Spaningar från veckan som gått v. 42

Den andra börsveckan i rad som verkar sluta på plus och bra fart i rapportsäsongen. Så kan börsvecka 42 summeras.

Vi verkar gå mot den andra positiva börsveckan i rad och kan se tillbaka på flera spännande rapporter som lämnats under veckan. När detta skrivs (fredag lunch) har Stockholmsbörsens breda index (inklusive utdelningar) hittills gått upp 2,19 procent.

Vi har alltså haft en spännande börsvecka med flera svenska storbolag som lämnat delårsrapporter. I USA har 82 procent av bolagen hittills överträffat förväntningarna.

På makrosidan har bland annat riksbankschef Stefan Ingves varit i finansutskottet för en öppen utfrågning och där konstaterat, i likhet med flertalet andra bedömare, att svensk ekonomi återhämtat sig snabbt och att inflationen som är på högre nivåer än på länge framför allt har stigit på grund av höga energipriser. Han konstaterade också att den underliggande inflationen fortfarande är på en måttlig nivå och att så länge inflationstakten eller förväntningarna inte börjar ticka uppåt kommer penningpolitiken fortsatt vara expansiv.

Finansiellt fredagsmys #28

I veckans avsnitt av Finansiellt fredagsmys får du de senaste spaningarna från börsveckan. Vi pratar bland annat om utvecklingen i Kina där flera orosmoln tornar upp sig på den finansiella himlen. Du får höra godbitarna från rapportveckan och så diskuterar vi Volvo cars kommande entré på Stockholmsbörsen den 28 oktober. Du hittar veckans avsnitt här.

Avanzapodden #211

I veckans avsnitt av Avazapodden prata Johanna och Nicklas med Elena Lovén på Robur om bland annat vad som ligger bakom uppgången på den ryska börsen och hur beroende den ryska ekonomin är av olje- och naturgaspriser. Du hittar veckans avsnitt här.

Trevlig helg!

/Nicklas & Moa

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Relaterade inlägg