Se dina bolags kommande rapporter & utdelningar!

Av Avanza

13 mar 14

Share

Under de senaste veckorna så har vi lanserat en rad funktioner och förbättringar som ni kunder efterfrågat. En av dem har varit att kunna se rapporter och kommande utdelningar som hör till ens innehav. Vi har idag släppt funktionalitet som ger dig möjlighet att se infon för nordiska bolag. Rapportdelen listar rapporter 14 dagar bakåt och framåt tills den nått tio stycken träffar. Utdelningsfunktionen visar kommande fem utdelningar. Du hittar funktionen längst ner under fliken ”Värdepapper” på din kontoöversikt.

Några av de fler förbättringar som lanserats under sista tiden

* Adderat en graf på förstasidan.
* Förbättrat upplösningen för våra grafer. Innebär främst en förbättring för värdepapper som handlas i mindre intervall.
* Adderat möjlighet att se fler valutor & index(t.ex AUD/JPY/CHF och 3-mån Stibor) i indexgraf- och listwidgets på börsskärmen.
* Lagt till ISIN-nummer på alla värdepappersguider.
* Lagt till datuminformation om när ”Största ägare” för en aktie senast är uppdaterat.
* Förbättrat forumsöken så att träffar sorteras efter datum.
* Lagt till fliken ”Alla” för nyheter på aktieguider.
* Snabbare sidladdning för äldre webbläsare.
* Uppdaterat vår Fond-i-Fond sida.

Relaterade inlägg

Kommentarer

9 svar till “Se dina bolags kommande rapporter & utdelningar!”

 1. Härligt! Väldigt bra att kunna se när och hur mycket det blir i utdelning på aktuellt innehav. Bra gjort!

 2. Mycket märkligt ni håller på och snurrar och lägger till en massa skit som ingen vill ha men att datera upp era bevakningslistor tycks vara för er en övermäktig uppgift vi vill kunna ställa in sorteringsmöjligheter på det sätt som gick att göra på er gamla sida och nu finns faktiskt möjligheten att utöka sortimentet och möjligheterna tack vare er nya sidas konstruktion men vad väljer ni att göra då jo i det närmaste att stänga ner funktionen detta är inte bara dumt det är snudd på idioti.

  Kent

  • Hej!

   Jag antar att du menar att själv kunna välja vilka kolumner man vill se i en bevakningslista? Detta är på gång, och den ligger i kö på att utvecklas.

   Det är tråkigt att du upplever den nya funktionaliteten vi släppt som ”en massa skit”. Vi får väldigt mycket kundönskemål och försöker utveckla så mycket vi bara kan av detta. Det ska sedan ställas mot våra egna idéer, eventuella nya lagkrav, förbättringar av interna system, förändringar som krävs för att underleverantörer ändrar i sina kopplingar samt tekniskt underhåll. Tillsammans utgör detta en lista på över 1000st nya funktioner som ska prioriteras mot varandra och väntas på att byggas. I prioriteringen så väger vi in en rad olika parameterar, t.ex. kund- och affärsnytta (dessa går väldigt ofta hand i hand) mot tid det tar att utveckla. I takt med att nya idéer kommer in så sker även omprioriteringar på daglig basis.

   Med det sagt. Den funktionaliteten du efterfrågar ligger högt upp på vår priolista och vi kommer att bygga det. Jag kan inte säga exakt när det kommer synas på sajten, jag tror inte att det blir synligt så tidigt som inom de närmsta 3-4 veckorna men det är absolut rimligt att få det på plats till sommaren.

   /David

 3. Bra uppgraderingar / förbättringar överlag (även om mycket kanske inte nyttjas av oss alla), men varför flytta ”logga ut” till en ”dra-ner-meny”?
  Den idén får definitivt inget Einsteinpris!

  • Hej Roger!

   Tack för dina synpunkter.
   Vi lade till meddelande-ikonen vilket adderade ett element till ytan. Anledningen till att vi flyttade ”Logga ut”-knappen är att vi inte ville att utrymmet längst upp skulle vara för plottrigt.

   Istället valde vi att följa den standarden som finns på många andra sidor på nätet, exempelvis Facebook, Google, YouTube, Aftonbladet, Prisjakt, och LinkedIn för att nämna några där ”Logga ut”-knappen finns i en dropmeny.

   Nu har vi mer plats att potentiellt sett utnyttja till andra och mer spännande saker i framtiden.

   Vänligen,
   Daniel, Avanza Bank

 4. Bra med förbättringar. Avanza anger att de kommande fem utdelningarna anges för värdepappersinnehavet. Ni bör definiera om utdelningsbegreppet så att bolag som ej ger utdelning exkluderas. I mitt fall har Ni på de fem raderna fått med fyra bolag i tidsordning, vilka ej ger någon utdelning. Mitt innehav omfattar fler bolag som ger utdelning. Resultatet har därför blivit att endast ett utdelande bolag kommit med. Knappast upplysande för min del.

  • Hej!

   Tack för dina synpunkter. Vi är medvetna om denna brist men lade ut funktionen ändå i och med att utdelningsperioden började. Vi håller faktiskt på att fundera kring hur vi ska göra för att lösa det problem som du beskriver och vi kommer att förbättra funktionen framöver.
   Vänligen,
   Daniel, Avanza

 5. Hej! På er förra sajt kunde man sortera papperna i portföljen
  stigande/fallande på tex ”+/-%” ”marknadsvärde” ”avkastning %” och ”avkastning kr” etc… Saknar detta, tyckte det var användbart, hoppas ni kan återinföra detta, mången tack! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.