Snart finns Sveriges billigaste bolån* nära dig

”Vilken produkt eller tjänst saknar du i Avanzas utbud?” svaret på denna fråga har varit tydligt i kundundersökning efter kundundersökning – bolån. Därför är vi idag extra glada för att kunna presentera Bolån+ för er.  Vi har pratat med Emmy Jansson, affärsansvarig för vårt nya bolån, för att få veta mer.

Äntligen bolån! Varför tror du att den här produkten varit så efterfrågad bland våra kunder?

Ja, äntligen! Jag tror att efterfrågan kommer från att boende är en stor utgift för de svenska hushållen, och valet av bolån blir därför ett av de stora ekonomiska besluten man tar i livet. Detta i kombination med att kunderna är trötta på de mer traditionella aktörernas prissättning, helkundskrav och återkommande ränteförhandlingar gör att efterfrågan på ett schysstare bolånealternativ är stor.

Vi släppte en pressrelease i våras om att vi investerat i ett företag som heter Stabelo, och att syftet med investeringen var just att erbjuda bolån. Vilka är Stabelo och hur kommer samarbetet att se ut?

Stabelo är ett nystartat företag som, precis som vi, har som drivkraft att förändra och revolutionera finansbranschen. Genom att introducera bolånefonder på den svenska marknaden har de hittat ett sätt att kapa onödiga mellanhänder och låta institutionella investerare som t.ex. pensionsbolag investera direkt i bolån. På så sätt blir kostnaderna mycket lägre och man kan erbjuda både en bättre ränta till kund, och samtidigt en bättre avkastning till investerarna. I vårt samarbete är Stabelo kreditgivare och vi är förmedlare/distributör av bolån. Läs mer om Stabelo.

Vad skiljer Bolån+ från andra bolån?

Utöver den nya finansieringsformen genom en fondstruktur så skiljer sig Bolån+ från traditionella bolån genom att vara prutat och klart och lika enkelt och förmånligt för alla. Med Bolån+ kommer du aldrig behöva förhandla, bevaka dina ränterabatter eller  oroa dig för smyghöjningar. Vi har också lagt stort fokus på att ansökningsflödet ska vara så kundvänligt och digitalt som möjligt. Självklart så slipper du också krav på att bli helkund eller andra konstiga motkrav, såsom att du ska ha en viss summa pengar hos oss. Bolån+ står alltså för allt som vi försöker leva efter – billigare, bättre, och enklare.

Billigare låter toppen! Vad är räntan och hur sätts den?

Sedan 2015 finns det ett krav att bankerna ska redovisa sin genomsnittsränta, utöver sin listränta. Genomsnittsräntan är den ränta som kunderna faktiskt får efter förhandling, till skillnad från listräntan som är det som redovisas i ”skyltfönstret”. Vi utgår från genomsnittsräntorna från de sex största bolåneaktörerna, som i dagsläget har över 90 procent av bolånemarknaden, och sedan rabatterar vi ytterligare därifrån. Vår tremånadsränta är 1,29%, jämfört med 1,57 % som är dessa aktörers genomsnittsränta. Här hittar du räntor för övriga bindningstider för Bolån+

Vi inleder med en smyglansering, vad betyder det och när kommer den stora lanseringen?

Smyglanseringen innebär att vi låter våra kunder som tidigare efterfrågat bolån vara först ut med att ansöka – det känns fantastiskt kul! Anledningen till att vi inte släpper produkten brett inledningsvis är att vi vill testa alla processer och ha möjlighet att verkligen ta tillvara på feedback från våra kunder för att se om vi behöver justera något inför den stora lanseringen. Om du inte är med bland de kunder som får vara först ut kan du redan nu läsa mer och signa upp dig på intresselistan på så kommer vi att kontakta dig så snart du har möjlighet att ansöka! Den breda lanseringen planeras till början på nästa år.

Läs mer om Bolån+ på sajten

3 mån ränta per 171031.

*I jämförelse med publicerade genomsnittsräntor med 3 mån bindningstid hos Nordea, Handelsbanken, Swedbank, SEB, Länsförsäkringar och SBAB per 171031.
**Med en rörlig ränta på 1,29 % för ett lån på 2 000 000 kr med 50 år rak amortering om 3 333 kr/mån (effektiv ränta 1,30 %), blir det totala beloppet att betala 2 649 094 kronor varav 649 094 kr ränta, vilket motsvarar räntekostnad om 2 150 kr/mån. Summa 5 483 kr/mån. Ränta per 171031.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida.

Relaterade inlägg