Nu är det enklare än någonsin att samla ditt sparande hos oss

Som kund hos oss vet du hur smidigt det är att kunna följa ditt sparande via app och sajten, så varför inte samla allt på samma ställe för att få en översikt?

Varför ska jag samla mitt sparande?

Fördelarna med att ha ett samlat sparande är många, dels behöver du inte ha koll på företagshändelser eller marknadsförändringar för ditt innehav på flera håll och dels får du bättre översikt och därmed koll på ditt sparande. Då har jag inte ens nämnt fördelarna det innebär att ha sparandet på samma ställe i deklarationstider. Du slipper hålla koll på K4-blanketter från flera olika banker och vi bjuder såklart på K4-blanketten till våra Private Banking-kunder. Eftersom vi har kapat alla onödiga avgifter får du nog dessutom mer pengar över hos oss – pengar som kan växa åt dig.

Hur går flytten till?

För att det ska vara så smidigt som möjligt för dig som kund att samla ditt sparande hos oss har vi skapat ett digitalt flyttflöde på vår sajt. Genom att flytta digitalt med ditt BankID slipper du blanketter och att kolla upp kontonummer hos din andra bank. Det enda du behöver för att genomföra flytten är att veta vilken bank dina värdepapper finns hos i dagsläget. Alla kontouppgifter hämtas därifrån med hjälp av BankID, sedan väljer du vilket konto dina värdepapper ska flyttas till och godkänner flytten, allt sker digitalt på avanza.se. Flytten tar sedan ca 1-3 veckor.

Det är smidigt att flytta befintliga innehav på depåer till aktie- och fondkonto och att flytta innehav och likvid till ISK. Vid flytt av fonder följer inköpskostnaden med automatiskt, för aktier behöver du fylla i din inköpskostnad på sajten när du flyttar till ett aktie- och fondkonto. Du behöver inte sälja av aktier och fonder som ska flyttas hit och betalar ingen skatt i samband med flytten.

Kapitalförsäkring – så flyttar du hit

Om du vill flytta hit ditt sparande i en Kapitalförsäkring behöver du sälja av befintliga innehav genom ett så kallat återköp och flytta över pengarna till oss, där du kan återinvestera dem i en Kapitalförsäkring. Anledningen till att det inte går att flytta in värdepapper till en Kapitalförsäkring är att det är en försäkringsprodukt och det endast får sättas in likvida medel på försäkringskonton. Självklart tar vi inte ut någon årlig avgift för våra kapitalförsäkringar, till skillnad mot många andra banker.

Om du känner dig osäker på hur flytten genomförs eller har några övriga funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss på Private Banking!

Hanna Hemmingsson, Kundansvarig PB

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza. 

Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kommentarer