Portföljgeneratorn har får ett ansiktslyft – och flyttar in i apparna!

För lite mer än tre år sedan släppte vi Portföljgeneratorn. Det är ett verktyg som låter våra sparintresserade kunder bli sina egna bästa rådgivare! Och nu har den fått ett nytt utseende samt flyttat in i våra appar.

Varför behövdes Portföljgeneratorn?

Vi insåg att många svenskar inte hade det privatekonomiska självförtroendet att spara i fonder på egen hand. Varje dag hörde kunder av  sig och bad oss om råd till hur de skulle placera sina pengar, men eftersom vi inte har någon rådgivning kunde vi dessvärre inte hjälpa dem så bra. Tyvärr hände det också ibland att de gick till konkurrenter för tips, där de blev tipsade om det som var bäst för banken, istället för det som var bäst för kunden. Och så kunde vi ju inte ha det.

Portföljgeneratorn blev därför vårt svar mot dåliga och dyra råd. Vi gav våra kunder ett verktyg som kunde ge dem tips och stöttning i sina beslut. En möjlighet att stärka sitt eget privatekonomiska självförtroende! Verktyget ger förslag på fondportföljer utifrån de fonder inom olika kategorier som har högst betyg och så låga avgifter som möjligt.

Över 70 000 besökare i månaden använder Portföljgeneratorn

Efter lanseringen fick vi också vatten på vår kvarn kring att våra kunder sökte stöttning. Många skrev in till oss för att berätta att vi bidragit till att de äntligen vågat ge sig ut i fonddjungeln och spara på egen hand, utan att hålla en säljare i handen som de alltid gjort förr. Idag använder över 70 000 besökare Portföljgeneratorn varje månad, på ett sätt eller annat.

Genom verktyget kan du få förslag på fondportföljer som passar för sparande på kortare sikt, eller portföljer som passar för sparande på längre sikt. Du kan efter att ha gjort ett första val också klicka mellan de olika alternativen för att se vad det är som skiljer förslagen åt, samt vilka alternativ som har högst eller lägst risk att gå upp eller ned mycket i värde på kortare sikt. Du kan också välja om du vill fokusera på de med högst betyg till lägst avgift, eller om du verkligen vill hålla kostnaderna låga. Det bästa tipset är  att inte bara köpa vid ett tillfälle, då det alltid är svårt att veta när rätt tillfälle är, utan att istället sätta upp ett månadssparande. På det sättet eliminerar du risken för dålig tajming!

Har nu flyttat in i apparna

I samband med ansiktslyftet har vi också passat på att låta Portföljgeneratorn flytta in i apparna. Tidigare har våra kunder (och de som inte ännu blivit kunder) behövt gå till webben för att använda den. Eftersom att fler än hälften av alla besök till oss numera sker genom apparna tyckte vi verkligen att det var på tiden att ett av våra mest populära verktyg också finns där.

Stort lycka till med ditt sparande! Hoppas du uppskattar Portföljgeneratorn lika mycket som jag själv gör.

Glada sparhälsningar,

Robert Ingemarsson, Produktanalytiker

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg