Anders Wall, Daniel Sachs, Jan Carlzon, Petter Stordalen, Clas Dahlbäck, Percy Barnevik, Antonia Ax:son Johnson, Thomas Johansson, Johan LindebergBengt Baron, Arash ”Ash” Pournouri, Lisbet Rausing, Felix ”PewDiePie” Kjellberg, Hans Rosling, Håkan Lans, Ingvar Kamprad, Peter ”Poker” Wallenberg, Mikael Treschow, Alessandro Catenacci, Efva Attling, PG Gyllenhammar, Mats Qviberg

theeconomistThe Economist: This week ahead

Den ansedda publikationen The Economist ger dig en snabb överblick över viktiga händelser och nyheter som väntas världen runt inom den närmsta veckan. De har för närvarande sommaruppehåll men bör komma igång igen till hösten.

Lyssna via: Podbay, iTunes

Twitter: @TheEconomist

motleyfoolmoneyMotley Fool Money

The Motley Fool är ett amerikanskt multimediabolag för finansbranschen och har ett flertal podcasts med hög kvalitet. Det här är deras veckovisa sammanfattning av läget i finansbranschen.

Lyssna via: Podbay, iTunes

Tips på avsnitt: Will Google Overtake Apple?

Twitter: @MotleyFoolMoney

marketfooleryMarket Foolery

The Motley Fool har även en daglig podcast med underhållande avsnitt som är mellan 15-20 minuter långa. Perfekt lyssning till eller från jobbet för att hålla sig uppdaterad med det mest aktuella just nu!

Lyssna via: Podbay, iTunes

Tips på avsnitt: Netflix Is The New Black

Twitter: @MarketFoolery

planetmoneyPlanet Money

National Public Radios extremt populära podd om allt som har med pengar att göra. Här kommer du hitta ämnen som du inte visste fanns, och fakta som du absolut inte behöver veta, men som är riktigt intressant. Helt klart beroendeframkallande.

Lyssna via: Podbay, iTunes

Tips på avsnitt: Don’t Believe The Hype

Twitter: @planetmoney

startupStartup

Vill du få en ärlig och inspirerande skildring över hur det är att starta ett företag från grunden? StartUp är en podcast startad av Alex Blumberg, som handlar om hur han hoppar av NPR och startar upp sitt eget podcastföretag, och vi får följa med på hela resan.

Lyssna via: SoundCloud, iTunes

Tips på avsnitt: How Not to Pitch a Billionaire

Twitter: @podcaststartup

Åsikter och slutsatser som framkommer i programmen är deras egna och skall inte ses som investeringsråd från Avanza.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Relaterade inlägg