New and improved fondsida enligt era önskemål

Av Avanza

11 apr 19

Share

Äntligen! Vår älskade fondsida har fått en ordentlig uppdatering och (i sista stund) tagit steget in i det mobilanpassade 2010-talet!

Vårt teams mission är att skapa världens bästa plattform för ett framgångsrikt fondsparande. För att nå dit behöver vi göra det enklare för alla att förstå fonder.

Här har ni kunder kommit med feedback och sagt att den tidigare fondsidan just varit svår att förstå. Den har både upplevts som aningen rörig och informationstung, och det har helt enkelt varit svårt att veta vad  man egentligen tittar på.

Vad är nytt?

Vi har jobbat med att lyfta upp och förtydliga den information som ni sagt är viktigast för er när ni väljer fonder. Vi har även nosat upp lite ny (och eftersaknad) data som båda förenklar förståelsen för den som vill lära sig mer om fonder, men som också ger det där lilla extra för den som vill veta så mycket som möjligt:

  • Nytt utseende i både dator och mobil.
  • Beskrivande taggar kopplade till fonden som snabbt ger dig en överblick över vad det är för typ av fond som du kikar på. Är en tagg svår att förstå kan man klicka på den för mer info.
  • Fondbolagets rekommenderade sparhorisont från fondbolaget som kan hjälpa dig att förstå om fonden passar för ett lång- eller kortsiktigt sparande.
  • Tydliggjort vem/vilka som förvaltar fonden och hur länge de har förvaltat den. Nu kan du med andra ord också se om de varit med under fondens framgångstoppar.
  • Fondens jämförelseindex. Under handelsinformation presenterar vi numera vilket index det är som fonden jämförs mot
  • Hållbarhetsdata. Vi har redan tidigare lyft in det vi kallar ”lövet”, Morningstars mått ”Låg CO2-risk”. Nu presenterar vi även vilka siffror som ligger bakom om en fond har fått eller inte fått lövet.
  • Vi visar exponering mot faktiska länder. Betyder exponering mot regionen ”Asien exklusive Japan” att man är exponerad mot Indien, Kina eller Sydkorea? Svårt att veta, och det ändrar vi på nu genom att äntligen visa vilka faktiska länder fonden är exponerad mot, så att du får större koll och kontroll på vilka länder du väljer att investera i.
  • Ny tidsperiod i grafen. För dig som vill se så mycket historik som möjligt så har vi nu lagt till en ny tidsperiod som vi kallar ”max”. Den gör precis vad det låter som, visar så mycket historik vi bara har.

Men vi är inte färdiga än! Som med alla våra produkter och tjänster jobbar vi kontinuerligt med att bli bättre, så håll utkik efter nya funktioner framöver.

PS: För dig som använder appen så kommer samma uppdateringar att dyka upp inom de närmsta veckorna! 🙂

/Fondteamet med David & Teresia bakom tangentbordet

Uppdatering 15/4: Det är många som har önskat att kunna göra flera jämförelser samtidigt och kunna välja egen tidsperiod. Detta är på gång och beräknas finnas tillgängligt veckan efter påsk!

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza. 

Relaterade inlägg