Nya funktioner i vår Android-app

Nu fortsätter vi uppdatera vår Android-app med nya funktioner. I april släppte vi inloggning med mobilt BankID och nu kommer ännu en uppdatering. Den här uppdateringen är lite större, och vi lanserar nu de mest efterfrågade funktionerna. Funktionerna är fondhandel, utlandshandel och möjlighet att ha samma bevakningslistor i appen som på sajten.

apple_oversikt_android
Nu kan du handla Apple i mobilen
zero_oversikt_android
Fondhandeln är äntligen släppt

När vi lanserar utlandshandeln passar vi även på att göra några ändringar i orderläggningen, nu kan man ange ett belopp man vill handla för och vi beräknar sedan hur många aktier man har råd att köpa för det beloppet. Detta i ett steg för att göra orderläggningen enklare och mer flexibel.

Mikael Tikas, produktägare Team Mobilt
Mikael Tikas, produktägare Team Mobilt

Fondhandeln flyttar in i appen och med den så kommer även en ny sida där man kan läsa information om fonden och följa dess utveckling. Vi hoppas att detta underlättar sommaren så att man kan göra sina affärer var man än är.

Bevakningslistorna blir synkade med sajten, det innebär att du bara behöver lägga upp dina listor en gång på en plats, och sedan får du tillgång till samma listor i appen, även om du byter telefon.

Vi fortsätter vårt arbete och kommer lansera fler funktioner i höst. Har du önskemål om en viss funktion, skriv gärna i kommentarsfältet, använd feedbackfunktionen i appen, eller mejla appar@avanza.se.

Lycka till med tradingen i sommar!

Vänliga hälsningar,
Mikael Tikas, produktägare Team Mobilt

Ladda ner Avanzas Android-app i Google Play.

Här är några av förändringarna i denna uppdatering:

 • Ny design på bevakningslistan, inkl. nya sätt att ”lägga till”/”ta bort”
 • Bevakningslistan är nu synkad med sajten
 • Helt ny sök-motor som innehåller alla instrument hos Avanza
 • Ny design på sökfunktionen
 • Ny aktievy för utländska aktier
 • Ny orderläggning med möjlighet att handla utländska värdepapper och lägga order i belopp
 • Ordnat så att kontonamnen från sajten finns med i orderläggningen
 • En ny fondguide, inklusive graf.
 • En ny orderläggning för fonder
 • Ny orderläggning för warranter, certifikat och optioner

Relaterade inlägg

Kommentarer

27 svar till “Nya funktioner i vår Android-app”

  • Hahaha det tänkte jag faktiskt inte ens på. Sorry om någon tog illa upp, var verkligen inte menat. 🙂 /Daniel

 1. Bra uppdateringar! Jag skulle vilja ha meddelandefunktionen inbyggd i appen. Jag skulle även vilja att det gick att snurra översiktsvyn för ens portföljer mellan om utveckling i år, senaste månaden, senaste veckan och idag.

  //Marcus

 2. Najs med uppdaterade appar.

  Vill åter passa på att höja rösten och visa att det finns intresse för en Windows Phone app för oss kunder hos er.

 3. När kommer det stöd för tablets på Androidappen? Jag har provat på Samsung Galaxy Tab S tidigare och på den fungerar det inte.

  • Hej Thomas!

   Vi har i dagsläget inte byggt in stöd för tablets, då vi anser att hemsidan fungerar relativt väl på den stora skärmytan. Att utveckla och underhålla appen till tablets skulle innebära en del merarbete som vi inte riktigt har kunnat motivera, framför allt i form av testning och underhåll.

   Vi försöker givetvis att vara snabbfotade om det visar sig att våra kunder efterfrågar det här, så jag tar din feedback vidare till mobilteamet. Ha en härlig sommar!

   /Kristoffer, Avanza

 4. Hej,

  Trevligt med en ny update med många nya och bra funktioner. Såg dock att mina favoriter hade försvunnit och undrar om det finns någon chans att få tillbaks dom?

  • Hej!

   I och med uppdateringen av appen så valde vi att synca bevakningslistorna med hemsidan, istället för att ha två olika system. Oavsett vilken enhet man loggar in på så brukar man följa samma bolag, vilket var den stora anledningen till varför vi valde en syncad bevakningslista och tog bort favoritfunktionen.

