Nu lanserar vi global börsdata för aktier

Världen är börsnoterad och faktum är att det finns omkring 70 000 olika aktier globalt, varav 1 000 återfinns i Sverige och drygt 380 på Stockholmsbörsen. Det finns med andra ord gott om guldkorn till portföljen utanför Sveriges finansiella gränser. I takt med att våra kunder i allt större utsträckning börjat fylla sina portföljer med utländska bolag så har också behovet av bättre bolagsdata, nyckeltal och multiplar ökat markant. Fram till idag har vi famlat i mörkret men i samband med denna lansering så tänder vi lampan och möjliggör för våra kunder att göra mer informerade investeringsbeslut.

Ett smörgåsbord av data

Oavsett om du vill kika på ett bolags börsvärde, P/E-tal, P/S-tal, historiska utdelning eller kort och gott vill lära dig mer om bolaget så finns det alternativ. När du klickar på ”Om bolaget” så finns nu en bolagsbeskrivning på alla utländska bolag, för att du enklare ska få en förståelse för vad bolaget faktiskt gör. Inte nog med det, förklaringen är faktiskt läsbar, bortom fikonspråk och finansiell mumbo jumbo. Kika på informationen om Electronic Arts nedan som är en av världens största spelutvecklare, vars produkter ofta har en given plats i många folkhem. Förhoppningsvis tycker du att det är en lika bra förbättring som jag tycker. En liten utmaning kan vara att kika på de mest populära utländska aktierna via vår aktieinspiration och därifrån klicka dig fram och läsa på och lära känna lite fler av de bolagen som lockar avanzianernas gunst och utgör de guldkorn som många har i sina portföljer. Du hittar vår aktieinspiration här.

På aktieöversikten hittar du den viktigaste informationen! Från att inte ha någon data alls på utländska bolag så får du nu nyheter på utländska aktier likväl som de mest vanliga datapunkterna. På aktieöversikten ser du börsvärde, direktavkastning, P/E-tal, P/S-tal, P/B, vinst per aktie och mycker mer.

Varning för fikonspråk! För dig som tycker att nyckeltal och multiplar är fikonspråk så rekommenderar jag dig att läsa blogginlägget om hur man bygger upp en aktieportfölj, där vi förklarar termerna närmare och sätter dem i ett konkret sammanhang.

Förbättrade tjänster för att hitta finansiella guldkorn

Vill du filtrera fram guldkorn på en buffé av aktier istället för att titta på enskilda bolag? Vi har närmare 10 000 olika värdepapper på vår sajt och majoriteten av dem är utländska aktier. Här har vi sedan tidigare ett flertal kraftfulla tjänster såsom Aktielistan och Aktieinspiration, som nu förbättras ordentligt när vi faktiskt även kan använda dem för de utländska bolagen och aktierna. Dessutom kommer vi troligen även kunna använda Aktiegeneratorn för utländska aktier i närtid.

I Aktielistan kan du skapa egna filtreringar som du sedan kan spara och dela med nära och kära. Det finns ett mycket stort utbud av både nyckeltal, multiplar och tekniska indikatorer som du kan filtrera på. I nedan bild har jag sorterat på bolag med ett P/E-tal under 20 och en direktavkastning över 4,5%. Dessutom kan jag snabbt se hur bolagens utvecklats under olika tidsperioder och hur många avanzianer som äger bolaget. Fantasin sätter gränserna för hur just din filtrering ska se ut.

 

Diskutera dina guldkorn på forumet

Nu har vi 902 300 avanzianer och många gillar att diskutera sina guldkorn, oavsett om det är befintliga eller framtida innehav, och gör detta på aktiens forum. Förutom att vi nu tänt lampan och erbjuder den datan du behöver för att hitta spännande investeringar så vill vi även att våra kunder ska kunna motivera och inspirera varandra. Det betyder att det är fritt fram att diskutera Teslas produktion av elbilar, Apples telefonförsäljning i Kina, Amazons framtida ställning i en digital värld, eller något helt annat. Du hittar ett bolags forum på aktieöversikten.

Sist men inte minst… vi har satt samman en sida där vi samlar den viktigaste informationen du behöver för att ta ett stort kliv ut i en ny värld av data. Du hittar den här.

 

Stort lycka till och hoppas denna trevliga nyhet kan få dig att gå över ån efter spännande bolag eller få mer information kring de bolag du redan äger.

Avkastning på dig,
Nicklas

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg