Så sparar andra tillsammans – med delade sparmål

Av Avanza

03 nov 23

Share

Sedan vi släppte möjligheten att spara tillsammans har över 30 000 kunder skaffat ett sparmål ihop med någon annan – och det är allra vanligast att spara med sin partner.

Nästan 70% av alla delade sparmål har två deltagare, men det finns också de som är fler! Ännu har inget mål slagit i vår översta gräns på 15 personer, men ett gäng delade mål har 10 personer.

Annons

De som sparar tillsammans sparar mer

Om man kollar på det genomsnittliga månadssparandet ser vi att de som sparar tillsammans med någon sparar mer. De sparar i snitt 2 716 kronor, en ordentlig höjning från snittkundens 2 319 kronor.

Tanken med delade sparmål har alltid varit att hjälpa kunder att hålla uppe motivationen och nu ser vi indikationer på att det verkligen är så. De senaste 12 månaderna har 33% av Avanzianerna gjort insättningar 6 gånger eller fler. Men för kunder med delade mål ligger denna siffra istället på hela 69%!

Det här sparar andra till ihop

När vi tittar på de mest populära målen för delade sparande så dominerar barnspar och mål med lite kortare tidshorisont – vilket är en stor skillnad mot våra individuella sparmål, där långsiktigt sparande är vanligast. Här är en topp 10-lista över vad våra kunder sparar till ihop med andra.

Nyhet! Se och jämför era grafer

Sedan vi släppte funktionen i våras har vi såklart jobbat vidare med att göra den ännu bättre och lägga till saker efter er feedback.

Att kunna se varandras innehav i målet var det absolut mest efterfrågade, så självklart fixade vi det. Nu kan ni enkelt se vad de andra i målet sparar i (och man väljer själv om man vill visa eller inte).

Är det något vi vet att ni kunder gillar så är det en sak: GRAFER! Delade sparmål är absolut inget undantag här och det fick vi snabbt veta. Vi har därför lagt till grafer så ni kan se er totala och enskilda utveckling över tid och snart lägger vi också till den efterlängtade prognosgrafen så att ni kan se hur det ser ut framåt och inte bara i backspegeln.

Så, oavsett om du redan är en del av den växande skaran som använder delade sparmål eller om du är nyfiken på att prova, finns det mycket att vinna på att spara tillsammans. Vi ser fram emot att fortsätta denna spännande resa med er!

Så vem vill du spara med? Gå från kompisar till sparkompisar och sätt upp ett sparmål tillsammans idag!

/Viktor Hultman, Produktägare team Målsätta

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg