Nyhet! Nu utökar vi antalet aktier i Kanada

Av Avanza

18 jan 19

Share

Kanada är en populär marknad som karaktäriseras av råvaror, energi och den senaste tidens eufori kring cannabisindustrin. Ungefär var tionde aktiekund hos oss har kanadensiska aktier och nu lanserar vi ännu fler! Vi har sett ett stort uppsving i intresset för ett flertal bolag som handlas på Canadian Securities Exchange och därför lanserar vi handel i de aktierna via sajten, då blir det billigare, bättre och enklare helt enkelt!

Stor efterfrågan på utökat handelsutbud

I takt med ett ökat intresse för kanadensiska aktier så har vi valt att utöka vårt utbud av aktier som kan handlas direkt på sajten. Totalt utökar vi utbudet med 417 aktier som handlas på Canadian Securities Exchange (CSE), en reglerad marknad som grundades 2003. Därmed finns nu 2 952 aktier fördelat på Torontobörsen, TSX Ventures som kan liknas vid Stockholmsbörsens farmarlista First North och slutligen CSE.

Intresset har funnits en längre tid för dessa aktier men för att handla dem har kunden behövt ringa till vårt mäkleri, vilket innebär att courtaget blir dyrare än om man kunnat handla direkt via sajten. Därav är det inte bara kul att vi utökar utbudet utan faktiskt även sänker kostnaden för våra kunder. I andra ringhörnan kan man såklart säga att det nu blir ännu mer komplext att ha koll på alla bolag och filtrera vilka guldkorn som passar in i ens portfölj, men det är ett lyxproblem 🙂

– Du kan filtrera aktierna och se vilka som är mest populära bland våra kunder i vår Aktielistan som du hittar här!

– Eftersom vi inte har all aktiedata ännu så vill jag tipsa om en extern aktiefiltrerare där du kan sortera aktierna på CSE – du hittar den här

/ Nicklas

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Relaterade inlägg