Ny orderläggning för webben

Av Avanza

10 feb 20

Share

Vi har byggt en ny orderläggning och är supernyfikna på att veta vad du tycker, så skriv gärna i kommentarsfältet här nedan.

Vad är nytt?

 • Enkelt läge. Du kan välja mellan ”utökat läge” och enkelt läge genom att klicka på kugghjulet och välja utökad orderläggning. Då kan du välja om du vill ha all marknadsinformation som även fanns i den gamla, eller ha en mer avskalad orderläggning.
 • Orderläggning i belopp. När vi frågade många av våra kunder vad de oftast utgår ifrån när man lägger en order, så svarade så gott som alla att de utgick ifrån ett ungefärligt belopp som de sedan, ibland med hjälp av miniräknare, dividerade med den kurs de tänkt lägga. Det tror vi att vi kan hjälpa till med. Därför kan man nu ange det belopp man vill handla för, och sedan hjälper vi till med uträkningen. Du kan även ange ett belopp när du ska sälja.
 • Nästan 50% av alla besök till orderläggningen sker via mobiltelefoner. Därför har vi byggt den nya orderläggningen för aktiehandel med mobilen och paddan i åtanke.
 • Tydligare återkoppling. När du lägger en order så är det viktigt att du känner dig trygg. Därför kan du nu på ett tydligt sätt se vad som hänt med din order efter att den är lagd, exempelvis om din order har gått till direktavslut, delavslut eller om marknaden är stängd.

Vad händer nu?

Alla funktioner som fanns i den gamla orderläggningen finns även i den nya, men vi låter även den gamla orderläggningen ligga kvar en tid, så att vi kan justera och göra förbättringar så att så många som möjligt tycker att den nya är bättre. Därför är det väldigt uppskattat om vi får så många kommentarer och insikter som möjligt, så skriv gärna här nedanför vad du tycker!

Här nedan ser du ett par exempelbilder på den nya orderläggningen, som bland annat illustrerar att det nu är enklare att se vad som hänt med din order efter att den är lagd (klicka på bilderna för större storlek).

/Team Handel

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza. 

Relaterade inlägg

Kommentarer

269 svar till “Ny orderläggning för webben”

 1. Att man inte kan kryssa i ”välj hela innehavet” är katastrof. Använder ni inte era egna verktyg?

  • Hej @charlieelgholm:disqus och @JonasWettergrund:disqus, Tack för bra feedback! Vi kommer jobba vidare på hur våra kunder gör vid sälj, så det kommer med säkerhet lite förändringar framöver. I väntan på det så får ni stå ut med att fylla i antalet manuellt. / Hälsningar, Team Handel

  • Hej Sture! All feedback är bra feedback. Dock blir det enklare att förbättra om du kan vara lite mer konstruktiv. Du får gärna ge oss en ledtråd till vad som inte faller dig i smaken / Hälsningar, Team Handel

   • Rörigare, mer svårläst, svårt att se på en liten skärm grafiskt sämre för mig. Sidan måste scrollas vilket inte den gamla behövde göras…

    Privacy Badger upptäckte 5 potentiella spårare på denna sida, den gamla hade bara 3

 2. Det är dåligt att man i orderläggningen inte längre kan se hur många aktier som totalt finns till salu/som vill köpas. Annars är den bra. Smidigt att kunna skriva in beloppet. Gillar inte sidan man kommer till efter orderläggning heller – det finns väl ingen som bara sitter och glor på skärmen i väntan på orderfyllning, framför allt inte om man inte har möjlighet att justera sitt pris efter orderboken.

 3. För svårt att fixera utan tydliga gränsfärger mellan olika informations fält…gör om gör rätt !!

 4. Saknar klara avgränsade färgfält för att underlätta den visuella infon…man bör kunna klicka på ett ex 5.08 sek/värde och få upp det i orderfönstret…sidan är inte god nog för att skapa en snabb överblick…

  • Hej Nalle! Jag tror att jag kanske förstår vad du menar. Om det är så att du vill kunna klicka i orderdjupet för att få det priset förifyllt så ska det gå att göra. Kolla gärna här på en gammal demo kring det

   https://twitter.com/teargaz/status/1205046315199213571

   Vad gäller färgerna så får vi kika vidare här i verkstan och se om vi kan förtydliga vissa delar så att det blir bättre. / Hälsningar, Robin

 5. En till funktion förstörd.. Hur gör jag en stop loss order från mobilen… Nej dags att kolla konkurrenterna sidorna på Avanza blir bara mer bling bling men går ju inte att använda längre. ……….

   • Stoploss sidan är precis som den ska vara förstör inte den.. Bara obegripligt förut var det enkelt att växla Enkel/Avancerad eller StopLoss order.. Inte nu längre.. Och den dag ni gör om (förstör) stop loss ordersidan så blir den väl bara större klumpigare med massa grafiskt lull lull.. Orsaken att jag surfar och inte använder appen är just för att jag vill ha det gränsnittet då appen varit oanvändbar..

 6. Gör om gör rätt!
  Har verkligen försökt att använda den nya sidan men varje gång ramlar jag tillbaka till den gamla.
  Min uppfattning är att funktion är viktigare än kosmetika. Att era utvecklare vill göra ”snygga sidor” kan jag förstå, men om det förstör enkelheten mister det sitt syfte. Prova att ge professionella placerare den nya ordersidan och se ifall de fortsätter använda den…. Det jag ”behöver” är alla Avancerade orderläggningsfunktioner och naturligtvis ett enkelt sätt att hantera stopp-loss sen vill jag gärna ha kvar innehavsvisning som den är så jag snabbt kan se på vilka ISK/KF/AK jag har en speciell aktie.

  • Hej! Att göra om och göra rätt är precis den utvecklingsfilosofin vi försöker leva efter. Därför uppskattar vi verkligen att du har försökt använda den nya orderläggningen och att du kommer med konstruktiv feedback. Vi är medvetna om att vi har en del kvar att göra kring de områden som du nämner. I väntan på dessa förbättringar så går det ju som sagt bra att använda den gamla orderläggningen så länge.
   Fortsätt gärna komma med konstruktiv feedback så att vi enklare kan möta era behov. /Hälsningar Team Handel

 7. Mina synpunkter

  1. jag vill ha kvar menyn till vänster (hem osv osv)
  2. jag vill kunna sälja hela innehavet
  3. lite onödigt att nytt fönster öppnas när ordern är bekräftad; bättre att den sist använda sidan öppnas alternativt att man kan klicka på vänstermenyn

  4. jag tycker dagens ordning där det sist använda kontot ligger som förvalt är bättre

  • Hej Anders, tack för din feedback! Känner du till att det finns ett snabbläge där ordern går iväg direkt utan bekräftelseruta? Det kanske skulle passa dig bättre?

   Vill du då se alla summerade kostnader så kan du klicka på det lilla uppochnervända ”taket” precis till höger om det totala beloppet innan du skjuter iväg din order. Jag länkar med en liten demo hur du kan aktivera det läget. Tänk på att ordern går iväg direkt när du klickar på Köp-ikonen som har en blixt på sig!

   https://twitter.com/teargaz/status/1226779846275141632

   Vill du sen navigera dig bort från orderläggningen så kan du alltid klicka på Avanza loggan uppe i vänstra hörnet.

   Har du testat att ställa in ett favoritkonto bakom ”kugghjulet”? Om du befinner dig på ett innehav och klickar Köp/Sälj så kommer det kontot som du befann dig på vara förvalt. När du däremot kommer in ”naket” i orderläggningen (tex via sök, från aktieguide eller börsskärm) så kommer ditt favoritkonto vara förifyllt. Hur känns det? /Hälsningar Robin

   • Tack för svar.
    Betr navigera bort – förstår men tycker menyn till vänster är ännu bättre
    Favoritkonto – hade jag inte sett. Tack
    Snabbläge- ja, det känner jag till men jag tycker att det är bra att bekräfta så jag tänkt rätt då det ibland är lite bråttom
    Kostnader – håller jag koll på ändå, men tack

 8. Jag kan inte hitta ett enkelt sätt att köpa en ny aktie. Saknar den för mig mest användbara funktion att hitta en aktie – ett enkelt sökfält. På den gamla hemsidan går det bra att bara öppna sökfält och fylla i aktiens namn resp förkortning för att komma till köpläge.
  Jirko

 9. Jag skulle uppskatta om ni kan sluta ändra på allt hela tiden, det är bara irriterande och förvirrande!

  • Hej Anders! Vi arbetar med ständiga förbättringar och du får gärna komma med konkret feedback på det vi släpper, så att vi kan fortsätta skapa bra tjänster. /Hälsningar Team Handel

   • Min konkreta feedback är att ni ska sluta släppa saker, låt sidan vara som den är, gör inte ändringar om ni inte absolut måste. Förstår ni inte att det tar tid för oss användare att vänja oss vid ny layout varje gång? Jag funderar seriöst på att byta nätmäklare eftersom ni hela tiden ska ändra på sidan.

 10. Skärpning Avanza! Den tidigare köp sidan var mycket bättre! Varför gör ni såhär? Jag vill se hur många aktier som har säljare/köpare totalt som förut. Jag vill se grafen över hur kursen har varit över dagen för aktien jag vill köpa. Och när jag köp min aktie vill jag inte slussas vidare till någon annan sida. Jag tycker inte det har blivit lättare eller bättre nu när ni ändrat. Kanske dags att börja handla genom annan bak???

  • Hej Johan, tack för input! Vi tar in dina idéer i verkstan så får vi se vad som kommer ut. Vi har ju självklart som målsättning att försöka göra den nya orderläggningen bättre än den gamla. /Hälsningar Team Handel

 11. Jag förstår verkligen inte de förändringar ni håller på och genomför just nu. Ni håller på och försämrar väl fungerande sidor och funktioner. Det är absolut snyggare, men enkelhet och funktionalitet försvinner på vägen. Obegripligt.

  • Hej Tomas! Du får supergärna berätta vilken funktionalitet som du upplever har försvunnit samt vilken enkelhet som saknas. /Hälsningar Robin

   • i orderbilden vill jag kunna se vilka innehav jag har på olika konton av den aktuella aktien, jag handlar på 6 konton och vill ha den överblicken. Jag vill kunna välja hela innehavet vid försäljning. Förändringarna ni gör i orderbilden kan jag lära mig att leva med, även om jag inte förstår varför ni håller på och ändrar på något som fungerar bra, det ni gör med innehavssidan däremot är något som definitivt kan få mig att byta plattform. Så mycket information som möjligt, överskådligt tillgänglig på samma ställe är vad ni borde första åstadkomma, ni gör tvärtom just nu.

    • Noterat! I nuläget så kan du se hur stort innehav du har i aktuellt värdepapper först när du har valt ett konto. Dock så funderar vi vidare på hur vi ska presentera summeringar eller bättre detaljer gällande just innehavet. Att sälja hela innehavet är också något som vi kikar på. /Hälsningar, Robin

 12. Hej
  Hittar inte vad jag gav för aktien…Jag gör en del affärer…så behöver minnas det …Fanns på gamla…Mycket irriterande

  • Hej Kalle, mycket riktigt så saknas det. Vi har antecknat och kommer försöka fixa så att du får tillgång till det framöver! /Hälsningar Team Handel

 13. Usch vad frustrerande… varje sida som får nytt utseende blir bara jobbigare jämfört med tidigare. Jag brukade gilla Avanza för att allt fanns enkelt i tabell-form, mycket information på en blick, lätt att hitta. Ny döljs viktig information och man får klicka ihjäl sig för att få fram den, fördelas över flera flik (fondsidorna…), tabeller där man enkelt kunde jämföra sina aktier/fonder har gjorts om till något helt o-intuitivt och o-överskådligt. Och nu alltså även orderläggningen, där hälften av informationen har försvunnit. Såååååå frustrerande. Varför ändrar man på något som funkade så underbart bra? Och om det nu må finnas folk som inte kan ta in mer än 2 informationsbitar samtidigt och därför tycker om det nya utseendet, skulle man då inte kunna köra parallellt en mer komprimerad presentationsform så som de gamla sidorna bjöd på? Börjar bli så pass frustrerad att jag faktiskt funderar över att byta bank för första gången på många år.

  • Hej Ingrid! Jag antar att du redan känner till att det finns ett utökat läge där du ser orderdjup och dagens avslut mm. Sen finns det ett superenkelt läge också. Du växlar mellan dessa bakom ”kugghjulet”
   Låt mig nu anta att du är i det utökade läget och upplever att du saknar hälften av informationen. Vad specifikt är det som du känner att du saknar?

   Jag vet tex flera som tycker att dom inte kan se hur stort innehav dom har i aktuellt papper, men det går att se när du har valt ett konto.

   Vi kommer även dyka djupare i upplevelsen gällande ”Dagens avslut” och ”Pågående”, så det kommer ske löpande förändring där. Du får supergärna komma med mer feedback kring ett komprimerat läge och det går ju bra att du använder den gamla orderläggningen om du tycker den nya är för frustrerande. /Hälsningar Robin

 14. Jag har uppskattat många nya features i samband med era uppdateringar, men angående orderläggningen (nya gränssnittet för köp/sälj) bör ni tänka om.. Att överhuvudtaget behöva ladda en ny sida är alldeles för mycket begärt, särskilt med tanke på att ska man lägga en stop/loss så färdas man kvickt tillbaka till föregångaren. Förutom det så känns hela upplevelsen plastig och som uppgjord för en misslyckad affär präglat av missförstånd och dålig insyn… Det ser ut som en j*vla inloggningssida! Återgå till det föregående, snälla!

  • Hej! Du kan aktivera den gamla orderläggningen igen genom att klicka på kugghjulet och välja ”till gamla orderläggningen”. StopLoss kommer att komma lite längre fram i den nya orderläggningen, så då blir det lite mindre hoppigt om du föredrar att använda den nya orderläggningen för dina vanliga order. Vad gäller möjligheten att få bättre överblick så tar vi till oss av den feedbacken och funderar på om vi kan göra det tydligare. /Hälsningar Team Handel

 15. Detta gäller inte det nya köp/sälj gränssnittet, men nog så viktigt ändå. Jag saknar ett enkelt sätt att se vilket datum som en viss aktie är inköpt. Det borde vara jätteenkelt att lägga till en kolumn i fältet där man ser den totala utvecklingen. Det är ju ändå denna uppgiften som man hämtat för att få fram den totala upp- eller nergången.

  • Hej Knut, stort tack för ett bra förslag! Du kan hitta det i transaktionslistan under ”Mina sidor” eller så kan du se det i grafen på aktiesidan. /Hälsningar Team Handel

   • Det är ju riktigt, men mitt önskemål gällde att inköpsdatum borde visas direkt i sammanställningen, eller i popup-fönstret när man klickar på en aktie, så att man inte ska behöva hoppa kors och tvärs för att läsa en sådan grundläggande uppgift. Hoppas att jag var tydligare denna gång. Det borde bara ta någon minut för ert duktiga it-team att tillföra denna funktion. Annars är jag som nybörjare helt nöjd med förändringen.

    • Det är väldigt uppskattat med önskemål och superintressant att höra hur folk använder våra system. Många av våra kunder har ju flera inköpstillfällen på en och samma aktie. Därför känner vi att det blir bra att sammanställa det i en transaktionslista, eller över grafen på det specifika värdepappret. Om du t ex har köpt 5 st aktier i månaden i samma bolag under 10 år så blir det väldigt svårt för oss att lista ut vilket av dessa 120 inköpsdatum som du är intresserad av att se i orderläggningen ? /Hälsningar, Robin

 16. Jag vill veta hur stort mitt innehav är (antal, värde och inköpspris) innan jag säljer, den informationen finns på ”gamla” men ser den inte nu?

  • Hej Torsten, mycket riktigt så saknas det. Vi har antecknat och kommer försöka fixa så att du får tillgång till det framöver! /Hälsningar Team Handel

 17. Jag hade önskat att ni la till en knapp för autoköp av alla fonder när fondköp ej gått igenom pga kapital saknades vid det tillfället. Nu måste man manuellt skriva in belopp för vardera fond om du hade velat återköpa. Vid dessa tillfällen har jag helt enkelt väntat till nästa autobetalning då jag inte orkat manuellt köpa 10fonder

   • Hej igen! Vi lanserade en ny funktionalitet för ett tag sen som kanske kan falla dig i smaken. Om du klickar på Profil/Månadssparande och sen klickar upp ditt aktuella månadsspar så finns det en ny liten knapp nere till vänster som heter ”Gör engångsköp av alla fonder”. Den knappen kanske skulle underlätta i ditt scenario? /Hälsningar, Robin

 18. Tycker att det har blivit bra mycket sämre. Ingen överblick hur mycket man har kvar att köpa för t.ex
  Det hade väl gått att ha ett fönster där man ser hur mycket courtaget är om man nu inte gillar miniräknare

  • Hej, tack för feedbacken! Du kan få en sammanställning av alla kostnader och belopp om du klickar på ”Totalt belopp”, där vi räknat ut allt åt dig, så att du inte ska behöva använda en miniräknare. /Hälsningar Team Handel

   • Gäller inte det bara enskilda ordrar?
    Jag tänkte i slutet av dan när hela courtaget ska räknas ut

 19. Jag saknar en överblick över mitt eget innehav på den nya orderläggningen. Ser att denna synpunkt verkar vara under behandling.

 20. Vissa saker har blivit klart bättre: 1) Gillar hur priset nu automatiskt rundar av till rätt tick size om man fyller i ett pris med fel tick size. Väldigt bra! 2) Har man många ordrar liggande så är den nya orderläggningen klart snabbare än den gamla. Troligtvis pga att den nya sidan inte tyngs av att alla aktuella ordrar ligger på samma sida. Bra!

  Vad som saknas/blivit sämre: 1) Ni kan inte ha felmeddelanden på en helt ny sida, dessa måste självklart komma som en popup eller bara en röd text under (t.ex om man lägger en order med fel tick size eller utanför handelsintervall). 2) Felmeddelandet om man exekverar en order med fel tick size måste innehålla rätt tick size. Den gamla sidan visade ett tooltip med korrekt tick size om man skrev fel. 3) Och detta är det absolut viktigaste: Ni kan inte ha Ändra/Ta bort order i en rullgardinsmeny för varje pågående order. Det måste gå att Ändra/Ta bort en order med endast ett klick. Lägg små ikoner på varje order för Ändra och Ta bort så att man kan klicka direkt på dessa. Ingen seriös mäklare kan ha två klick till Ändra/Ta bort.

  • Hej Fredrik, tack för väldigt bra synpunkter! Vi tar till oss av allt du skriver. I skrivande stund jobbar teamet på en bättre lösning för att Ändra/Ta bort pågående order. Vi hoppas du kommer trivas med den kommande lösningen. Jag hojtar till på Twitter när det är klart! /Hälsningar, Robin

   • Tack för snabbt svar. Låter väldigt positivt att ni jobbar på en bättre lösning. Lite orolig är man ju dock. Så bara för att summera så är det som behövs en lista med alla pågående ordrar. Direkt på varje order behöver man kunna se det ni redan nu visar dvs 1) Är ordern en Köp eller Sälj. 2) Status, dvs Marknaden/Delavslut/Felaktig. 3) Antal. 4) Kurs. 5) Totalbelopp. (Dvs PÅ varje order i listan, inte i en popup eller rullgardin). Utöver det måste man kunna Ändra eller Ta Bort ordern direkt på ordern. Via ett enda klick. Inte via en popup eller rullgardin. Och listan skall ladda snabbt. Ser fram emot den nya lösningen, stort tack!

    • Precis så tänker vi också. Samt vilket konto du skickade ordern ifrån. Allt på samma rad. Klickar du på soptunnan så försvinner ordern direkt. Det kommer även finnas en ”Ta bort alla order” men klickar du på den så kommer det en bekräftelseruta. Prestandan håller vi under luppen. Låter det bra? /Hälsningar, Robin

     • Det låter jättebra! Om jag förstår dig rätt så kommer man även slippa bekräftelsepopup på Ta bort order med nya lösningen? Det vore mycket uppskattat! (Av någon anledning har man alltid fått en ganska irriterande bekräftelse på just Ta bort order även fast man kryssat i ”Avstå orderbekräftelse” i settings). Tack för att ni tar till er av feedback!

     • Hej! Ledsen för sent svar, hade inte sett att du svarat här. Den nya pågående order är kanon! Däremot måste man såklart kunna se alla ordrar i en lista. Dvs just nu finns det ju ingenstans där man kan se alla ordrar med det här nya (mycket bättre) formatet. Lägger man en order ser man ju listan enbart för den aktien. Är er tanke att byta ut ordrarna på ”Transaktioner”-tabben till detta nya format? Eller var kommer man kunna se alla ens ordrar?

  • Hej Isak och @Flappy, tack för feedback! Vi har noterat detta, i nuläget så kan ni se hur stort innehav ni har i aktuellt värdepapper först när ni har valt ett konto. (Inte alla som verkar ha upptäckt det) Dock så funderar vi vidare på hur vi ska presentera summeringar eller bättre detaljer gällande innehavet. /Hälsningar, Team Handel

   • Nu när jag läser här så förstår jag hur jag hittar mitt innehav, men det blir för många klick! Jag vill gärna få en direkt överblick (både innehav och tillgängligt på kontot), inte behöva klicka flera ggr för att få den informationen.

  • Hej Mathis! Om du klickar på kugghjulet och sen ”Till gamla orderläggningen” så kommer du tillbaka. Du får gärna skriva en rad om du har nåt specifikt som du tycker bör förbättras. /Hälsningar, Robin

 21. Jag saknar överblicken som man hade förut vid orderläggning. Man kunde se hur handeln lades samtidigt som man övervägde sitt eget bud. Kanske bara jag som är nybörjare, men jag gillade att ha det så.

  • Hej Helena! Om du klickar på kugghjulet och sen aktiverar ”Utökad orderläggning” så borde du finna det som du saknar? /Hälsningar, Robin

 22. Hej!
  Snyggare layout men ser inte: tick-box ”hela mitt innehav”. Funktionen var ytterst användbar och effektiv för snabb försäljning av en hel position.

  Kommer den tillbaka i nya layouten? I s f, hur ser den grova tidplanen för det ut?

 23. Hej!
  Vad bra att man enkelt kan fylla i ett belopp och sedan få antalet aktier. Ni gör många bra förbättringar för nybörjare men det vore bra om ni även tog hänsyn till oss som handlat ett tag och som handlar lite mer. Några konkreta sakar:
  1. Det var bra att på den gamla sidan snabbt kunna välja Köp eller Sälj direkt. Nu laddar sidan om vilket tar tid och antal etc nollsälls. Riktigt dåligt när man snabbt måste ändra riktigt i affären!
  2. Om en order inte går igenom på en gång hamnar man på en mellansida. Den är nog mycket bra och överskådlig för nybörjare. Jag saknar verkligen att snabbt kunna justera priser för att få ett avslut. Antingen en länk direkt till ändra order från den sidan eller varför inte var kvar på sidan innan.
  3. Låt menyn till vänster vara kvar även på köpsälj sidan

  • Hej Martin, tack för riktigt bra feedback! Vi tar åt oss av allt du nämner och drar det ett varv till genom verkstan.

   Sen får jag känslan att vårat ”one click shop” koncept kanske skulle passa dig? Jag länkar med en liten demo hur du kan aktivera det läget. Tänk på att ordern går iväg direkt när du klickar på Köp-ikonen som har en blixt på sig! Ingen bekräftelseruta och du blir kvar på samma orderläggningssida.

   Vi kommer även göra om layouten på pågående så att du enklare kan ta bort eller ändra lagda order. /Hälsningar, Robin

   https://twitter.com/teargaz/status/1226779846275141632

 24. När jag vill sälja vill jag kunna ange det minimibelopp jag vill ha ut dvs säljbelopp minus courtage.
  När jag vill köpa vill jag kunna ange det maximibelopp jag vill köpa för dvs köpsumma plus courtage.
  Så jag är missnöjd med sälj men nöjd med köp. Varför inte lägga in en liten ruta om netto/brutto?
  Men varför måste man ”sign up to discuss” när man är inloggad? Disgusting!

  • Hej Henrik! Tack så mycket för din feedback. Jag hör vad du säger och detta är något som vi i teamet har diskuterat en hel del. Vi får helt enkelt grotta ner oss lite mer i det området så får vi se vad som kommer ut.
   ”sign up to discuss” Får jag tyvärr låta vara obesvarad då det är något som jag inte kan påverka. Jag är i alla fall glad för din feedback! /Hälsningar, Robin

 25. Feedback till nya orderläggningen: Jag skulle gärna vilja se hur mycket jag har av aktien i kronor när jag säljer, inte bara antalet. När jag skalar vill jag bara sälja en del, men jag vet inte hur stor del utan att veta summan. Annars ser det bra ut!

 26. Jag gillar nya orderläggningssidan, men jag skulle vilja ha knapparna för att stega upp/ner priset och antal.

  • Tack för bra feedback! Det går att använda piltangenterna tillsvidare i alla tre inmatningsfält. Pilar du upp i beloppsfältet så ökar beloppet med värdet av en hel aktie. Sen har vi en liten ”hidden feature” om du hellre vill köra med musen. Testa att klicka med på priset i orderdjupet ? /Hälsningar, Robin

 27. Förstår att designen ligger i tiden men det är svårt att få en överblick den tar upp hela skärmen på datorn. Vilket gör att man inte kan ha flera fönster på datorn uppe samtidigt. Resultatet blir att man måste skrolla upp/ner, samtidigt som man måste tryck på ”expansion” för att få en överblick. Alternativt zooma i web-läsaren. Varför dessa meningslösa jättestora runda knappar, dialogrutor och massor med luft?

  Den nya designen känns oproffsig och den får en att börja tänka på den tiden då man läste Barbapapa för ungarna. T.o.m. mobilens gränssnitt är mer överskådligt. Önskade att det fanns knapp “Jag vill avaktivera nu”

  • Hej Jonas! Tack för din feedback. Vi håller just nu på att se över ”Dagens avslut” och ”Pågående”. Vi har fått en hel del feedback på att vi tappar överskådligheten där och det vill vi såklart förbättra och göra till en bättre upplevelse. Vill du hellre använda den gamla orderläggningen så kan du aktivera den igen bakom ”kugghjulet” /Hälsningar, Robin

  • Hej Per, om du klickar på kugghjulet så kan du välja ”Utökad orderläggning” Då kommer du få se en hel del info som du kanske saknar. /Hälsningar, Robin

 28. Tycker det är störigt att man ska behöva leta efter att lägga en stop loss. Ja, ja, jag har sett kugghjulet men då det är en del av min orderläggning vill jag ha alternativet framme direkt och inte behöva leta efter ett minimalt kugghjul i all röra. Jag säger röra eftersom jag tycker det är rörigt upplägg generellt sett.

 29. Absolut inget fan, brukar gilla uppdateringar och nytänkade, men detta kändes verkligen som ett steg tillbaka.

 30. Ytterligare en sak som inte är bra.. I gamla orderläggningen såg man vilket innehav man redan hade i en aktie inkl inskaffningsvärde och utveckling… Den nya orderläggningen är mest stor och klumpig med för lite information DEN GAMLA VAR KOMPAKT FYLLD MED INFO OCH ÖVERLAG MYCKET BÄTTRE..

  • Hejsan! Vi jobbar på dom sakerna som du nämner. Senast idag så gick det ut en förändring på hur du får bättre information gällande dina pågående order. Lite mindre klump och mer info ? /Hälsningar, Robin

  • Hejsan! Vi jobbar på dom sakerna som du nämner. Senast idag så gick det ut en förändring på hur du får bättre information gällande dina pågående order. Lite mindre klump och mer info ? /Hälsningar, Robin

 31. Den gamla var mycket bättre! Varför göra ändringar? Där hade man en bra överblick över innehavet och anskaffningsvärdet plus att man såg kursrörelsen hela tiden. Allt det är borta nu….

  • Hej Johanna! Bakom kugghjulet så kan du aktivera ”utökad orderläggning”. Där kommer du se orderdjup samt dagens avslut. Jag hoppas det kan mätta en del av dina behov. Vi jobbar vidare med hur vi skall presentera informationen gällande aktuellt innehav. Tillsvidare kan du se ditt antal när du har valt konto. Tack för din feedback! /Hälsningar, Robin

 32. Gick inte bra med denna ändring.
  Det ska vara så att man kan ställa sin egen defaultlayout så att man alltid kommer till avancerad sida om man nu vill det, eller förenklad om man nu vill det. Jag har inte lust att klicka på litet kugghjul och följdklick i meny varje gång. Jag vill ha en ordersida som alltid är inställd åt mig med max info. Fixa det snarast.

  • Hej! Så ska det verkligen inte bete sig. Har du råkat ut för detta vid några tillfällen eller blir det så för varje ny order som du vill lägga? Om det händer igen så får du väldigt gärna maila mig direkt på robin.bergh@avanza.se så att jag kan felsöka det djupare. /Hälsningar, Robin

 33. Hej!
  Saknar information om Courtageklass och preliminärt courtage!
  Sköter flera konton och då är det viktigt att veta vilken klass just det kontot ligger i varför jag hittills måste gå till den gamla orderläggningen för att lägga ordern.
  Jag önskar kunna se grafen för aktuell aktie köpsidan, kanske aktivera via knapp för alla kanske inte vill se den!
  Annars känns sidan framåt!

  • Hejsan! Om du klickar på totalbeloppet så hittar du preliminärt courtage. Dock visar vi inte courtageklassen som du nämner. Vad gäller graf så har vi lite idéer men dom måste få växa till sig lite innan dom eventuellt blir verklighet. Tack för väldigt bra feedback i alla fall. Vi tar till oss, kavlar upp ärmarna en bit till och jobbar vidare! /Hälsningar, Robin

   • Tack för detta, hade missa den knappen!
    Lägg gärna med tillgängligt belopp för köp i den informationen!
    Ser fram mot att en bra sida blir ännu bättre:-)
    /Per

 34. Verkligen kass uppdatering! Ska man göra om en funktion kan man ju tycka att man ändrar till det bättre. Mycket mer krångligt att lägga ordrar nu än med gamla orderläggningen, varför måste jag klicka på kugghjulet varje gång? Idag lyckades den dessutom lägga en order två gånger men jag klickade bara en gång på köp. Blev därför två ordrar och jag fick dubbelt så många aktier som tänkt. Går det att byta tillbaka till gamla orderläggningen tills ni är klara med beta-testningen av denna?

 35. Varför kan man inte se var stopplossen ligger i dessa instrument
  B LONGDAX AA7 CBK

  Allt annat skit har ni med ,,,

  Mome

  • Hejsan. Vi har inte byggt stöd för stop loss i nya orderläggningen ännu. Vi säger till när det är klart. /Hälsningar, Robin

 36. Det är bekvämt att kunna ange ett belopp. När jag idag försökte lägga en order limiterad en liten bit under lägsta säljkurs envisades dock formuläret med att höja min kurs. Till slut insåg jag att jag försökte sänka mindre än ”tick size”. Det var rimligt att kursen ändrades, men återkopplingen att det var det som hände kunde varit tydligare.

  • Hej Göran!

   Tack för din feedback. Du har ju helt rätt i det du skriver. Tidigare fick du fylla i fel kurs, klicka på köp, få förklarat vad du gjorde för del, du behövde själv rätta till din kurs och hoppas på att du skrev rätt för att sen ta det ett varv till. Nu försöker vi helt enkelt hjälpa dig att göra rätt från början. Vi rundar av till närmsta giltiga ”tick size”. Vissa tycker det blir förvirrande, andra tycker det är supersmidigt! Jag tar med mig dina synpunkter till resten av teamet. /Robin

   • Jag tycker det är en bra idé att hjälpa till; jag är positiv till själva funktionen. Det är bara lite tydligare förklaring av att det hänt jag efterlyser.

 37. I Orderlägningen känns det som om man inte längre har koll över vad som händer med Kursen i Aktien – Balkarna rör sig drög och Kursen vissas med fördröjning, så jag är negativ till ändringen.

  • Hej Olaf. Vi beklagar att vi stundtals har haft viss fördröjning på kursuppdateringarna den senaste tiden. Orsakerna har varierat men nu skall allt fungera som det ska igen. Utöver det så tar jag med mig feedbacken kring den nya designen på orderdjupet. Tack! /Hälsningar, Robin

 38. Hej,
  överlag är den nya orderläggningen bra då man kan utgå från både antal och belopp. Bekvämt och lite snyggare design.

  Saknar dock
  att kunna ”scrolla” i tick priset. Det var mycket bättre förr och funkar super i appen.
  Min och max under dagen samt graf vore bra – då kan man gå direkt på köp o sälj knapparna ifrån bevakningslistan.
  Vilka av mina konton som ev. redan har instrumentet.

  Mvh
  Magnus

  • Hej Magnus, tack för väldigt bra feedback! Vi suger åt oss av det du säger. Vi jobbar på alla de punkter som du beskriver men jag vill passa på och tipsa om att du kan ”pil’a” upp och ner med tangentbordet i priset eller klicka på priset i orderdjupet. /Hälsningar, Robin

 39. Hej! Vet inte om ni såg mitt svar lägre ner så prövar här istället. Den nya pågående order är kanon! (dvs att man nu kan editera och ta bort ordrar direkt på varje order). Däremot måste man såklart kunna se alla ordrar i en lista. Dvs just nu finns det ju ingenstans där man kan se alla ordrar med det här nya (mycket bättre) formatet. Lägger man en order ser man ju listan enbart för den aktien. Är er tanke att byta ut ordrarna på ”Transaktioner”-tabben till detta nya format? Eller var kommer man kunna se alla ens ordrar?

  • Hejsan! Kul att du gillar det. Vi har helt klart planer på att ta ett ordentligt grepp kring alla ”pågående order” Dock har vi den senaste tiden haft fullt fokus på stabilitet och prestanda ? Stay tuned! /Hälsningar, Robin

 40. tycker det nya är dåligt. ser ingen info om aktien eller produkten. Saker förändras i värde på sekunder, hade varit bra att se det men med den nya orderläggningen är all info borta. riktigt dåligt, jag som handlare vill se all information denna nya ser ut att vara något från en mobilversion…. dåligt….

  • Hej Axel! Har du testat att klicka på det lilla kugghjulet? Där kan du aktivera ”Utökad orderläggning” Då borde du finna det som du saknar plus lite till. /Hälsningar, Robin

 41. Vissa nya saker är bra, andra kass. Men om ni verkligen vill ha en ”tumme upp” så MÅSTE ni fixa så att man kan se vilken utländsk kurs man köpt fonder på så man inte måste sitta med miniräknare och räkna via t.ex. dollarkursen. Jag struntar nämligen i SEK-kursen, jag bestämmer mina köp och säljnivåer via USD eller JPY som man ser på t.ex. Morningstar

  • Hej Pelle! Jag ska se till att framföra detta till det teamet som jobbar med orderläggningen för fonder. Tack för bra input! /Hälsningar, Robin

  • Hej Tomas! Det är för att börsen är stängd. Hävstången på warranter är en funktion av orderdjupet. /Hälsningar, Robin

 42. Dett var sk*t jag skulle lägga in en stoploss och skit!
  Jag skulle lägga en stop loss och det slutade med att mina aktier såldes och jag förlorade min vinst. Mycket otydlig.

 43. Nya fönstret är bra men det tar för lång tid att byta mellan köp och sälj. Köp och sälj i samma fönster skulle vara bra.

  • Hej Henrik! Tack för din feedback. I nuläget presenterar vi antalet på det kontot som du har valt. I vårt nästa steg kommer vi även visa till GAV (genomsnittligt anskaffningsvärde) för innehavet på valt konto. Där är vi i testfasen så det borde produktionsätts inom kort. Vad gäller ”alla nitty gritty details för alla konton” så är det något som vi kommer fokusera på i ett senare skede. /Hälsningar, Robin

 44. Jag saknar den lilla kvadraten som man markerade i för att hela innehavet av en viss sort skulle hamna automatiskt i rubriken. Återinför det, tack.

 45. Balkarna rör sig trögt och kursen visas med fördröjning, kom på mig själv ändra inköpspris på aktien 3 gånger då den var så fördröjd med priset. Hade varit bra med både köp och sälj i samma ruta då man kan vilja ändra sitt innehav rätt fort. Styrkan med förra köpsidan var att allt fanns på display där, inga rutor eller något. Tror dock detta kan vara en bra uppdatering för apparna men skeptisk till webb-varianten.

  • Hej Albin! Att kursen har visats med fördröjning är en driftstörning som skall vara åtgärdad. Det ber vi om ursäkt för. Din övriga feedback är något som jag är tacksam för, jag tar med mig den och så jobbar vi vidare! /Hälsningar, Robin

 46. Är det bara jag som har problem att man inte ser köp / sälj ordrar ? jag ser endast den vänstra delen av exempelbilden här uppe på sidan. ser inte vilka avslut som gått eller öppna ordrar.

