Därför ska du samla ditt sparande på Avanza

Nu är det enklare än någonsin att samla hela ditt sparande hos Avanza, men vilka fördelar finns det med att samla sparandet hos oss? Fördelarna är flera, inte minst det faktum att du får en bättre överblick över din ekonomi och ditt sparande samt tillgång till kraftfulla verktyg, oavsett om du gillar fonder, aktier eller sparkonto. Därefter följer du ditt sparande från hemmets trygga vrå eller i mobilappen när du är på språng, på dina villkor helt enkelt.

Varför ska man samla sitt sparande hos Avanza?

Den allra vanligaste fördelen för de flesta brukar vara det faktum att man får en enklare överblick över hela sitt sparande. Vi har sparformer för alla tänkbara behov såsom buffertsparande, målsparande, medellångsiktigt sparande och det där riktigt långsiktiga pensionssparandet, för att nämna några. Allt sparande är uppskjuten konsumtion i slutändan och oavsett om det är sparande till en bil, kontantinsats, sommarhus eller till barn och barnbarn eller bara framtiden så finns det olika alternativ hos oss. Gillar du aktier så kan du handla tusentals olika aktier i 12 länder runt om i världen direkt på sajten eller i mobilappen. Ringer du till vårt mäkleri kan du köpa i princip alla noterade aktier i hela världen. På fondsidan har vi en bra bit över 1 300 fonder och för dig som vill ha ett sparkonto så samlar vi ett flertal olika aktörer så du enkelt hittar aktören med mest attraktiva sparränta hos oss.

 

Vilka verktyg kan jag använda mig av för att få ett bättre sparande?

Låt oss titta på några olika tjänster och verktyg vi har, oavsett om det är fonder, aktier eller sparkonto som lockar:

Buffertsparande är något vi alla behöver och vanligtvis vill de flesta att pengarna ska placeras tryggt och vara lättillgängliga när en oförutsedd utgift dyker upp. Här resonerar jag lite grann kring hur mycket man kan behöva ha i buffert. Ett vanligt sparkonto är en klassiker när det kommer till buffertsparande, här har vi Sparkonto+ som passar ypperligt för de flesta. Vi erbjuder både sparkonton med rörlig och bunden ränta och dessutom har alla konton insättningsgaranti. Vi samarbetar med ett flertal olika aktörer för att kunna erbjuda dig så bra ränta som möjligt, du ser enkelt vilken aktör som erbjuder högst ränta för stunden. Numera kan du faktiskt även öppna ett Sparkonto+ direkt i mobilappen. Läs mer om Sparkonto+ här.

Fondsparande är nästintill en folksport i Sverige och de flesta av oss är fondandelsägare, inte minst via pensionssystemet. Vi har ett brett utbud med en bit över 1 300 olika fonder så oavsett vilken del av världen du vill investera i eller om du föredrar aktiv/passiv förvaltning, hållbara placeringar eller låga prislappar så finns något för dig. Nu kanske det inte är så enkelt att välja bland så många fonder, därför har vi tagit fram ett flertal olika verktyg för att göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta just dina guldkorn.

För dig som inte har tiden, intresset eller kunskapen så kan Avanza Auto vara ett bra alternativ. Du väljer sparhorisont och riskprofil så hjälper vi dig med resten, du kan läsa mer om Avanza Auto här. Vill du komponera ihop en egen fondportfölj men få lite hjälp på traven så passar Portföljgeneratorn som handen i handsken. Den hjälper dig att sätta samman en 5-stjärnig fondportfölj, baserat på den risk du är bekväm med. Läs mer om Portföljgeneratorn här. Vill du leta fonder på egen hand så borde du kika på Fondlistan som samlar alla våra fonder, där kan du filtrera på exempelvis typ av fond, kategori, region, utveckling, indexfonder och mycket mer.

För dig som söker inspiration kring vilka fonder som gått allra bäst i olika länder och regioner, har lägst avgifter eller högst betyg, eller vilka aktivt och passivt förvaltade fonder som är populärast bland våra avanzianer, så är jag helt övertygad om att du kommer uppskatta vår Fondinspiration.

Dessutom har vi Avanza Zero som för 13 år sedan blev Sveriges första gratis indexfond och följer de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen. För den som inte vill lägga alla ägg i samma geografiska korg så lanserade vi nyligen även världens billigaste globalfond och Sveriges just nu billigaste tillväxtmarknadsfond. så alldeles oavsett din finansiella aptit så är vi övertygade om att det finns något för alla.

Sist men inte minst har vi lanserat en ny uppskattad analystjänst för ditt fondsparande som vi kallar ”Min fondportföljanalys”. Där kan du se vilken samlad risk du har i ditt fondsparande, vilken rating och snittavgift du har. Dessutom har vi gjort det enklare än någonsin att se geografisk exponering, branschfördelningen och vilka största innehav du har baserat på fondernas ägande. Sist men inte minst ser du även hållbarhetsdata från Morningstar och din riskjusterade avkastning senaste 3 åren. Kika in Min fondportföljanalys för att analysera din fondportfölj och få spännande insikter och fördjupade kunskaper om dina fonder.

 

Aktiesparande har en hel del att erbjuda, oavsett om du är aktiv eller passiv. Du kan handla tusentals olika aktier direkt via sajten eller appen och har tillgång till hela världen via vårt mäkleri. Vill du få hjälp att filtrera bland alla aktier så har vi en del verktyg. Aktiegeneratorn är en tjänst som hjälper dig hitta favoritaktier på bara några klick. Besvara 5 frågor så filtrerar vi fram ett brett utbud av kandidater. Du kan kika på Aktiegeneratorn här.

Vill du istället filtrera fram dina egna guldkorn så har vi Aktielistan där du kan filtrera och komponera fritt bland ett stort antal parametrar och nästan 10 000 aktier. Oavsett om du vill filtrera på börsvärde, historisk avkastning, värdering, börser, antal ägare, direktavkastning, ägarförändringar eller tekniska indikatorer.

Vill du ha ännu mer inspiration i jakten på guldkornen till portföljen? I vår Aktieinspiration hittar du allt mellan himmel och jord. Där hittar du enkelt topplistor över de mest populära aktierna i olika länder, analytikerfavoriterna, flest nya ägare senaste månaden, mest handlade och mycket mycket mer. Det bästa av allt är att du hittar dessa inspirationslistor i mobilappen också, så när du är på språng eller sitter och väntar in något så kan du alltid leta fram en aktie eller två.

För dig som gillar teman så har vi våra temalistor med investmentbolag, preferensaktier, gamingbolag, e-handel mode och mycket mer. På topplistorna hittar vi miljonärernas och miljardärernas favoritaktier likväl som stockholmarna, göteborgarna och malmöiterna. Räcker inte det så kan du även kika på kvinnornas, männens eller barnens favoriter, eller varför inte slå till med att kika på vilka aktier som finanslegenden Warren Buffett har i sin portfölj? Kort och gott, det finns massor att förkovra sig i för den intresserade.

Hur flyttar jag pengar eller värdepapper från annan bank?

Vi har som sagt gjort det enklare än någonsin att flytta pengar eller värdepapper till oss. Vi vågar sticka ut hakan och säga att det faktiskt går att lyckas på under en minut, om du är riktigt snabb. Flyttbilen står redo att hjälpa dig här.

 

Med de orden vill jag önska dig en riktigt trevlig sommar,
Nicklas

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza. 

Relaterade inlägg

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.