Nyhet för bolån upp till 75% av bostadens värde

Av Avanza

23 feb 21

Share

Äntligen får vi berätta vår stora hemlighet. Vi ingår ett nytt samarbete och möjliggör nu att våra kunder kan ansöka om billiga och bra bolån upp till 75 % belåning för villor och fritidshus.

Sen vi lanserade vårt koncept Bolån+ med lån upptill 60 % belåning via Stabelo har vi haft en väldigt stor efterfrågan från våra kunder på att kunna ansöka om bolån med högre belåningsgrad.

Därför är det med stolthet vi nu kompletterar vårt bolåneerbjudande genom ett samarbete med Landshypotek Bank.

Vårt nya samarbete innebär att våra kunder nu kan ansöka om riktigt bra bolån för villor och fritidshus upp till 75 % av marknadsvärdet.

Breddar bolåneerbjudandet

Vårt nya samarbete ger våra kunder en möjlighet att ansöka om bolån för villor och fritidshus. Samarbetet innebär även att vi tillsammans med vår partner kan hjälpa våra kunder med bolån vid köp av ny bostad.

Likt vårt tidigare samarbete kommer vi inte ha krav på att man ska vara helkund eller ha annat sparande hos oss för att få ansöka om Bolån+ Landshypotek utan är du kund hos oss så erbjuds du också att ansöka om ett bra bolån på vår plattform via våra bolånepartners.

Från och med idag kommer man som kund kunna ansöka om att flytta ett befintligt bolån till Avanza med Landshypotek som kreditgivare direkt via Avanzas sajt och app. Man kommer även vid utbetalt bolån kunna se och följa sitt bolån via sin kontoöversikt på Avanza.

Landshypotek är en bra partner för oss

Att ingå ett samarbete med Landshypotek ser vi är väldigt bra för våra kunder. Vi har länge velat bredda vårt bolåneerbjudande och tillsammans med Landshypotek och Stabelo kan vi fortsätta utmana på bolånemarknaden.

Landshypotek har varit bank sedan 1836 och med deras fokus på kunden och låga snitträntor är de en väldigt bra partner för oss.

Vi blir en bolåneplattform

Genom att ingå samarbetet med ytterligare en partner tar vi också steget till att bli en bolåneplattform.

Genom oss kommer man nu kunna ansöka om bolån från olika aktörer och även följa och hantera sitt bolån via oss.

Detta gör att vi vill sticka ut hakan och säga att det vi gör nu, är vi först i Sverige med att göra – skapa en bolåneplattform där man kan ansöka, följa och hantera sitt bolån från olika kreditgivare.

Ett fullskaligt erbjudande

Vi vill på sikt kunna erbjuda alla våra kunder ett riktigt bra bolån.

För att kunna göra detta behöver vi först och främst ha ett fullskaligt bolåneerbjudande och med det menar vi belåning upptill 85 % för villor och bostadsrätter, erbjuda lån till fritidshus och vara behjälpliga vid köp av ny bostad samt erbjuda diverse övriga tjänster kring bolån.

Vi vill vara den självklara plattformen för alla som vill flytta sitt bolån eller ta ett nytt.

Bostaden är förmodligen den största affären och investeringen vi någonsin gör och vi vill därför också kunna hjälpa våra kunder med både bolån och boendeekonomin.

Vi kommer därför fortsätta jobba med kundupplevelsen kring bolån och andra smarta tjänster kring boendeekonomi. Vi ser det som en del av vårt löfte i bättre framtid för miljoner människor.

//Sanna Söderberg, Produktägare Bolån

Bolån+ Landshypotek är ett samarbete mellan Avanza Bank AB (org.nr 556573-5668, Box 1399, 111 93 Stockholm) och Landshypotek Bank AB. Kreditgivare är Landshypotek Bank AB. Gäller för upp till 60% av bostadens värde. Årsränta per den 210224. Med en räntebindningstid på 1 år och räntan 1,04% för ett lån på 1 500 000 kr med 50 år rak amortering om 2500 kr/mån (effektiv ränta 1,04%), blir det totala beloppet att betala 1 890 650 kr. Den första månadsbetalningen blir då 3 800 kr före ränteavdrag vilket motsvarar en räntekostnad om 1 300 kr och en amortering på 2500 kr (totalt 600 månadsbetalningar). Lånet förutsätter panträtt i fast egendom.

Bolån+ Stabelo är ett samarbete mellan Avanza Bank AB (org.nr 556573-5668, Box 1399, 111 93 Stockholm) och Stabelo AB. Kreditgivare är Stabelo AB. Gäller upp till 60% belåning av bostadens värde. Årsränta per den 210122. Med en rörlig 3-månadersränta på 1,19% för ett lån på 2 000 000 kr med 30 år rak amortering om 5 556 kr/mån (effektiv ränta 1,20%), blir det totala beloppet att betala 2 357 992 kr, varav 357 992 kr ränta om räntan är oförändrad under lånets löptid (30 år). Den första månadsbetalningen blir då 7 539 kr vilket motsvarar en räntekostnad om 1 983 kr och en amortering på 5 556 kr (totalt 360 månadsbetalningar). Lånet förutsätter panträtt i fast egendom eller bostadsrätt.

Relaterade inlägg