  • Hej Lucas! Om du klickar på det lilla kugghjulet så kan du aktivera ”Utökad orderläggning”. Då borde du se det du saknar. /Hälsningar, Robin

 47. Skapa en knapp eller länk så man kan klicka sälj alla, hade även varit toppen med 100% 50% 25% försäljning.

  • Hej Cliff! Vi får se hur vi gör med 50% 25% osv, men ”sälj allt” kommer se dagens ljust inom kort. /Hälsningar, Robin

 48. möjliggör att man kan ta bort ”belopp rutan” helt. Lägg gärna till att det finns köp och säljknapp.
  Kort sagt återgå gärna till branschstandard för avancerad orderläggning, alla dessa nymodighter är säkert fantastiskt för nybörjare och kan gärna finnas under ”förenklad orderläggning”

  Är ändå ganska orimligt att Avanza ska uppfinna ny branschstandard och forcera det på alla användare. Utgå från hur det ser ut i ORC/FIDESSA/INFRONT etc sen kan ni utveckla vad ni vill på 2a sidan,

  mvh

  • Hej Kalle, tack för din feedback! Vi tänker inte forcera över er som tillhör den mer avancerade skaran, utan det går bra att använda den gamla orderläggningen tills vi byggt något som passar din målgrupp bättre. Du hittar tillbaka till den gamla via kugghjulet. Ha en bra dag! /Hälsningar, Robin

 49. Varför fryser OMX och DJ? Varför har ni inte kvar kryssruta för att sälja hela innehavet?

  • Hej Tove! Menar du att siffrorna vid dom runda flaggorna i ovankant inte uppdateras? Tyvärr får du uppdatera sidan manuellt ett tag till (i det fallet som flaggorna är runda). Det är en känd bugg som berört team känner till. Dock har de ett par andra saker som de måste prioritera just nu så vi får se när detta åtgärdas. ”Sälj allt” är på väg, håll ut lite till bara! /Hälsningar, Robin

   • Hej Niklas! Om du klickar på det lilla kugghjulet så kan du dels aktivera ”Utökad orderläggning” och där hittar du även tillbaka till den gamla vanliga Stop loss. Vi har inte förnyat den ännu. /Hälsningar, Robin

    • O herre gud vad glad jag blir! (att jag hittade tillbaka till gamla orderläggningen via ”stop loss”.

     Vad f-n ni än gör så ta inte bort den gamla stop/loss!

     Den nya orderläggningen är som ett gammalt segt telemodem. Du ser inget och vet inget under tiden man genomför en affär. Gamla sidan såg du fortfarande aktien i bakgrunden. Den är dessutom seg som attans. tar flera sekunder att ladda ordersidan och snabbknappen för att ”Sälja hela mitt innehav har tappats bort. Sedan måste man trycka ”okay” för att ladda handelssidan igen så du ser vart kursen tar vägen.
     Seg, segt och väntan är inget en otålig trader önskar sig. Gör om gör rätt. Som jag ser det har lite blivit nytt men mycket har blivit sämre.

     Mvh Patrik

 50. Nya orderinläggningen. Varje gång jag skall lägga en order måste jag välja konto. Eftersom jag bara har ett konto känns det dumt och onödigt. Som ett minimum kan ni väl se till att mitt konto är förvalt när jag bara her ett?

  • Hej Stefan! Om du klickar på det lilla kugghjulet så kan du välja favoritkonto, så kommer det alltid vara förvalt. /Hälsningar, Robin

   • Visst, och så får jag ändra när jag vill köpa på ett annat konto.
    Men skulle inte sidan kunna hålla koll på från vilket konto jag gick till orderläggningen?
    Med 98% sannolikhet är det det kontot jag vill använda.

    • Hej Ola! Om du klickar på köp eller sälj knappen direkt från ditt innehav så kommer det kontot att vara förvalt. Om du däremot klickar på Aktien och sen på köp/sälj så kommer favoritkontot vara förvalt. Hänger du med eller vill du jag ska spelar in en demo? /Hälsningar Robin

 51. Jag skulle gärna se möjlighet att lägga stoploss order i samband med köpet, dvs att när order går igenom så läggs även stop loss automagiskt enligt nivå man satt. Sedan skulle jag vilja kunna ställa in så att när jag lagt ordern att inte få upp modalen med hur stor del av ordern som fyllts. Jag vill bara kunna vara kvar på ordersidan. Gärna även att man kan se sina aktuella ordrar i orderläggningsmodalen. Tänk i form av lista under köp/sälj knappen med länk till den aktien så när man klickar den så öppnas den aktien i orderdialogen, din order info (goldplating: även senaste avslut i aktien). Sen sista del. Köp och säljknapp på samma sida, inte att man switchar mellan.

  • Hej Andreas, tack för väldigt bra input! Jag tar med mig allt det du skriver. Väldigt mycket av det som du skriver vill verkligen göra. Stop loss förtjänar ett nytt grepp. Vad gäller flödet som kommer efter lagd order så kan du avaktivera det såhär: https://twitter.com/teargaz/status/1226796195768610816

   Tänk på att ordern går iväg direkt utan bekräftelseruta bara. ”Pågående order” är något vi inte känner oss klara med så det kommer succesivt ändras till något som passar dig bättre. Precis som Köp/Sälj-knapp ? Återigen Tack för bra feedback! /Hälsningar, Robin

 52. Har flyttat över mina affärer hit från Nordnet, efter 20 år ganska exakt. Det mesta är bra, men jag tycker det är märkligt svårt att hitta aktuella ordrar på sajten. Det kanske är en vanesak men jisses vad jag behöver klicka för att hitta status på ordrarna.

  • Hej! Jag håller med om det som du skriver och det är nåt som jag personligen vill ta tag i nyss! Jag ska se vad vi kan göra. Tack för bra feedback! /Hälsningar, Robin

 53. O herre gud vad glad jag blir! (att jag hittade tillbaka till gamla orderläggningen via ”stop loss”.

  Vad f-n ni än gör så ta inte bort den gamla stop/loss!

  Den
  nya orderläggningen är som ett gammalt segt telemodem. Du ser inget och
  vet inget under tiden man genomför en affär. Gamla sidan såg du
  fortfarande aktien i bakgrunden. Den är dessutom seg som attans. tar
  flera sekunder att ladda ordersidan och snabbknappen för att ”Sälja hela
  mitt innehav har tappats bort. Sedan måste man trycka ”okay” för att
  ladda handelssidan igen så du ser vart kursen tar vägen.

  Seg, segt
  och väntan är inget en otålig trader önskar sig. Gör om gör rätt. Som
  jag ser det har lite blivit nytt men mycket har blivit sämre.

  Okay, läste att ”sälj hela innehavet” är på G. Men det är segt, många steg och helt utan koll på kursen.

  Mvh Patrik

  • Hej Patrik! Har du testat att köra ”one click”? Det kanske kan vara nåt för dig. Jag förstår inte riktigt vad du menar med att du inte kan se kursen dock. Annars kan du ju som sagt köra den gamla tills vi har nåt som passar en trader bättre. Dock är det bra om du fortsätter komma med feedback. Vi gör ju förändringarna pö om pö. T ex kan du klicka på ”Sälj allt” from idag och så är pilarna på plats för justering av kurs eller antal. /Hälsningar, Robin

 54. Vill inte vara taskig, tycker många av er i kundtjänst är grymma och alltid fått superb bemötande. Tyvärr är detta genomkasst, vilket även blivit synonymt med Avanzas plattform senaste åren. Teamet, eller ansvarig ”visionär” bakom digitaliseringsprocessen har verkligen noll komma noll kontakt/synk med slutkonsumenten.

  Övertydligt att avanzas digitalisering präglats senaste åren av extremt antikognitiva(!!), superdyra certifieringskonsulter vars affärsidé är att transformera ”en grå och tråkig hemsida till något nymodernt supernytt, fräscht och coolt”.

  Spekulerar i att den där ”negativa personen” på gruppmötet vars åsikt att återgå till ett mer klassisk snitt ratades till förmån för nån ung, inkvoterad, energifylld fjortis? Nåja, struntsamma… och…framförallt…. ursäkta för mitt näthat, är lite allergisk mot söndertrasande förändringar av mitt levebröds främsta arbetsverktyg.. På gränsen till att jag tar till svärord. Skärp er för f*n. Hej!

  • Hej Fredrik! Jag tycker det är fint att du ursäktar dig och att du inte vill vara taskig. Det blir ju helt klart enklare att ta åt sig då. Det stämmer helt klart att jag och utvecklarna i teamet drivs av att bygga saker som är nya, coola och fräscha och jag kan förstå om det kan vara svårt som slutanvändare om man nu trivs med det gamla som har varit. Dock vill jag stryka under att vi inte gör om saker bara för att vi vill. Vissa saker måste byggas om för att dom av tekniska skäl inte håller måtten in i framtiden. Vi känner även till, att den kundgruppen som handlar mycket och ofta, inte faller pladask för denna nya orderläggning. Därför går det bra att använda den gamla orderläggningen fram tills vi har byggt något som passar er som handen i handsken. Vi har fått många insikter genom våra användare både via detta blogginlägg, Twitter, användarintervjuer samt kundtjänst. Vi drivs starkt av att låta slutanvändaren vägleda oss till det bättre. Ju mer konstruktiv kritik, desto lättare att få gehör. /Hälsningar, Robin

 55. Jag gillar nya orderläggningen, den känns lite tydligare och smidigare, jag var lite skeptisk först men man vänjer sig fort.

  Däremot tycker jag inte om att man efter att ha lagt en order kommer till en ny sida som berättar om ordern är avslutad eller inte, och hur stor del som fyllts. Det är vackert, men funktionen i sig är för mig onödig.

  Jag skulle hellre vara kvar på samma sida och enkelt se kurs, orderdjup, och med ett par knapptryck kunna ändra ordern utan att först behöva gå tillbaka, skrolla längst ner till mina ordrar, klicka på redigera, och sedan få genomföra förändringar.

  5 minuter senare: nu har jag läst om one-klick conceptet och det ser mycket bättre ut, ska testa det, hoppas det kommer mer sådan funktionalitet som innebär ett mycket snabbare arbetsflöde. Vore heller inte helt fel att få se ett större orderdjup än 5 i respektive riktning 😉

  • Hej Erik! Som du kanske har märkt så rullar vi sakta ut förbättringar pö om pö. Jag är väldigt glad över din feedback och bli inte förvånad om du en vacker dag ser dina önskningar förverkligade. Orderdjupet kan bli svårt, men resterande är faktiskt något som vi arbetar på. Tack för bra input! /Hälsningar, Robin

 56. Hojt, Önskemål.
  Knapp för att snabbt fylla i allt man har, som checkboxen i gamla men en ren snabbknapp, ingen checkbox som stänger inmatningsfältet!
  Dubbelklick i inmatningsfältet för antal för att fylla i antalet som man har?
  Kortkommandon från tgb. CTRL-K = köp, CTRL-S för Sälj.
  Möjlighet att behålla antal/värde mellan handel (för avancerad användare).
  Ta bort switchning mellan köp o säljläge, en köp o säljknapp i en vy, thats it.

  • Hej Peter! Knappen som du efterfrågar lanserade vi i morse. Övrig feedback är jag tacksam för och jag tar med mig den till teamet. Tack för att du tog dig tid! /Hälsningar, Robin

 57. Jag skulle vilja att det gick att skapa en order där man väljer kurs, antal, köpa/blanka samt att man kunde skapa ett stoploss som aktiveras när orders fylls delvis/helt. Detta för att begränsa risken vid orderläggning ifall tex internet skulle sluta fungera innan man hunnit skapa en stoploss.

  Ännu bättre vore allt ovan där jag även kunde fylla i tex en säljorder som enbart kan sänka mitt innehav efter min köporder fyllts vid vald kurs. Detta skulle för mig möjliggöra att jag enbart behöver fylla i allt på en sida och sedan skicka mina ordrar med 1 knapp och vara klar.

 58. Nya orderläggningen en katastrof. Ingen översikt som förr. Ändra eller jag byter förvaltare

  • Hej Richard! Om du klickar på det lilla kugghjulet så kan du återaktivera den gamla orderläggningen igen. /Hälsningar, Robin

  • Hej Emma, det går ju bra att använda sig av den gamla också. Du hittar dit bakom det lilla kugghjulet.
   Men vill du vara med och påverka hur den nya orderläggningen skulle kunna passa dig bättre så gör sig konstruktiv kritik bäst 🙂 /Hälsningar, Robin

   • Jättebra om ni låter den gamla orderläggningen ligga kvar framöver också, så att vi som föredrar den kan fortsätta handla hos er.

 59. Usch! Jag håller med Richard och Emma nedan att nya orderläggningen är en fullkomlig katastrof! Orderläggningen fungerar enbart på mobiler med små bildskärmar. På datorer fungerar detta dock uruselt! Man behöver kunna se den grafer, orderhistorik, aktuella kurser vid orderläggning!

  Nu undrar jag givetvis vilken plattform som folk handlar mest genom? Mobiler eller datorer? Det känns tyvärr som ni enbart försöker hitta en plattform som fungerar via mobilens webbläsare. Men resultatet har kraftigt försämrat användbarheten på er hemsida på alla delar!

  • Hej Emil! Mobilanvändandet går som en raket och numera tillhör desktop den mindre skaran. Förra månaden tog vi in den absoluta majoriteten av våra order från mobil. För två år sedan var det tvärtom. Kurvan ser inte heller ut att plattas ut så därför måste vi framtidssäkra vår produkt. Dock så har vi inte glömt bort den mer avancerade gruppen som uteslutande föredrar desktop. Det kokar i tomteverkstan även för er och fram tills vi har något att presentera så går det naturligtvis bra att använda er av den gamla orderläggningen. /Hälsningar, Robin

  • Kan man se grafer med den gamla orderläggningen?Orderhistorik och aktuella kurser ser man väl med den nya?

 60. Lägg till en Sälj Hela Portföljen knapp och även om marknaden är öppen eller stängd (som den gamla)

 61. Nya orderläggningen körd på PC är misslyckad = som en form av orderläggningens ”nyheter på enkel svenska”. En sorts strippad dagisvariant. OCH, när inställningen är inställd på att även vis dagens högsta/lägsta så GÖR DEN DET INTE! Visar inte högsta/lägsta för dagen !?!

  Skrota den här varianten – själv går jag naturligtvis genast till baka till den äldre varianten.

  • Hej Nader, vill du vara med och påverka hur den nya orderläggningen skulle kunna passa dig bättre så gör sig konstruktiv kritik bäst 🙂 /Hälsningar, Robin

  • Hej Mizan, det går ju bra att använda sig av den gamla också. Du hittar dit bakom det lilla kugghjulet.
   Men vill du vara med och påverka hur den nya orderläggningen skulle kunna passa dig bättre så gör sig konstruktiv kritik bäst 🙂 /Hälsningar, Robin

 62. Uselt. En mängd funktioner som fanns tidigare har försvunnit. Om ni gör ändringar gör det till det bättre inte sämre.

 63. Det är ju katastrofalt för oss som tradar. Jag ser ju inte PRISrörelserna längre? vad fan sysslar ni med..

  • Hej AvanzaKvinnan, bra att du hittade den! Vi kikar på hur den skall bli förinställd för ”rätt” kunder på ett smartare sätt. /Hälsningar, Robin

 64. Bra. Saknar snabbknappar…
  – ”Sälj alla på kontot till xxx”
  – ”Sälj alla på alla konton till xxx”
  – ”Sälj alla till 98%* av priset just nu..” (Obs inte senaste pris, utan köppris, så det funkar på minisar också.)
  – ”Köp 10%* av portfölj-värde”
  – ”Växla mina långa mot korta” (Speciellt minisar)

  *inställbart

 65. Saknar data så som
  – Högsta idag
  – Lägsta idag
  – Minigraf med senaste 1h/15min:ens data

   • Nej det gör den bara på aktier. Inte på ETF:er så som minisar.

    Det är ändå rätt märkligt, i bolagsvärden handlar allt om att optimera kassan och kan något belånas och köpas på tjänst eller liknande så görs så för att öka mängden man kan investera. Om räntan på lånet för produkten är 3% och intjäningsräntan / internräntan är 8% så belånar man sig. Märkligt nog sitter många och köper aktier direkt i stället för genom minisar..

    • Tycker inte det är särskilt konstigt. Ett lån är alltid en risk.

     Men framförallt tror jag att många, likt mig, inte har koll på hur minisar fungerar. En aktie är lättare att förstå.

     • Ja du minskar den risken när du lånar ut dina pengar till bolaget genom att köpa aktien. Någon annan tar den i stället åt dig. 🙂

      Ja minisar är lite svårare än en ren aktie, samt att man faktiskt inte får rösträtt heller. 🙂
      Turbosar är ungefär lika som minisar.
      Visst har dessa risker, men det är inte riskfritt med akiter heller. 🙂

      Bull/Bear skall man verkligen låta bli tills man förstår _alla_ saker som kan hända dessa instrument.

 66. Hej! Skulle även vilja ha en ruta (längst ner) som det var innan där man kan se nuvarande innehavets procentuella utveckling från när man köpte.

  Tack! 🙂

 67. Den uppdaterar inte innehavet efter första köpet när man tryck på”Lägg en ny order”, men måste köra F5 eller lägga en andra order för att den ska uppdatera. Eller byta till Sälj.

 68. Föredrar som många andra gamla orderläggningen. Jag tror en av anledningarna är att allt är vitt och skriker lika lite efter uppmärksamhet. Tror med enkla medel att man kan skifta fokus genom att använda färger/gråskalor bättre. T ex är vänster delen där man absolut ska interagera med är lika vit som högerdelen. I gamla orderläggningen är det tydligare att delen man ska interagera med är grå.

  Även högst/lägst osv är tydligare överst i gamla orderläggningen.

  Kör på gamla orderläggningen så länge.

 69. Varför ställer ni inga kurser för optioner med slutdag i dec 2021. Det fanns innan ni bytte orderläggning.

 70. Jag saknar mer information om Mini Futurers / Turbos.
  – tydligare koppling gränsnivåerna översatt till instrumentets valuta. Alltså om jag handlar i Olja, vad är gränserna översatt i instrumentet. Jag får nu finansnivå och stop loss på information om instrumentet, men skulle även vilja ha det översatt i var stop loss ligger översatt i svenska kronor som instrumentet handlas i. Samma vore trevligt på bull/bear (även om jag nu mera låter bli dem.)

 71. Uppskattar tyvärr inte den nya förändringen i orderboken. Jag vill kunna se orderflödet samtidigt som jag lägger en order.

 72. Hej! Noterade att den nya orderläggningen var på som default idag. Blir orolig att ni kommer släppa den nya orderläggningen innan det finns något vettigt sätt att editera/ta bort pågående ordrar. Med den nya orderläggningen har ni ju nu ett smidigt format för att editera/ta bort liggande ordrar (dvs att det går att ta bort/editera en order direkt på varje order). MEN det finns ju ingenstans där man kan se ALLA sina ordrar, dvs för alla aktier man har ute köp och sälj ordrar för.

  På ”Transaktioner”-tabben är det fortfarande en lista med helt hopplös struktur där man måste klicka på en rullgardinsmeny för att editera/ta bort order. T.ex så är en lösning att ni byter ut formatet på ”Transaktioner”-tabben till att istället använda det nya formatet för ordrar som nya orderläggningen använder (och som är jättebra). Snälla släpp inte nya orderläggningen innan det finns en lista där vi kan se ALLA pågående ordrar och där det går att editera/ta bort ordrar direkt på ordern. Annars är det ju omöjligt att handla 🙁

  • Man kan tydligen gå in på Översikt och sedan på varje konto för sig för att se aktuella ordrar med all info + snabbknapp för borttagning/ändring.

