Nya aktiesidor till iOS-appen 

Idag släpper vi nya aktiesidor till iOS-apparna! Dessa släpps successivt under en vecka men om du inte kan vänta på en tvångsuppdatering, så går det bra att själv gå in i Appstore och uppdatera manuellt. Det här kanske väcker en del frågor, som t.ex. varför nya aktiesidor? Varför enbart till iOS? Jag tänkte försöka besvara dessa så gott jag kan, men om något är oklart får ni gärna skriva en kommentar.

3 blir 1

För ett tag sedan, i jakt på ännu snabbare innovationstakt och kvalitet, valde vi att försöka oss på en teknikbana som vi kan använda oss av både i apparna och på hemsidan. Detta innebär t.ex. att när vi väl har våra aktiesidor i iOS, Android och på hemsidan, så kommer eventuella funktioner som vi skapar att dyka upp på alla tre ställen samtidigt – istället för att behöva bygga separat för varje.

Det kommer även att bli responsiva sidor när man är utanför apparna, så att man slipper zooma in för att klicka på vissa knappar. Man kan säga att vi tar ett litet, men ack så viktigt, steg framåt för att sedan kunna hoppa ännu snabbare framöver.

Nästa steg

Att byta ut våra populära sidor till denna teknik är ett pågående arbete och kommer att fortsätta under 2020, vilket för mig vidare till varför vi ”enbart” släpper till iOS just nu. Anledningen är ganska simpel; för att det gick snabbast. Android-versionen av aktiesidorna har fått lite mer kärlek tidigare, och har därmed också lite mer funktioner som vi behöver bygga innan vi känner oss bekväma med att byta ut den.

Vi siktar dock på att släppa till Android så tidigt vi kan såklart. Alla ni Android-användare får passa på att njuta av julmaten, mellandagsreor och nyårsfirande istället för att sitta och kolla hur börsen har gått 😉

Nyheter på aktiesidan

Ni kommer märka att det inte är extremt många nya funktioner i vår första release. Vi har lagt till möjligheten att ändra grafinställningar (till t.ex Candlesticks) och möjligheten att jämföra med alla våra instrument och index – som vi också fått många önskemål kring.

Vi skulle såklart vilja veta ännu mer om vad ni vill att vi ska bygga härnäst och därför skulle jag önska att ni hör av er antingen här i kommentarerna eller via Twitter!

/Olof Andersson, Produktägare Börsdata och Beslutstöd

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg