Kom igång med Infront – marknadens mest populära traderprogram

Av Avanza

27 apr 21

Share

När man investerar på aktiemarknaden så finns det ett par pusselbitar som behöver vara på plats för att man ska känna en trygghet och fatta rätt investeringsbeslut. För oss är det därför viktigt att du som kund genom våra tjänster kan bevaka portföljens utveckling, ha snabb tillgång till orderläggningen och kan följa olika marknader i realtid. Men vilka krav ställer våra mest aktiva kunder när det kommer till gränssnitt och marknadsöversikt?

I det här inlägget tänkte jag berätta mer om programmet Infront som många av våra aktiva kunder väljer att arbeta i och varför det underlättar deras aktiehandel.

Merparten av våra aktiva kunder finns i det vi kallar Pro-segmentet och här erbjuder vi fem olika nivåer, där varje nivå bestäms utifrån aktiviteten som beräknas i erlagt courtage. Läs gärna mer om vårt Pro-erbjudande och hör gärna av dig om du skulle upptäcka att du skulle uppfylla villkoren.

Hitta rätt bland bolagen

Bara på Stockholmsbörsen finns nästan 750 st noterade aktier där det minsta bolaget har ett börsvärde på 20 miljoner kronor och det största på 1 805 miljarder kronor, så det finns minst sagt olika vägval innan den första ordern ska läggas. För att kunna få en tydlig överblick både innan och under börsen öppnar är det därför viktigt att kunna skräddarsy sin arbetsyta på en eller flera skärmar och kunna agera snabbt när möjligheter dyker upp i marknaden.

Teknisk analys

Det finns en rad olika handelsstrategier man kan tillämpa och beroende på vilken strategi man använder sig av så kommer det till stor del bestämma arbetsytans innehåll. De som använder teknisk analys (TA) kommer troligtvis använda sig av fler graffönster med olika indikatorer och tidsintervaller som ska hjälpa till att signalera köp/sälj.

Handla på flöden

En annan populär strategi bland aktiva kunder är flödeshandel och här ligger fokus på att försöka läsa av orderboken och positionera sig i rätt riktning. Här analyseras aktiens pris och volym och man försöker bilda sig en uppfattning över utbud och efterfrågan i aktien. Mer konkret så kan man säga att mer aggressiva och dominerande köpare kommer ha en positiv prispåverkan och förmåga att driva upp aktien, medan det omvända – där säljarna tar över – kommer pressa ned kursen. När man tolkar dessa flöden så försöker man alltså analysera flockbeteendet i aktien och utnyttja det till sin fördel.

Analysen kan göras på olika sätt men ett vanligt sätt att bilda sig en uppfattning över köp- och säljintresset kan vara genom att titta närmare på volymerna i de olika prisnivåerna mellan köparna och säljarna. Även mäklarstatistiken kommer ge en bild över vilka aktörer som säljer och köper mest. Vid handel med svenska aktier kommer du alltid se fem nivåer i orderdjupet. För dig som handlar mer aktivt och behöver tillgång till mer information, finns samtliga nivåer i orderboken med hjälp av tilläggstjänsten ”Totalview”.

Erfarna användare

För dig som kanske känner dig hemma i programmet och tagit dig igenom grunderna, men samtidigt vill utvecklas och lära dig mer så tror jag att du kommer hitta inspiration i våra filmer. Våra mest erfarna daytraders ställer höga krav på funktionalitet och information, vilket bland annat kan innebära att grundpaketet är för begränsat. Genom programmet kan man därför lägga till olika tilläggstjänster som ger dig allt ifrån snabbare nyheter till fullständiga orderdjup och orderläggningsmoduler som förenklar handeln.

Komma igång med Infront

Oavsett om du är nyfiken och vill prova Infront för första gången, eller kanske känner att du inte riktigt har kommit i gång och behöver mer vägledning, så har vi skapat en utbildningsserie som tar dig igenom vad du behöver tänka på och de mest grundläggande funktionerna i programmet. Allt detta för att ge dig stöd och rätt förutsättningar så att du kan känna dig bekväm när du ska handla aktier på börsen.

Som ett första steg kan du testa Infront kostnadsfritt i två veckor genom att beställa trialversionen.

Lycka till med handeln!
//Alexander på Private Banking

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza. 

Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kommentarer