   • Ja tack där kan man ju faktiskt fortfarande se listan. Då har man en utväg så länge. Men antar att även den kommer att försvinna i takt med att sajten byggs om.

  • Hej Fredrik! Tack för väldigt bra och konstruktiv feedback. Du behöver inte vara orolig. Vårt nästa steg är nämligen att knyta ihop exakt det som du beskriver. Det skulle vara kul att bolla lite idéer med dig om du har lust när vi har kommit lite längre. Skulle det vara intressant? /Hälsningar, Robin

   • Låter kanon att ni har planer på en lista för alla ordrar! Absolut, ställer gärna upp och bollar idéer.

   • Skulle ni kunna lägga listan med alla pågående ordrar på samma sida som orderläggningen? Dvs som det är på gamla orderläggningen. Jag har testat en del och om man handlar aktivt och har många liggande ordrar blir det för segt att hela tiden ladda om orderläggningen när man editerar en order från ”Transaktioner”-tabben. Det går inte att komma ifrån att nya sajten laddar ganska mycket långsammare än den gamla sajten. Det går däremot snabbt att editera en order om man redan är på orderläggningen, eftersom sidan då inte behöver laddas om helt. Dvs om man editerar en order via ert nya format som ligger på orderläggningen så är det tillräckligt snabbt, det behövs bara att man kan editera alla sina orders därifrån (dvs att listan innehåller alla orders, inte bara den aktie som man har i orderläggningen). Man slipper då även bläddrandet fram och tillbaka mellan Transaktioner-tabben och orderläggningen. Stort tack!

 73. Jag ställer mig med de som saknar gamla sidan, och huvudskälet är att det är lång omväg att ta sig tillbaka till stoploss-ordrar.

  Ser på andra svar att fokus ligger på ovana mobilanvändare. Ni måste dock fundera lite på de mer aktiva spararna/tradörerna också. Inte ens gamla ordersystemet är överdrivet modernt, så vad ni behöver är att titta på IG’s diagramhandel och särskilt då Prorealtime så ni hänger med vad som gäller idag.

  Jag lägger hellre några miljoner hos er, men handelsinterfacet är 10 ggr vassare hos IG. Så i slutändan måste ni fundera på var ni vill. Kundbas ovana mobilanvändare eller mer aktiva tradörer mer större konton?

  • Hej Thomas! Det stämmer det du skriver, men det betyder inte att vi ignorerar er tradörer heller. Ni ligger oss varmt om hjärtat och med den nya tekniken som vi nyutvecklar i nu, så finns det väldigt bra förutsättningar att tillfredsställa er också. Det är bara omöjligt att bygga allt på en gång så vi måste ta ett steg i taget. Vi har lärt oss väldigt mycket i vårt team när vi byggt denna mobilanpassning och jag är övertygad om att dessa erfarenheter kommer gynna er tradörer framöver. /Hälsningar, Robin

 74. Den gamla orderläggningen var mycket bättre. Den nya är ful, oöverskådlig och riktigt kass. Snälla byt tillbaka till den gamla designen!!!

  • Hej Fillefjonken. Du hittar tillbaka till den gamla bakom kugghjulet om du föredrar den. Ha en bra dag! /Hälsningar, Robin

 75. Hade gärna sett realtidsuppdatering i procent på aktien i tabben i webbläsaren. Det gör det när jag är inne på själva aktiens sida, men klickar jag köp eller sälj så finns det inte där. Det är enklare att hålla ordning på när man har flera tabbar öppna.

  • Hej Karl, snyggt fångat! Jag skall personligen göra mitt yttersta för så att den infon kommer tillbaka! /Hälsningar, Robin

 76. rassligt, känns som avanzas IT-människor har fått för fria händer senaste månaderna. Behöver inte anineringar och annat krafs.
  när jag är inne på ett konto och väljer köp/eller sälj måste jag välja konto att handla från. Ologiskt.

  • Hej Henrik! Du kan välja ett favoritkonto bakom kugghjulet. Det kanske hjälper? Om du är inne på ett konto och klickar direkt på en köp/sälj- knapp så förifyller vi det kontot som du var på. Om du däremot går från kontot till aktieguiden och sen köp/sälj så får du välja själv om du inte har aktiverat favoritkonto. Det finns även ett ”Blixt läge” om du vill slippa bekräftelserutor och andra animeringar. /Hälsningar, Robin https://twitter.com/teargaz/status/1226796195768610816

  • Nog har det hänt att det blivit ett konto man inte hade tänkt sig, för att man glömde bort att man tillfälligt ändrade. Men man får hålla litet koll själv, tycker jag trots det.
   Man ska inte behöva välja konto varje gång man gör in på Köp eller Sälj!

 77. Ogillar förändringar.
  Handlar via dator och ser inga förbättringar bara försämringar.
  Bla saknade jag stöd för vilken nivå som aktien handlats i tidigare.
  När jag går in på en aktie så har jag en bild som ger alla information jag vill ha.
  Vill jag handla försvinner en hel del av denna information.
  Varför inte lägga in den förenklade bild ni presenterar i ett litet fönster på denna bild-vilket skulle passa in i datorskärmen!

  • Hej! Bakom det lilla kugghjulet så kan du ändra mellan Standard eller Förenklat läge. Prova att välj ”Standard” och se om det känns bättre. /Hälsningar, Robin

 78. Ogillar starkt den nya orderläggningen med animationer och krams. Gamla orderläggningen var MYCKET bättre! Ska ni förändra något så snälla, försök göra saker bättre och inte sämre…! Mindre ’luft’, dvs mer info på mindre yta och allt enkelt och lättillgängligt-användarvänligt. Animationer och krimskrams kan man ha på dagis för att det ser kul och häftigt ut. När man handlar ska det vara funktionellt, enkelt och överskådligt, med massor av användbar info som ger beslutsunderlag tätt packat. Det måste inte nödvändigtvis vara snyggt och flashigt – huvudsaken är att det är användbart på ett bra sätt. Bort med allt annat flams.

  • Risk också att animationer gör att realtidsuppdateringen blir lidande. Viktigast av allt på en sida som denna är ju att orderdjupet hela tiden är det aktuella, samt övrig information som bara måste vara rätt för att man ska ta rätt beslut. Läste att någon var tvungen att ladda om för att se precis genomfört köp avspegla sig i innehavet. Uppdateras inte sådan information kan man börja undra om ordern gått igenom eller inte…

  • Hej Xante! Tack för input. Jag tar med mig att alla inte gillar animationer samt att du önskar ett mer trader-likt läge. /Hälsningar, Robin

   • Traderlikt läge var ordet jag sökte, och det tror jag gäller många andra som kommenterat här och inte gillar de senaste nyheterna. Tack! Kanske vore något för oss som försöker oss på att trejda men inte gör det i så stor omfattning (än) att vi kommer upp i omsättning och nivå att tillgång till Infront-gränssnittet blir tillräckligt prisvärt. För säg 400-500 kr/mån skulle jag hugga på Infront-abb direkt, men 999/mån blir för dyrt i nuläget.

 79. Ogillar förändringen med orderläggning, man missar mycket information som man hade förr, visst är det bra att ge alternativ om ”enkel” och ”avancerad” men låt den avancerade versionen åtmistone visa samma information som förr, exempelvis GAV, marknadsvärde och antal aktier per konto som man äger.

  • Hejsan! När du har valt ett konto så kan du se antal och GAV. Det står precis under kontot. Däremot så visar vi inte marknadsvärde eller en totalsummering över alla konton. Det är något som vi har ögonen på men som vi avsiktligt låter få puttra ett tag till i grytan. /Hälsningar, Robin

 80. Jag vill inte slängas ut när ordern är fylld? Vad är det här för förändring, den missgynnar oss som tradar

  • Hej, det låter som att du handlar en hel del och vi kan då rekommendera att du stänger av bekräftelse-rutan i orderläggningen. Då får då en riktigt snabb upplevelse. Du aktiverar funktionen genom att klicka på Profil => Inställningar => Sajtinställningar =>Orderläggning => ”Jag vill inte behöva bekräfta order innan de skickas”. Då får då ingen bekräftelse och inte heller stängs orderläggningen när du lagt din order. /Mvh, Mikael

  • Hej Claes! Vi har avsiktligt tagit bort den summeringen för att undersöka om det beslutsstödet går att presentera på ett bättre sätt. Vi jobbar med att ständigt rulla ut små förändringar efter att ha samlat in mätdata samt synpunkter från våra användare. Vi kommer se över det ”Nya orderdjupet” och därför är vi tacksamma för att du tog dig tid att skriva till oss. /Hälsningar, Robin

 81. Hej, jag har förstått att man måste gå till ”pågående transaktioner” under ”Min ekonomi” för att se översikten på vilka order man har liggande. Förut fanns en sådan längst ner i orderläggningsläge med all information som man behöver. Nu måste jag klicka på nerpilen på varenda order för att se t.ex. giltighetstid. Just den hade gärna fått vara synlig i översikten precis som i orderläggningsläge, så man kan se snabbt om det finns någon som man behöver förlänga datum på.
  (En annan försämring är att det har blivit en längre väg till historiska transaktioner, men det hör egentligen inte till detta inlägg)

  • Uppdatering: översikt med giltighetstid får man tydligen om man går in på ett konto under Översikt. Alltid något, men ni kanske ändrar denna också?

   • Hej Erik, tack för bra feedback! Precis det området som du beskriver, står näst på tur att ta hand om i mitt team. Nämligen att se över upplevelsen när en order är lagd. Jag säger bara stay tuned och tack för din input. /Hälsningar, Robin

 82. Jag saknar den tydliga översta raden på handelssidan, som visar bl.a. köp/säljkurs, senast, högst. lägst, tid & status. Tid & status är bra precis vid börsens stängning.

  Om man ändrar en order fanns tidigare en bra knapp för avbryt, så kom man snabbt tillbaka till köp/sälj. Den verkar vara borta. Nya handelssidan har för lite och framför allt otydlig information.

  Tidigare fanns tydliga köp- och säljknappar. Nu är det köp och byt till sälj eller vice versa. När man gör det raderas innehållet som man skrivit. Allt tar klart längre tid nu, förut var det lättare att vara snabb. När man la en order tidigare låg bekräftelseförstret ovanpå handelssidan, vilket var bra. Nu är det vitt bakom.

  Om man byter tillbaka till gamla orderläggningen hittar jag inget sätt att åter byta till den nya.

  • Hej Anders! Tack för väldigt bra feedback. Jag tar med mig den till teamet för översyn. Du hittar tillbaka till den nya orderläggningen om du är på en aktie. Vi kommer åtgärda så att man hittar rätt från alla värdepapperstyper snarast. /Hälsningar, Robin

 83. Varje gång ni mobilanpassar Avanza blir det sämre. Varför inte ha ett interface utan överdrivet mycket tom yta överallt för datoranvändare? Vi vill ha en effektiv sida, inte en snygg sida. Det verkar uppenbarligen vara så att era kunder inte uppskattar era uppdateringar.

 84. Jag har vant mig vid den vanliga orderläggningen, är inte proffs men har gjort många affärer. Känns enkel och bekant och vill gärna ha den möjligheten kvar.

  • Hej Bo, tack för att du skriver till oss! Eftersom den gamla finns kvar en stund så har du möjlighet att testa den nya och börja bekanta dig med den. /Mvh, Mikael

 85. Spontat känns det som man hade en tydligare överblick och känslan av mer kontroll i den gamla layouten. Jag personligen gillar inte att sidan skall ”laddas” om med nya fönster vid varje knapptryckning vid orderläggning. Det skall vara en och samma vy under hela ordern. Hoppas ni kan åtgärda detta. Tack.

  • Hej Tobbe och tack för din input. Vi arbetar med att göra sidan snabbare på sikt, så att den inte behöver laddas in. /Mvh, Mikael

  • Hej Stig, det är verkligen inte bra att du upplever att det inte fungerar. Har du möjlighet att förtydliga vad det är som inte fungerar för dig? /Mvh, Mikael

 86. Vilket skämt Avanza har blivit. Dom gör sin plattform sämre och långsamare speciellt för oss day trejders så dom kan få ut mer Courtage. Det började avanza appen på mobilen och nu detta.

  Jag söker nu andra nätmäklare som blir per automatik bättre än Avanza. Om ni har några tips så säg till. Det är nog många som börjat tröttna på dom nu.

 87. Du går att gå tillbaka till den gamla version genom att trycka på kugghjulet, längst ner står det gå tillbaka till gamla orderläggningen.

 88. Gillar inte alls den nya, tar längre tid att lägga en order. Jag blir förvirrad. Går det att byta tillbaka till den gamla??

  • Hej Christian, ja, det går att använda den gamla orderläggningen. Du återaktiverar den genom att klicka på kugghjulet i orderläggningen och sedan klicka på ”Till gamla orderläggningen”. /Mvh, Mikael

 89. när jag skall köpa för en befintlig summa vill jag enkelt kunna hoppa från aktie till aktie innan jag bestämmer mig för vilken jag vill köpa Hur gör jag detta i nya systemet?

  • Hej Kjell, det går bra att byta aktie genom att klicka på sökfönstret uppe i högra hörnet på hemsidan. Du kan sedan klicka på ”Köp” om du vill komma in i orderläggningen för den aktien direkt. /Mvh, Mikael

 90. Åh nej… På den nya köpsidan syns nu inte det egna aktuella innehavet av den aktie man är inne på! Jag som har flera konton MÅSTE veta vilket eller vilka konton jag redan har aktien på. Detta är en av sakerna som blev så dålig med den nya fondköpsrutan häromåret, och som jag skrivit till er om, gång på gång (och fått medhåll och uppgift om att ni skickat vidare till gängen som sysslar med detta). Jag kallar detta en smärre katastrof för den nya aktie-köpsidan.
  Man ska väl inte behöva backa till föregående sida för att se aktuellt innehav i den aktie man tänker köpa, och vilka konton man redan har den på? Ska jag anteckna konton+antal+summor på papper innan jag trycker på Köp? Göra en skärmdump och lägga bredvid? Duplicera fliken i webbläsaren? Minnesträna? Jag raljerar nu, men önskar ett svar på hur ni tänkt, och om ni kommer att tänka vidare och göra om?

  • Hej Andreas, du kan se ditt innehav på det kontot du valt i orderläggningen. Det står under det valda kontot. Du kan också se inköpskursen som du köpt aktierna till på det konto du valt. För att se alla konton du äger aktierna på så ser du det på vår Innehavsflik under Min ekonomi. Vi är också på gång att släppa en ny aktiesida där du kommer kunna se ditt innehav tydligt. Men jag förstår att du verkligen gillade det gamla upplägget där man kan se hela sitt innehav i en egen box. Vi noterar det önskemålet och tackar för att du tar dig tid att inkomma med feedback! /Mvh, Mikael

   • Jag kände inte igen det du beskrev i ditt svar, och försökte igen. Och jag förstår nu… det du svarar stämmer nämligen först EFTER att man aktivt har valt ett favoritkonto eller valt konto att handla på! Innan dess står ingenting om aktuellt innehav. Katastrofen är aningen mildrad, efter att jag valt favoritkonto.
    Men det är likväl bättre i den gamla vanliga orderläggningen, där man kan se fördelningen över samtliga konton, så jag hoppas att ni vill se över möjligheten att presentera innehaven fördelade på alla konton (som tidigare), samt att det blir mer tydligt att ett konto måste väljas för att uppgifterna ska visas.

 91. Jag begriper inte varför ni ska ändra hela tiden till det sämre. Det var mycket enklare tidigare!!

 92. Enkelt uttryckt vill ja ha alla funktioner som fanns på den gamla även på den nya men framförallt saknar jag följande:

  1. Kostnad för valutaväxling (man vill så klart veta alla kostnader för en affär, är det ens lagligt att dölja kostnader för kunden?)
  2. Vill kunna se alla innehav från alla konton där man har det värdepapper som man handlar med.
  3. Se alla affärer man gjort i värdepapperet idag. (Gärna även tidigare dagar)
  4. Även bra att se andra avslut man gjort idag och andra ordar som man har aktiva just nu. (Detta är dock inte ett skall krav från min sida.)

  • Hej Rolf, tack för att du tog dig tid att inkomma med din feedback. Det är väldigt uppskattat!

   1. Det är helt rätt att vi behöver redovisa kostnaderna för en affär. Vi räknar ut den åt dig och presenterar den precis innan köp eller sälj-knappen. För handel i utländska aktier så kan du klicka på beloppet för att ser hur vi räknat ut detta. Där framgår även valutakostnaden. Vi döljer inte några kostnader för dig, utan visar upp det totala beloppet inklusive avgifter i stor text precis innan du lägger din order.

   2. Vi noterar ditt önskemål. Du kan nu se ditt innehav på det valda kontot inklusive din inköpskurs under det valda kontot, men inte alla konton som du efterfrågar.

   3. Vi noterar även detta önskemål. Nu kan du se alla affärer du gjort i värdepappret idag, men inte tidigare dagar.

   4. Idag kan du se alla avslut i alla värdepapper under ”Min ekonomi” => Transaktioner. Vi ser dock just nu över om vi kan förbättra möjligheten att visa alla order och avslut på ett tydligare sätt.

   Än en gång, stort tack för din feedback! /Mvh, Mikael

 93. Om jag klickar på ”sälj” på en aktie i en av min depåer. När säljsidan dyker upp efterfrågas från vilket konto.
  Borde inte systemet förstå och känna av i vilken depå aktien finns?? Och totalt orderdjup önskas!!

 94. När jag ändrar en order (typ pris) vill jag stanna kvar på ordersidan så att jag ser hur orderboken ser ut och eventuellt ändra igen. Nu tar ni mig tillbaks till helt andra sidor.

 95. Man kan ju inte ens se det totala värdet av alla aktier. Bara hur många man har. Hur tänkte ni där? Ska man räkna ut själv?

 96. Om man vill köpa för en viss summa så kan man fylla i summan och så fylls antalet aktier i automatiskt. Men om man efteråt väljer att justera köppriset upp eller neråt så ändras inte antalet aktier, utan istället ändras summan, som då ev. går up mer än man ville köpa för initalt. Så man måste skriva summan igen.

  Kan man inte lösa detta problem på något användarvänligt sätt?

  Vill gärna ha stop loss i den nya orderläggningen med 🙂

 97. Hej! Jag hittar inte stop-loss-funktionen varken i nya orderläggningen eller i min version av den gamla, men ser att den finns som del av en tilläggstjänst nu. Det är väl inte så att jag nu måste betala för stoploss funktionalitet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.