Nya funktioner på sajten!

Av Avanza

15 jan 14

Share

Idag (fredag 17/1) kom det ut ny funktionalitet på sajten! Det är både helt nya funktioner samt förbättringar på befintliga. Nedan beskriver vi tre av dem.

Hitta relaterade aktier (ny!)

Vi har skapat en helt ny unik funktion som ger dig möjlighet att hitta andra aktier du kan vara intresserad av. Funktionen visas på aktieguiden under orderdjupet.

apple

Förklaring 
Av de som äger aktier i Starbucks äger även 51% minst en aktie i Apple
Av de som äger aktier i Amazon äger även 48% minst en aktie i Apple
Av de som äger aktier i JP Morgan äger även 42% minst en aktie i Apple

Funktionen finns för samtliga aktier som har mer än 100 aktieägare och avser aktieägandet bland kunder hos Avanza Bank. Siffrorna uppdateras flera gånger under dagen. 

Zooma ut i grafen (markera från höger till vänster)

En funktion som många kunder efterfrågat. När du har zoomat in i grafen så kan du nu zooma ut genom att markera från höger till vänster i grafen. Utzoomningen sker till föregående position.

Uppdaterad marknadsöversikt med fler valutor och räntor

Vår marknadsöversikt har möblerats om och vi har lagt till mer information.  Det finns nu fler index, fler valutor och fler räntor.

Relaterade inlägg

Kommentarer

28 svar till “Nya funktioner på sajten!”

 1. Kan ni inte lägga krut på att förbättra sökfunktionen istället? Det är väldigt svårt att leta bland fonder, jämföra normanbelopp och avgifter. Som sökfunktionen fungerar idag går det bara att söka på en fond och bara om man söker på exakta namnet. En annan sak som försvårar överblick är att raden för namn av fond/aktie är för kort, man ser inte hela namnet. Lägg fokus på basic funktionalitet så kan ni ta sådana här fräsigheter sedan. Hoppas inte mina önskemål faller för döva öron.

  • Hej! Jag kan inte annat än att hålla med om att sökfunktionen är långt ifrån 100%. Det är en rätt stor puck att utveckla men vi håller på med den parallellt som vi jobbar med andra förbättringar. Jag har dessvärre inget estimat på när det kan tänkas vara klart men förbättringar kommer komma! /David

 2. Klockrent! detta ligger verkligen i tiden! Det här hakar på trenden kring finansiella communitys (typ etoro). Avanzas kunder är mer intresserade av investeringar än genomsnittspersonen. Att göra Avanzas hemsida som redan idag är makalöst snygg än mer interaktiv, såsom via relaterade aktier hoppas jag bara är början.
  Det finns en otrolig kompetens bland era kunder, varför inte kapitalisera på det än mer då många idag utöver hemsidan söker sig till olika forum för att diskutera olika investeringar. Detta borde göras ”in house” på er hemsida, på ett mer interaktivt och roligt sätt än vanliga forumet.

 3. Jag väntar på en uppdatering där mobila bankid automatiskt startar när man väljer detta alternativ från en iPad eller iPhone..

  Funkar jättebra på skandiabanken.

 4. Bra jobbat! Kul med nya smarta funktioner som tillkommer löpande, tummen upp till utvecklarteamet också!

 5. Det vore bra om ni placerade nya funktionen ”hitta relaterade aktier” till längs ner på sidan. Nuvarande placering stör bevakningen av aktien. Man vill ju ofta kolla mäklarstatistiken vilka som köper/säljer – detta gör i alla fall jag kontinuerligt under dagen. Det blir för mycket helt onödig scrollande!

 6. Nej, nej, nej. Jag zoomar IN genom att markera från höger till vänster. Jag vill inte zooma ut på det sättet. Att markera från vänster till höger fugerar lite taskigt, eftersom att den inte alltid registrerar att man släpper upp musknappen om man är utanför grafen när man gör det. Det är mycket smidigare att zooma in genom att börja till höger utanför grafen, och sedan gå så långt bak som man är intresserad av. Nu är den funktionen trasig. 🙁

  • Hej! Att vi valt att göra på detta sättet är för att det är ett ”standardbeetende” som används i t.ex tradingprogram. Men skulle det vara så att kunder upplever det som ett problem får vi givetvis se om vi behöver ändra interaktionen. /David

 7. Kan inte hitta mina aktiers belångingsvärden som tidigare fanns under rubriken AKTIER på ”mina sidor”.

 8. Grafiken fungerar inte på min iPhone 5s med iOS7. Vad beror det på? Jag använder inte appen, den är kass.

 9. Mina sidor/Kontoöversikt

  Det är logiskt att man hamnar på den aggregerade sidan där alla depåer/konton under samma inloggning redovisas men i de fall då man bara har en depå under en inloggning vore det bra om man kunde ställa in att man vill hamna på den ’klassiska’ depå-/kontoredovisningen direkt, och i andra hand välja den aggregerade.

