Nya funktioner och enklare navigering

Av Avanza

08 okt 19

Share

Här på Avanza gillar vi inte att ligga på latsidan, det är förhoppningsvis något som du redan märkt. När det gäller att hitta sätt att göra sparande och investerande bättre, roligare och enklare för våra kunder så är vi smått outtröttliga skulle jag vilja påstå!

Ett stort fokus framåt för oss är (som på många andra håll i den digitala världen) att skapa tjänster och lösningar som är skräddarsydda för just din situation. När digitala produkter tar en allt större plats i våra liv blir det viktigare med innehåll och gränssnitt som är personliga, relevanta och där användaren har en central plats i utformningen. Detta vill vi nu bättre återspegla genom att lyfta upp dina egna sidor. Det ger oss en bra grund för att lägga till mer funktionalitet som är ännu smartare anpassad till just dig och ditt sparande. T.ex. den nya funktionen Analys där du kan gräva djupare i dina siffror och få insikter kring ditt sparande.

Samtidigt växer vår sajt för varje dag som går och vi släpper nya produkter och verktyg på löpande band. Det är självklart i grunden något oerhört positivt men det kan också resultera i en digital växtvärk där det till slut blir svårt att navigera och hitta. Lite av ett lyxproblem men inte desto mindre ett problem. Därför har vi också försökt åtgärda de navigerings- och användningsproblem som vi observerat under otaliga användningstester och feedback från er. Vi är övertygade att du efter en invänjningsperiod kommer att känna dig mer hemma än i ditt egna vardagsrum och vem vet – kanske hittar du nu till och med något som du aldrig tidigare sett på vår sajt!

40% av alla besök

Mina sidor är de överlägset mest besökta sidorna på vår hemsida. Det är faktiskt så att mer än 40% av all trafik på vår sajt går hit! Därför vill vi såklart göra det enklare för dig att snabbt ta dig dit när du behöver.

Fram tills nu har också många viktiga delar av Mina sidor varit byggd med gammal teknik. Har du t.ex. försökt att använda vår sajt i din telefon har det säkert varit tydligt att en del sidor varit i behov av ett lyft… Det duger självklart inte för oss. Vi har stora visioner och alldeles för mycket spännande nya saker vi vill bygga åt våra kunder för att vi ska vara begränsade av gammal teknik som knappt varken går att vidareutveckla eller förvalta på ett vettigt sätt.

Sen passar vi på att skicka med lite nya verktyg för att ge dig mer relevant information, bättre överblick och fördjupade insikter.

Vad är det som är nytt då?

Det nya består av dels en omstrukturering och renovering av det som hittills legat under menyalternativet Mina sidor, men vi har också byggt en hel del ny funktionalitet. För att nämna några av nyheterna:

Hem – en personlig startsida, anpassad för dig

När du loggar in hamnar du nu på Hem. Det är ett flöde med innehåll som rör ditt innehav, dina utvecklingssiffror för olika tidsperioder och utvalda index. En samlingsplats för allt som rör ditt sparande i närtid!

Min ekonomi

Här under ligger en ny och uppfräschad kontoöversikt! Här kan du nu bland annat kategorisera dina konton, se konton från andra banker och såklart även dina innehav och transaktioner. Här hittar du också det nya verktyget Analys som kan ge dig insikter och kunskap om ditt sparande.

Dina nya sidor väntar på dig!

Våra så kallade betatestare har hjälpt oss med feedback och justeringar sedan i början på sommaren, och nu får du också chansen att slå på dina sprillans nya Mina sidor när vi påbörjar utrullningen på bred front!

Vi har försökt göra en pedagogisk genomgång för att göra det lättare för dig att lära dig det nya, men som vi själva vet är det inte alltid det passar att bli inkastad i något helt nytt. Därför kan du själv välja när du vill aktivera de nya sidorna och om du skulle känna dig osäker på något finns de gamla sidorna kvar ett par veckor framåt.

Men nog med skrivande från mig nu. In och kika här!

/Viktor Hultman, Produktägare team Hitta och få hjälp

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg

Kommentarer

68 svar till “Nya funktioner och enklare navigering”

 1. Går det att minska fonten/luftigheten eller att ändra så att man själv kan välja storlek på något sätt? Jag tycker att man efter de senaste förändringarna måste scrolla väldigt mycket för att se samma saker som man tidigare såg i ett och samma fönster. Man ser t.ex. bara de två senaste nyheterna som berör sina egna aktier/fonder och måste scrolla ner ordentligt för att se ytterligare tre nyheter. Tidigare såg man ca 10-15.st samlade i samma lilla vy.

  • Tack för dina synpunkter! Vi har löpande tagit in kundfeedback och gjort många användningstester i arbetet med förändringarna och kommer fortsätta göra det för att hitta så rätt som möjligt. När det gäller just “luftigheten” så har vi gjort den förändringen för att det skall vara lättare att ta till sig informationen så att det inte känns för komprimerat och för att ge mer plats åt innehållet. Ser dock till att framföra dessa synpunkter till ansvarigt team, och vi kommer som sagt löpande att bevaka reaktioner och synpunkter vi får. Hälsningar, Viktor.

 2. Snyggt!

  Lite synpunkter till nya sidan.
  1) Möjlighet att skapa egen ”konto-kategori”
  2) Dölja konton (vill bli av med aktie och fondkontona ur alla tänkbara vyer)
  3) Sortera konton och kategorier (byta plats)
  4) Graf över totala utdelningar på samtliga konton (inte bara staplarna på årsbasis)
  5) Graf över utdelningar på specifikt konto
  6) Utdelningskalender baserat på innehav
  7) Kunna se utveckling med/utan utdelningar (kolla på M1 Finance)

  • Tack! Och tack för feedback!

   1. Finns med i planerna framåt men kom inte med i första lanseringen här nu.
   2. Även detta.
   3. Inget vi hade tänkt lösa i närtid men tar den med mig!
   4. Det finns redan i och med den nya fliken Analys. Om du går in ett steg längre där så kan du välja att bara titta på utdelningar. Dock inte “sedan start” vilket vi har haft lite svårt att lösa pga brist på historisk data.
   5. Samma som punkt 4, du kan välja specifika konton för att se utdelningar specifikt för dem.
   6. Finns redan på kontoöversikten till höger.
   7. Delvis kan du se detta genom Analys. Vi kommer samla in all feedback vi får och är detta något som många saknar kommer vi självklart att se till att lösa det.

   Hoppas några av önskemålen löste sig direkt så ska vi se till att jobba vidare för att göra sajten ännu vassare! Hälsningar, Viktor

 3. Mycket trevlig uppdatering! Ett önskemål som jag har, och jag hoppas att du har, eller kanske petar in någonstans i backlogen är att man skulle kunna jämföra sin egna ekonomiska utveckling mot andra index, likt man idag kan göra under fliken ”Jämför” när man exempelvis klickar sig in på OMX Stockholm 30. 🙂

  • Hej Markus! Det du önskar går faktiskt redan att göra. Antingen gör du det på fliken Innehav under Min ekonomi (du får scrolla längst ner) – där ser du utveckling för hela ditt innehav och kan välja jämförelseindex. Om du bara vill jämföra med ett konto går du in på det kontot och scrollar längst ner även där för att hitta samma sak. Hoppas det var vad du letade efter! Hälsningar, Viktor

 4. Efter att provat mig fram med de nya funktionerna, kan jag också hålla med om att det är många bra förbättringar, även om jag alltid tycker att Avanzas hemsida legat i framkant, jämfört med andra.
  Däremot, när man loggade in tidigare, såg man direkt överst på förstasidan, hur mycket + eller – börsen låg på, vilket jag tyckte var mycket bra.
  Är det borttaget eller flyttat nu eller är det bara jag som inte hittar det?

  • Hej Lena! Om jag förstår dig rätt så ska det fortfarande finnas kvar. Längst upp på sidan ska du se dagsutveckling och årsutveckling för OMXS30 samt Dow Jones. Hälsningar, Viktor

 5. Hej
  Så här lång känns det bra. Många nya funktioner som man får över tid arbeta in sig i.
  Har ställt en fråga tidigare till Avanza rörande en funktion jag saknar.

  Jag saknar en trend för mina aktier som visar relativ avvikelse emot givet index då det sker upp eller nedgångar.
  Det för att enkelt kunna se vilka som ”följer med”
  Idag är jag tvungen att ta en efter en.
  Skulle vara smutt att kunna välja ut 50 aktier som i realtid jämförs med index i en trendkurva.

