Nu flyttar tusentals sparare sina tjänstepensioner till oss

Av Avanza

20 sep 21

Share

Holy macaroni, vilket intresse det finns för att flytta tjänstepensioner! Nu har det snart gått ett halvår sedan de nya reglerna om sänkta flyttavgifter trädde i kraft – och wow vilket intresse vi sett hos våra avanzianer. De lägre avgifterna blev en nyttig vitamininjektion som har fått många att engagera sig.

Tusentals kunder har flyttat sina tjänstepensioner till Avanza sedan de nya flyttreglerna trädde i kraft i april i år. Regeländringen gör att det max får kosta 600 kr att flytta en tjänstepension*, och den avgiften bjuder vi såklart på.

Få en miljon mer i pension

Vi har haft förmånen att prata tjänstepension med massor av kunder de senaste månaderna. Pension är så oerhört viktigt och de sänkta flyttavgifterna har gjort att många kunder gett sina gamla tjänstepensioner lite kärlek och lämnat dyra lösningar som urholkar sparandet. Genom att flytta till Avanza kan du få över en miljon kronor mer i slutändan! Kolla in vårt räkneexempel här.Så flyttar du din tjänstepension

Om du ännu inte har flyttat ifrån din dyra pensionslösning så är det inte för sent att agera. Vill du flytta till Avanza gör du det enklast genom vårt digitala flyttflöde som du hittar här, resten hjälper vi dig med. Det tar ca 2–3 månader att genomföra flytten men det är väl värt väntan. Därefter kan du koppla av och njuta av att du sannolikt undviker hundratusentals kronor i framtida avgifter!

Allt gott!

/Daniel – Avanza Pension

Poddspecial: Här kan du även fördjupa och få svar på det mesta du behöver ha koll på för att få ut mer av din pension.

*De nya reglerna för sänkta avgifter gäller alla fond- eller depåförsäkringar, ej traditionella försäkringar, tecknade efter 1 juli 2007. Observera att du inte kan flytta kollektivavtalad tjänstepension till oss så som SAF-LO, KAP-KL, PA03 (PA16) eller ITP (ITPK). Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza. De nya flyttavgifterna gäller för fondförsäkringar och depåförsäkringar (ej traditionella försäkringar) tecknade efter 2007. Läs mer och se hur vi har räknat på www.avanza.se/1-miljon-mer

Relaterade inlägg