  Ovanstående då ytterligare en funktionalitet under Profil/Sajtinställningar.

 10. Sortering på rubrikerna under värdepapper vore bra att ha, och väldigt lätt att utveckla. Har man sparat några tusenlappar i en aktie man sålt vill man inte att de ska förstöra vyn över de viktiga innehaven.

 11. Utzoomning är bra, men er lösning är inte intuitiv!

  Självklart räknar man med att zooma in oavsett hur man markerar. Höger till vänster eller vice versa. De flesta av era användare kommer nog tyvärr upptäcka denna nya funktion endast av misstag och tro att de hittat en bugg.

  En liten ikon att klicka på för att zooma ut hade varit bättre. Förstoringsglas med minustecken kanske? Att scrolla nedåt med mittknappen på musen hade kunnat vara ett komplement.

 12. En helt onödig grej,tyvärr. Däremot saknar jag enormt att ni inte lägger in en ruta när nästa delårsrapport kommer när man söker på en aktie – borde vara en enkel sak. Inget påverkar depån mera än delårsrapporterna.

  En annan sak ni tagit bort är en graf där man kan se kursutvecklingen hos en aktie om man trycker på en nyhet/pressmeddelande. Om Xpect Oil borrar torrt vill man direkt se effekten kursmässigt/ volymmässigt. Det fanns på gamla siten och fattar inte den här försämringen.

  • Hej! Vi har lagt till företagskalendern under fliken ”Om Bolaget” som du hittar i under sökfältet när du är inne på en specifik aktie. Där finns information om både historiska och kommande rapporter/utdelningar etc. Detta fanns inte på gamla sajten utan är helt nytt.

   Vad gäller graf på pressmeddelanden och telegram så ligger det med på listan för saker vi ska lägga till. Har dock inget exakt estimat för när det kommer synas.
   /David

  • Hej! Fondjämförelse kan du göra detta direkt antingen i din bevakningslista eller i fondlistan. Bocka i de fonder du vill jämföra och tryck sedan på ”Jämför”. Du har också möjlighet att byta flik till ”Historik” för att se fondutveckling över fler perioder.
   https://www.avanza.se/fonder/lista.html
   Vi är även förbättrat filtreringsfunktionen för att du enklare ska kunna mata in fler parametrar och att få fram ett så bra urval som möjligt.
   /David

   • Tycker också att det är klart knöligt att jämföra fonder nu, dvs håller helt med föregående kunds kommentar här. Om man vill jämföra de fonder man för tillfället har så måste man antingen hålla på och uppdatera en bevakningslista med dessa fonder, eller så måste man söka fram vartenda fond i listan och bocka för, för att sen tillslut kunna jämföra. Inte skoj.

 13. Ni borde ha ett alternativ för att likvida medel har ränta på, precis som ett sparkonto så länge de inte används, och ta en liten summa för att öppna sådant.

 14. Lite trevlig funktion, men jag ser hellre att ni fixar 2 större problem. I varje fall som jag upplever det;

  1. Kunna uppdatera en lagd order efter börsens stängning. Nu måste man först ta bort den aktuella, och sedan lägga en ny. Vilket man inte alltid kan göra då pengar är låsta på den”aktiva” ordern.

  2. Under ”relaterade värdepapper” fanns på den gamla siten alla relaterade värdepapper – konvertibler, BTU, TO… Nu måste man söka manuellt, och sökfunktionen är riktigt kass.

  / Matts

 15. Jobbigt att man måste scrolla ner så långt för att komma till mäklarstatistiken. Ju mer information ni lägger in på sidorna, desto viktigare att låta användarna själva välja hur man vill att informationen ska presenteras, dvs vilka ”block” som ska synas och i vilken ordning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.