Nya aktiesidor på sajten

Efter att de nya aktiesidorna gjort sig hemmastadda i våra appar så börjar det kännas dags för den att få testa nya vatten, det vill säga vår sajt. Aktiesidorna är våra mest besökta sidor, så att göra stora förändringar där går inte obemärkt förbi. Så hur gör man då på bästa sätt? Vi har en salig blandning av kundintervjuer, användningstester, åratal av feedback på gamla aktiesidan, kvantitativ data på hur ni kunder interagerar med sidan och sist men inte minst erfarenheten och det brinnande intresset i vårt team.

Vi vill veta vad du tycker

Nu är vi i en fas där vi känner att det är dags att ni som kunder mer konkret får bestämma den fortsatta vägen framåt. Vi har i skrivande stund informerat ca 20% av alla våra kunder om de nya aktiesidorna, de som valt att testa har enkelt kunnat ange om man gillar den nya aktiesidan eller inte. Man har även haft möjlighet att skicka in sin feedback vilket har varit otroligt lärorikt och spännande för oss, och därför vill vi dela med oss av en del av de insikter vi fått så här långt:

  • 32% av de som har fått testa nya sidorna (antingen genom att vi har ”promptat” de eller att de själv valt det under sajtinställningar) har också valt att fortsätta med den nya sidan istället för den gamla.
  • 77% av alla som röstat gillar de nya sidorna.
  • De två mest förekommande önskemålen, både bland de som röstade att de gillade sidan eller inte, var bättre åtkomst till Placera-forum samt teknisk analys. Placera-forum ”vann” med stor majoritet.

Med dessa och andra insikter på plats så var det dags att skrida till verket för att lösa problemen. Placera-forum var först ut, och även om vi redan hade en knapp under fliken ”Nyheter” både i apparna och nu i nya sidan så blev det tydligt utifrån feedback att detta (i bästa fall) var en försämring från tidigare men ofta också att man inte hittade knappen alls.

För att komma till bukt med detta problem så har vi nu skapat en helt egen flik för Placera-forum, bredvid Nyheter. Där kommer du nu kunna läsa de senaste inläggen om det aktuella bolaget direkt från aktiesidan, utan att behöva skeppas vidare till Placera.

Nästa stora puck för oss att lösa är verktyg för teknisk analys, som vi i skrivande stund är i full färd med att bygga. Vi kommer att börja med de mest populära indikatorerna, som glidande medelvärden, för att sen efterhand kunna fylla på med RSI, MACD, Bollinger Band med flera. Och som med övriga funktioner så innebär ju detta att teknisk analys även tillslut kommer till apparna!

Tips från coachen

Några snabba tips för hur man kan använda sidorna på bästa sätt:

  • Använd våra flikar. En del kunder verkar inte riktigt (ännu) hittat till våra flikar som du kan se här nedan. Vill du snabbt nå forumet klickar du på Forum-fliken, om du vill se historiska utdelningar så hittar du dessa under Kalender-fliken. Den flik du senast har varit inne på, är också den vi sparar till nästa gång du använder en aktiesida.
  • Du kan minimera och expandera de flesta av våra rutor. Om du t.ex. känner att du inte behöver se texten som beskriver bolaget, utan vill oftast se ägarbilden med minimal scroll, så kan du minimera rutan och den kommer inte att expanderas förrän du själv väljer det.
  • På tal om att spara dina val, så sparar vi även dina grafinställningar. Du behöver därför inte klicka i t ex dina köp och sälj varje gång du går in i en ny aktie, utan den inställningen sparas mellan varje nytt aktiebesök. Grafinställningarna finner du uppe i högra hörnet av grafen.
  • En del av våra knappar är klickbara, och ger mer information när man klickat på den. Om du t ex du klickar på innehavs-rutan kan du se mer detaljerad information kring innehaven.

Det här låter intressant, hur testar jag?

Om du inte är en av de som blivit utvald av slump, så kan du testa de nya sidorna genom att via hemsidan klicka på Profil -> Sajtinställningar -> Aktiesida:Nya. När du har klickat i denna, kommer du att få våra nya aktiesidor nästa gång du går in på en valfri aktie. Om du vill gå tillbaka till de gamla, för att kanske jämföra eller leta efter någon funktion som vi ännu inte hunnit bygga på nya sidorna, så finns en länk uppe i mitten som tar dig tillbaka (och självklart sedan en länk på de gamla sidorna som tar dig till nya sidorna igen).

När du hunnit använda nya sidorna lite så vore vi väldigt glada om du vill dela med dig av dina tankar kring denna, och vad du önskar att vi gör med dem framgent. Det bästa sättet att göra detta är att använda den lilla modulen som finns nere till höger. Om du inte vill använda den, kan du så klart nå oss via vanliga vägar som mail, telefon, twitter etc. etc. Oavsett medel så kommer din feedback fram till oss som bygger sidorna!

/Olof Andersson, produktägare marknadsdata

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter fraån Avanza. 

Relaterade inlägg