  • Hej Jan och tack för att du hör av dig! Tycker din idé låter intressant, att jobba med relativ avvikelse gentemot index. Det är inget vi har på radarn i dagsläget men tar det med mig i diskussioner med de teamen som jobbar mest med dessa saker! Hälsningar, Viktor

 6. Snygg uppdatering! Testade funktionen att visa andra konton vilket var riktigt smidigt. Kanske inte egentligen något jag har jättestor användning av men ändå en kul funktion! Keep the good work up!

 7. Hej

  Väldigt snygg och trevlig design. Något jag uppskattar mycket är att jag under ”Hem” kan se Bäst och Sämst i år. Detta skulle bli ännu bättre om jag kunde välja Bäst och Sämst sedan start (som ”Utveckling sedan start” på Översikt).

  • Ser att de uppgifter jag nämnde ovan kommer ifrån ”Analys” under ”Min ekonomi”. Men önskemålet om Bäst och Sämst sedan kvarstår.

   • Tack för de fina orden och kul att du gillar Analys! Vi har koll på önskemålet att kunna se längre tillbaka men är tyvärr något som vi har lite svårt att få till på grund av bristande datakvalitet historiskt. Men nu när vi har fått ordning på det kommer vi att kunna visa dig bättre historik ju längre tiden går! Den som väntar på något gott… 🙂 Hälsningar, Viktor.

    • Hej igen
     Ni har ju data för att kunna visa total avkastning sedan start. Detta måste väl vara en summering från avkastning på enskilda aktier? Menar du att det trots detta inte går att att se avkastningen på dessa enskilda aktier?

     • Precis, utan att gå in på för mycket detaljer så är det vi använder för att räkna ut siffrorna på dessa platser helt enkelt inte detsamma som avkastningsdatat. Det vi använder nu är baserat på transaktioner vilket gör det lite mer knivigt. Men jag förstår önskemålet såklart och vi får kolla vidare på om det är något som kan gå att lösa. Hälsningar, Viktor

     • Tack för ditt svar. Det skulle naturligtvis vara väldigt intressant att kunna se vilka aktier som gått bäst och sämst sedan start. Jag hoppas att ni kan lösa det på något sätt. ?

 8. Snygg design. Dock har ni missat en viktigt detalj. I min ekonomi under fliken innehav vill man ha en summering av värdet på innehaven samt utveckling av innehavet som det var förr. Nu finns det på fliken översikt men bör även finnas på fliken innehav.

  • Kul att du gillar designen och tack för feedbacken! Vi har fått förslaget om Innehavsfliken från flera och har såklart agerat på det. Det bör komma ut i releasen vi gör nästa torsdag. Hälsningar, Viktor

 9. Kontantdelen saknas i min ekonomi. Den har ni glömt. Det är även ALLDELES för mycket luft och ramar i tex ”håll koll” ni borde kunna få in 3x så mkt info. För mycket scrollande, ger ingen bra översikt. Gör gärna en MYCKET mer kompakt modek

   • Hej och tack för feedback! Om du med ”kontantdelen” menar totalt tillgängligt för köp så ska vi se hur vi ska få in den på Min ekonomi, vi har förstått att det är ett önskemål från fler och kommer jobba vidare med just det. Angående “luftigheten” så har vi delvis gjort den förändringen för att det skall vara lättare att ta till sig informationen så att det inte känns för komprimerat och för att ge mer plats åt innehållet. Vi har gjort många användningstester och justeringar för att hitta rätt men kommer självklart löpande att bevaka reaktioner och synpunkter vi får. ”Håll koll” är inte heller en sida som vi har byggt om nu i arbetet med nya Mina sidor så de sidorna kommer vi att se över framöver! Börsskärmen som du har skärmdumpat Stefan är anpassningsbar så att du kan flytta det innehåller som du vill ha längre åt sidan. Hälsningar, Viktor

 10. Hej, några synpunkter på nya sidan.

  Jag saknar två funktioner.

  1, När jag köpt eller sålt en fond så vill jag komma tillbaks till samma sida som jag var på när jag valde köp eller sälj. Nu kommer jag till min kontoöversikt. Det gör att det tar flera knapptryckningar o extra tid om man ska göra flera affärer från ett specifikt konto eller t.ex fondlista. Jag vill kunna välja att gå till baka till samma sida jag kom ifrån efter jag bekräftat köp eller sälj av fond, oavsett vilken den sidan var.

  2, När jag sitter med fondlistan och valt ut fonder att jämföra så får jag inte längre en jämförelse med grafer, bara tabell. Detta är en stor svaghet då grafer säger väldigt mycket mer än tabellvärden. Avsaknaden ev denna funktion är så viktig att den kan bli avgörande för vilket fondmarknad man gör sina affärer på. En av Avanzas stor fördelar har varit er överskådliga och lättsorterade fondlista, nu blev denna fördel betydligt mindre. Snälla återför graferna för fondjämförelser.

  • Hej Thomas,
   Tack för synpunkter och förslag.

   1. Du kommer snart att kunna göra massköp från fondlistan vilket underlättar just det du beskriver – hang in there!

   2. Baserat på den kundfeedback som vi får kan vi komma att lägga tillbaka jämförelsefunktionen. Det går dock fortsatt lika bra att jämföra flera fonder samtidigt när du är inne på en specifik fond och väljer ”Jämför utveckling”. Även i bevakningslistan om du markerar flera fonder.

   Tar med mig din feedback vidare in i huset och önskar dig en trevlig kväll!
   /Hanif

 11. Vet inte om jag inte hänger med riktigt men jag begriper inte hur man jämför fonder i fondlistan, det var busenkelt i den gamla. Har jag missat detta? Varför behöver radhöjden vara så hög. Den nuvarande fondlistan har mer info per ytenhet, betydligt bättre.

  • Tjena Roffe!
   Det går dessvärre inte att se jämförelsegraf för flera fonder samtidigt utan detta kan du fortfarande lika enkelt göra om du går in på en specifik fond. Baserat på kundfeedbacken som vi får in så kommer vi eventuellt att ta tillbaka funktionen.

   Ha en fortsatt fin dag!
   /Hanif

 12. Lendify funkar inte och koppla, står att jag ska försöka senare. Har provat varje dag sen ni lanserade den nya sidan.

  • Hej Oskar,
   Det låter tokigt.

   Skicka gärna in ett meddelande till oss via inloggat läge så kan vi kika närmre på vad det är som strular.
   Ha det fint!
   /Hanif

 13. kul med nya funktioner men är ni medvetna om att ni saknar sådan basfunktionalitet som marknadsordrar trots att det är 2019 nu, speciellt påtagligt jobbigt blir detta då man använder stop los för att snabbt komma ur en aktie utan att behöva övervaka eftersom man då aldrig kan vara säker på att den faktiskt säljs eftersom ni tvingar en att lägga en limit och att det inte heller går att använda stoplos på utländska värdepapper är också en smula underligt, ska inte ni vara marknadsledande????

  • Hej Andreas,
   Stop loss funktionen fungerar på de nordiska börserna (därmed till viss mån även utländska värdepapper). Att kunna lägga marknadsorder är ingenting som finns på agendan just nu då vi tycker att det är viktigt att man som kund själv ska välja priset på sin order.

   Trevlig kväll!
   /Hanif

 14. Snälla lägg länken för ”Min börsskärm” tillbaka till menyn högst upp. Det är idiotiskt att få länken bara via någon sidomeny. ”Min börsskärm är det man vill återgå efter man kollar på enskilda aktier. Länken ska finnas med i menyn !

  • Hej!
   Börsskärmen når du numera enkelt genom ett klick på menyn till vänster. Den är väldigt lättillgänglig och du når den oavsett vart du är på sajten. Om du vill att den ska vara uppe hela tiden kan du alltid öppna Börsskärmen i en ny flik på din webbläsare.

   Hoppas att du tycker om den nya översikten och att du hittar ett och annat trevligt!
   Trevlig kväll!
   /Hanif

 15. Ge mig möjligheten att kunna kategorisera mina innehav utifrån verksamhet så blir jag glad!
  Alla fastighetsbolag i en kategori, alla retail i en kategori, osv.
  Så kan man snabbt och överskådligt se hur man ligger till.
  Se här för exempel, https://youtu.be/fzU1m7eRyDk?t=447

  • Hej Roger,
   Tack för input och önskemål!

   Vi kikar ständigt på hur vi kan utveckla sajten och dess funktionalitet. En kategorisering utifrån branschverksamhet är ingenting som finns i dagsläget men jag ser till att lyfta förslaget till det team som ansvarar för detta. Portföljrapporten som har branschfördelning har dessvärre fått alldeles för lite kärlek de senaste åren men annars är det alltid ett alternativ.

   Trevlig kväll!
   /Hanif

 16. Hej
  Jag tycker att det vore bra om det blev lite tydligare att jag har ett meddelande från er. Den minimala röda pricken vid ”Profil” är alldeles för liten, tycker jag.

  • Hej Christer,
   Vi vill såklart att det ska vara så lätt och tydligt som möjligt att kunna förstå att man har ett meddelande i inkorgen – ser till att lyfta din input!

   Ha det gott!
   /Hanif

 17. Trevligt med en ny plattform
  1.När jag trycker på Min ekonomi kommer fliken Innehav att visa sig i bild, jag önskar hellre ha Översikt som första bild under Min ekonomi. Kan jag justera/ändra det själv?
  2.Sedan så undrar jag om det går att se i grafen och på översikten hur min senaste dag har gått, i stället för på 3månader?
  3. Jag saknar totalsumman på investerade värdepapper med dagsfärska siffror – under översikt

  • Hej Lisbeth,
   Tack för din feedback.

   1. Sajten kommer ihåg vilken sida som du var inne på senast vilket gör det enklare när du navigerar dig runt på sajten (precis som det var tidigare). Om du vill komma åt Översikt så klickar du helt enkelt på Översikt 🙂
   2. Det finns planer på att utöka tidsintervallerna men dessa kommer till en början att vara 1 mån, 3 mån, i år, 1 år, 3 år, & Max. Vill passa på att tipsa om värdepappersutvecklingen som du finner under Hem där du kan se topp 3 under dagen.
   3. Under Min Ekonomi > Översikt visar vi det totala värdet (uppdateras om du uppdaterar sidan). Eftersom det är Min Ekonomi så visar vi det totala värdet vilket även inkluderar ditt saldo på respektive konto.

   Tackar återigen för din feedback och ser till att lyfta din input/önskemål vidare till ansvarigt team.
   Ha en fortsatt fin dag!
   /Hanif

 18. Först vill jag berömma för ett mer användarvänligt och informativt gränssnitt. Hittar dock inte var jag kan se konton från andra banker under Min ekonomi.

  • Hej Göran,
   Tack för ditt fina beröm!

   Längst ner till höger under Min Ekonomi -> Översikt finner du möjligheten att lägga till externa konton. När du väl lagt till ett externt konto så syns det under din översikt. Återkom gärna om det skulle dyka upp ytterligare funderingar.

   Ha en fortsatt fin dag!
   /Hanif

  • Hej Isac,
   Kul att du gillar uppdateringen!

   Det är ett önskemål som finns med i förslagslådan sedan tidigare. Självklart kikar vi ständigt på hur vi kan utveckla sajten och få in ännu mer funktionalitet och data. Just branschfördelning är ingenting som finns i dagsläget men våra utvecklare är som sagt medvetna om önskemålet och har det på bevakning 🙂

   Portföljrapporten är annars ett alternativ till detta (verktyget har dock fått väldigt lite omsorg under de senaste åren). Du skapar en Portföljrapport genom att gå in på ett specifikt konto och klicka på Portföljrapport under kontots namn.

   Ha en fortsatt fin dag!
   /Hanif

   • Vilken idiot ändring ni gjort. Ni väljer vilka kunder ni vill ha, jag klagar inte bara berättar. Vi är nu 20 kunder som lämnar Avanza tråkigt när allt funkatvså bra. Detta kan inte ärligt vara ett önskemål från oss användare. Lycka till

 19. Bra jobbat men jag skulle vilja ha datum jag när jag skriver ut dagens resultat eller någon annan sida. Det får man på Nordnet.

  • Hej Göran,
   Om du menar att du vill ha dagens datum på det fysiska pappret som du skriver ut så bör detta vara en inställning som du ställer in i din skrivares inställningar.

   Önskar en fortsatt fin dag!
   /Hanif

 20. Bra jobbat men jag skulle vilja ha datum jag när jag skriver ut dagens resultat eller någon annan sida. Det får man på Nordnet.

 21. Snyggt rent estetiskt men användarmässig nedgradering.

  Varför?

  För mycket skrollande! Tidigare kunde man se alla senaste PM direkt nu måste man skrolla förbi massa skräp som man inte är intresserad av.

  Det nya flödet på Hem är kasst då det är masa blandad information. Det är bättre att ha det uppdelat. Vill jag läsa om rapporter går man till rapporter. Vill man läsa PM går man till PM-flödet. Nu får man skrolla en massa och försöka filtrera ut det man letar efter. Det blir också massa extra rubriker och avdelare som tar plats och knuffar ner den riktiga informationen.

  Det räcker med rubriken på PM, den inledande brödtexten gör det bara svårare att skumma igenom efter intressanta nyhetter.

  Lite extra luftighet är trevligt, men ibland blir det för mycket och leder till massa skrollande istället.

  • Hej!
   Tack för din feedback.

   Alla händelser i hemflödet är i kronologisk ordning. D.v.s. om det finns nyheter som rör dina innehav som kommit ut under dagen så syns dessa högst upp. Vill du se äldre nyheter så finner du dessa längre ner under ’Senaste veckan’.

   Om du exempelvis inte vill se foruminlägg från Placera så kan du välja att dölja dessa genom att klicka på Inställningar längst ner på sidan.

   Vi är alltid öppna för input och jag ser självfallet till att lyfta din feedback vidare till ansvarigt team!

   Trevlig helg!
   /Hanif

   • Nej det är inte sant det som du säger! Man kan inte välja eller ha ”Mina nyheter” högst upp. Du kan välja bort endast Forum-tråden. Jag har 100-tals aktier, idag utdelningar visas FÖRE ”Mina nyheter”. Jag måste skrolla f*n många sidor tills kommer ner. IDIOTISK TÄNKT AV UTVECKLAREN!
    Jag håller helt med ”reimundtrost”. ”Mina Nyheter” är viktigast och MÅSTE VISAS HÖGST UPP. Det är IDIOTISKT att ska skrolla massa i den nya versionen. Återställ som flikar som var tidigare och låt den flik man varit senast visas först. Det bästa vore man kunna själv välja vilken ordning ska visas och vilka ska vara med.

 22. Hej! Saknar en funktion att jämföra mitt aktieinehav och sortera på tex direktavkastning, utveckling senate 3 mån osv… Är den funktionen borta i nya versionen eller är det bara jag som inte hittar den? Att kunna exportera sitt innehav till Excel vore också bra. Designen på sidan är dock snygg och många bra funktioner!

  • Detta var även det enda jag verkligen hade behov av. Tack för ni tog bort det utan möjlighet att återgå till det gamla (som man kan göra på Nordnet, tips till er alla är att byta till dem för de lyssnar på sina kunder istället för att köra över dem hela tiden som Avanza gör). Snälla Avanza: sluta uppfinna happy eyeball-skräp som era kunder inte vill ha utan möjlighet att återgå. Synd det är så oerhört att flytta ifrån er annars hade jag flyttat allt för länge sedan. ;( ;( ;(

 23. Jag tycker ni som gjort denna nedgradering ska vara definitive stolta. Ingen kunde förstöra så mycket orationellt som ni har gjort. Det finns massiva kritik och negativa feedback, om ni verkligen vill vara lyhörda och göra något att rädda sabotaget, bör ni titta på länken nedan di forum, där finns det mycket material till återställning av förstörelsen. En sak är klart: de som ligger bakom dessa ändringar har aldrig eller väldigt sällan använder plattformen annars skulle aldrig ändrat på så sätt, INGEN som handlar daglig skulle välja t.ex. att ”Mina Nyheter” hamnar längst ner eller gör sån dumhet med skrollande sätt. Väldigt tragiskt att de som ligger bakom beslut och utveckling själva använder inte och har inga kännedom av systemet.

 24. Jag ser länken i min tidigare inlägg kom inte med.
  För att se alla feedback och förslag, gå till Di — Börssnack — se inlägg med rubriken ”Avanza har gjort en idiotiskt katastrofal plattformbye!”