   Det här innebär dessvärre att du kommer att behöva lägga in de aktier du följer igen, om du endast hade dem som favoriter men inte i en bevakningslista på hemsidan.

   /Kristoffer, Avanza

 5. Vad trevligt, äntligen en bra uppdatering!
  En funktion som jag saknar är intern överföring mellan sina konton. Hoppas det kommer i nästa uppdatering. 🙂

 6. Det skulle vara kul om webbsidan också hade funktionen så att man kan ange i belopp hur mycket man vill köpa istället för att ange antalet aktier man vill köpa.

 7. Sist jag kollade fanns ingen bolagsinformation för respektive aktie (PE, börsvärde osv). Borde gå att lägga in enkelt? Är främst det jag skulle använda appen till.

  • Hej Per!

   Vi kommer att fortsätta jobbet med våra appar och hoppas kunna lansera ytterligare funktionalitet så snart som möjligt. Man får dock inte glömma att den begränsade skärmytan gör att det finns vissa gränser för hur mycket information man kan lägga in, innan det blir rörigt.

   Jag har hur som helst tagit din och alla andras feedback vidare till mobilteamet, så får vi se vad de kan fundera fram. Tack och ha en trevlig sommar!

   /Kristoffer, Avanza

  • Hej Andreas,

   Det var tråkigt att höra! Har du möjlighet att skicka ett meddelande i inloggat läge med så mycket information som möjligt kring din enhet och vad som händer när du försöker logga in? Det förenklar felsökningen om våra utvecklare kan se exakt vad som har gått snett på på ditt konto. Stort tack!

   /Kristoffer, Avanza

 8. Tråkigt att behöva logga in för att följa sina favoriter.. Varför ändrade ni det iom uppdateringen? Jätte glad att man kan söka på utländska aktier nu med men onödigt jobbigt att behöva logga på..

  • Hej Åke!

   Du ska inte behöva logga in för att använda din bevakningslista. Om du däremot vill göra förändringar i den, då behöver du logga in så att dessa slår igenom på hemsidan också. Vi valde det här systemet för att i förlängningen göra det enklare för er kunder – så att samma information finns både i appen och på hemsidan.

   Kristoffer, Avanza

   • I samma veva som ni fimpade Favoriter och ersatte den med Bevakningar så stängde ni även ute potentiella nya kunder som använde er app, men ännu inte är kunder i er bank. Dessutom är designen Bevakningar mycket svårare att överskåda än den gamla Favoriter.

    Hej Nordnet app! Här kommer jag!

 9. Skulle under nästa uppgradering vilja få kurser i Realtid. Eller har jag missat det?

  • Hej Torbjörn!

   Kurserna för exempelvis svenska värdepapper är i realtid i Android-appen, men de pushas inte ut automatiskt som på hemsidan. I dagsläget får man med andra ord använda uppdateringsikonen högt upp till höger i appen.

   Vi tar din feedback med oss i vårt fortsatta utvecklingsarbete. Tack och ha en trevlig sommar!

   /Kristoffer, Avanza

  • Hej!

   Dessvärre kommer det inte att komma en Windows Phone-app, då vi helt enkelt har för få kunder som använder de här enheterna. Som prisledare måste vi ibland göra tuffa prioriteringar med våra resurser, för att kunna maximera kundnyttan samtidigt som vi håller marknadens lägsta priser. Jag hoppas att du kan ha förstående för det här, men tveka inte att höra av dig igen om du har några ytterligare frågor eller funderingar!

   /Kristoffer, Avanza

 10. Mycket trevlig app, dock får jag ”do not respond” på appen ganska ofta och måste döda den.
  Skulle gärna vilja kunna se listan över dagens vinnare/förlorare och även en översiktsbild med kartan över Europa/Världen likt den ni har på webbsidan.
  //Johnny

 11. Härligt med uppdaterad app.

  Såg att ni redan svarat nej på frågan om en fungerande andriod app med motiveringen att skärm storleken på tablet lämpar sig för hemsidan. En tablet är ju mer lik en telefon bara lite större och man söker ju enkelheten i appar när man använder tablet. Skulle siten vara responsiv så skulle det vara en sak men det skulle helt klart vara mer behagligt att ha en app.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.