Privata Affärer utser oss till Årets Folkbildare för Avanza Akademin

Vi tar emot pris för Årets Folkbildare
Vi tar emot pris för Årets Folkbildare.
På bilden (fr v):
Martin Tivéus, VD
Hanna Zetterberg, Content Manager
Karl Skarman, Online Manager

Vi tycker att ett av de största problemen med vår bransch är det stora kunskapsgapet som existerar mellan de som vet och de som inte vet. Ofta slänger man sig med en jargong och ett språk som är onödigt svårt och exkluderande. Det här tror vi i förlängningen leder till att folk betalar alldeles för mycket för finansiella tjänster som de faktiskt inte behöver.

Förr i tiden var det svårare att själv placera sina pengar. Som privatperson var det var faktiskt svårt att investera överhuvudtaget. Det här har helt ändrats idag. Med dagens teknik kan man göra samma saker som en rådgivare gör. Nu har man som privatsparare tillgång till hela världens aktiemarknader och tusentals fonder med bara några klick, och dessutom till väldigt låg kostnad. Verktygen har vi, nu behövs bara kunskapen och självförtroendet. Med Avanza Akademin vill vi hjälpa till med det.

”Vi tycker att det är otroligt roligt att Privata Affärer har uppmärksammat det här området i år och är väldigt glada och stolta över att få ta emot priset Årets Folkbildare för Avanza Akademin.” – Karl Skarman, Online Manager

Man borde lära sig om investeringar i grundskolan

Vi tycker att transparens är viktigt och att ge våra kunder kunskap är en stor del av det. Till skillnad från vissa andra banker förlorar vi inte på att våra kunder kan själv.

”För att göra det enklare för människor att ta egna beslut behöver vi öka den allmänna kunskapen om investeringar. Egentligen borde det här läras ut i grundskolan, men så ser det inte riktigt ut idag. Därför startade vi Avanza Akademin.” – Hanna Zetterberg, Content Manager

Till Avanza Akademin kan du vända dig för för alla möjliga typer av frågor som har med investeringar att göra. Där förklarar vi svåra saker på ett enkelt och förståeligt sätt.

Läs mer om utmärkelsen hos Privata Affärer

Relaterade inlägg