 25. Jag har lämnat många negativa feedback och felaktigheter via mejl (Avanza) till er från ca 2 månader sedan då jag testade första gången. Inget är åtgärdad och ingen har hört av sig heller med förklaring. Det verkar allt detta med lyhördhet är på låtsas. Ni låter kunder kritisera men Inget ni angelägen lyssna från kunder, annars varför man inte stoppar idiotiska ändringar redan 2 månader sen när folk varnar er?! Jag vet jag är inte ensam och det finns många som sitter och sliter håret hur kunde en/några förstöra en välfungerande smart plattform till en sån dum, orationellt sätt som nu ingen kan ha samma input och info på samma sida och ska snurrar förvirrad mellan 2-3 sidor för att få veta vad händer med PM mot sina aktier, vilka rapporter är aktuellt för dagen, vad pågår för dagen osv… och med massa slit att skrolla ner, skrolla ner, skrolla ner…klicka på ”visa fler” visa fler”….
  Jag själv är utvecklare och vet exakt vad handlar om! Men problemet är inte bara utvecklaren utan framför allt de som satte och gav förslag på dessa ändringar och ”tyckte” detta är väldigt smart (utan själva använt den) är mest ansvariga i detta soppa.

 26. Hej bra, fräsch och funktionell uppdatering. Ett tips – kan ni inte göra en funktion som där du kan ifrån Mina Sidor tanka ned en kalenderfil innehållande exempelvis kommande utdelningsdatum för dina innehav. På så sätt kan du verkligen försöka pricka in kurstappet som vanligtvis blir vid en utdelning om du vill återinvestera beloppet enl ränta-på-ränta metoden. Likaså kunde filen innehålla datum för bolagsrapporter och dylikt. Allt för att underlätta för användaren. Man kommer ändå använda sidan eller appen för transaktionerna/översikten så ni skulle inte tappa användning av siten.

  Mvh
  Martin

  • Hej Martin, kul att du gillar uppdateringen! Det du föreslår är inget vi jobbar på just nu, men vi tar tacksamt emot idéer från våra kunder så jag tar den med mig och så får vi se 🙂 Hälsningar, Viktor.

 27. ”Mina sidor är de överlägset mest besökta sidorna på vår hemsida. Det är faktiskt så att mer än 40% av all trafik på vår sajt går hit! ” Kanske var sidorna bra som de var om man får tolka ert citat. Onödigt och klåfingrigt att ändra på det då. Jag ser inte mycket förbättring. Är mest intresserad av mina siffror, inte ert designbehov. När kommer nästa utseendeförändring? Så man får tid att förbereda för annan nätmäklare menar jag.

  • Jag håller med JJ, De har saboterat totalt en hel fungerande plattform. Dessvärre de tror åstadkommit något bra och stoltserar om den. Vi blir ständig försökskaniner för några nybörjare som vill prova karriären.
   Den gamla versionen hade överlägsen samlad viktiga info i en och samma sidan när vi gick in, utan massa onödiga klick och scrollningar.

  • Hej JJ! Dessa sidor är så pass centrala i våra kunders användande och då vi kommer att satsa ännu mer på att jobba med saker kopplat till kundernas egna innehåll och innehav så är det viktigt både användarmässigt och tekniskt att vidareutveckla sidorna. Det är dock självklart tråkigt att du inte upplever att förändringarna varit positiva. Hälsningar, Viktor.

 28. Sidan ”Hem” — Under ”Nyheter om dina innehav”:

  Feedback 1)
  Rubriken om vilken aktie eller ftg nyheten handlar om är alldeles för små i jmf med själva nyhetsrubriken. Fokuset blir svårt.
  Feedback 2)
  Ta bort ”Visa fler” och ersätt den med scrollande funktion! Det är så slitsamt att trycka på gång på gång och visar snål 3-4 nyheter i taget. Har man över 100 aktier blir riktig pina!

  • Hej Danne! Den nya sidan Hem är ett nytt sätt från oss att presentera information och händelser som ligger nära i tiden och vi är i högsta grad uppmärksamma på justeringar och förbättringar som kan göras. Sidan är på intet sätt färdig utan vi tar gärna emot precis den här typen av feedback. Tack för att du hör av dig! Hälsningar, Viktor

 29. Var har ’Mina Sidor’ tagit vägen? Visst kan det vara bra med utveckling, men jag tycker definitivt att den gamla layouten var betydligt överskådligare. Den nya är bara förvirrande, lite som dagislek imho

 30. Det skulle vara fantastiskt om ni kunde fixa horisontell linjering på innehavet så som det var på den gamla sidan, jag blir helt vilsen när jag kollar på den nya pga detta vilket gör att jag ändå väljer den gamla sidan i nuläget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.