Nya funktioner och enklare navigering

Här på Avanza gillar vi inte att ligga på latsidan, det är förhoppningsvis något som du redan märkt. När det gäller att hitta sätt att göra sparande och investerande bättre, roligare och enklare för våra kunder så är vi smått outtröttliga skulle jag vilja påstå!

Ett stort fokus framåt för oss är (som på många andra håll i den digitala världen) att skapa tjänster och lösningar som är skräddarsydda för just din situation. När digitala produkter tar en allt större plats i våra liv blir det viktigare med innehåll och gränssnitt som är personliga, relevanta och där användaren har en central plats i utformningen. Detta vill vi nu bättre återspegla genom att lyfta upp dina egna sidor. Det ger oss en bra grund för att lägga till mer funktionalitet som är ännu smartare anpassad till just dig och ditt sparande. T.ex. den nya funktionen Analys där du kan gräva djupare i dina siffror och få insikter kring ditt sparande.

Samtidigt växer vår sajt för varje dag som går och vi släpper nya produkter och verktyg på löpande band. Det är självklart i grunden något oerhört positivt men det kan också resultera i en digital växtvärk där det till slut blir svårt att navigera och hitta. Lite av ett lyxproblem men inte desto mindre ett problem. Därför har vi också försökt åtgärda de navigerings- och användningsproblem som vi observerat under otaliga användningstester och feedback från er. Vi är övertygade att du efter en invänjningsperiod kommer att känna dig mer hemma än i ditt egna vardagsrum och vem vet – kanske hittar du nu till och med något som du aldrig tidigare sett på vår sajt!

40% av alla besök

Mina sidor är de överlägset mest besökta sidorna på vår hemsida. Det är faktiskt så att mer än 40% av all trafik på vår sajt går hit! Därför vill vi såklart göra det enklare för dig att snabbt ta dig dit när du behöver.

Fram tills nu har också många viktiga delar av Mina sidor varit byggd med gammal teknik. Har du t.ex. försökt att använda vår sajt i din telefon har det säkert varit tydligt att en del sidor varit i behov av ett lyft… Det duger självklart inte för oss. Vi har stora visioner och alldeles för mycket spännande nya saker vi vill bygga åt våra kunder för att vi ska vara begränsade av gammal teknik som knappt varken går att vidareutveckla eller förvalta på ett vettigt sätt.

Sen passar vi på att skicka med lite nya verktyg för att ge dig mer relevant information, bättre överblick och fördjupade insikter.

Vad är det som är nytt då?

Det nya består av dels en omstrukturering och renovering av det som hittills legat under menyalternativet Mina sidor, men vi har också byggt en hel del ny funktionalitet. För att nämna några av nyheterna:

Hem – en personlig startsida, anpassad för dig

När du loggar in hamnar du nu på Hem. Det är ett flöde med innehåll som rör ditt innehav, dina utvecklingssiffror för olika tidsperioder och utvalda index. En samlingsplats för allt som rör ditt sparande i närtid!

Min ekonomi

Här under ligger en ny och uppfräschad kontoöversikt! Här kan du nu bland annat kategorisera dina konton, se konton från andra banker och såklart även dina innehav och transaktioner. Här hittar du också det nya verktyget Analys som kan ge dig insikter och kunskap om ditt sparande.

Dina nya sidor väntar på dig!

Våra så kallade betatestare har hjälpt oss med feedback och justeringar sedan i början på sommaren, och nu får du också chansen att slå på dina sprillans nya Mina sidor när vi påbörjar utrullningen på bred front!

Vi har försökt göra en pedagogisk genomgång för att göra det lättare för dig att lära dig det nya, men som vi själva vet är det inte alltid det passar att bli inkastad i något helt nytt. Därför kan du själv välja när du vill aktivera de nya sidorna och om du skulle känna dig osäker på något finns de gamla sidorna kvar ett par veckor framåt.

Men nog med skrivande från mig nu. In och kika här!

/Viktor Hultman, Produktägare team Hitta och få hjälp

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg