Spaningar från veckan som gick v 39

Nedgångarna på börsen i vecka avslutar den sämsta septembermånaden på flera år. Men ännu har vi inte sett en korrektion.

Den sista veckan i september satte lite av tonen för hela börsmånaden september som blev den första negativa börsmånaden på nio månader. Vi har sett breda nedgångar i både USA och Sverige, i USA har den just passerade september till och med varit den sämsta septembermånaden för både S&P500 och Dow Jones sedan 2011. Stockholmsbörsen breda index, OMXSGI, har hittills gått ner med 3 procent denna vecka och september slutar med en nedgång på drygt 6 procent.

 

Att börsen varit lite mer nervös märks också bland våra sparare, inte minst bland fondsparande, där vi under månaden sett ett ökat intresse för företagsobligationsfonder. Dessa kommer nu in på en tredjeplats över vilka fondkategorier som våra sparare köpte mest i september. Är du nyfiken på att läsa mer hur Avanzas sparare agera i september kan du läsa Nicklas inlägg om detta här.

Aktierna som fått flest nya ägare

Vill du veta mer?

I veckans avsnitt av Finansiellt fredagsmys får du de senaste spaningarna från börsveckan. Denna vecka blir det mycket fokus på septemberbörsen som visade sig bli den sämsta septemberrmånaden på många år. Dessutom pratar vi om hur Avanzas sparare agerat i september. Du hittar veckans avsnitt här.

I veckans avsnitt av Avanzapodden pratar Johanna & Nicklas med Jakop Dalunde som är EU-parlamentariker för Miljöpartiet. Han berättar mer om utsläppsrätter, vad det är för något, varför vi som investerar på börsen måste bry oss och vad som låg bakom prisrallyt i utsläppsrätter. I söndags var det val i Tyskland, vad innebär det för hållbarhetsarbetet i Europa? Ett spännande avsnitt med hög kunskapsdensitet som är måstelyssning för att minska risken för stranded assets pga. hållbarhetsfrågor. Du hittar veckans avsnitt här.

 

Trevlig helg!

/Nicklas & Moa

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

 

Relaterade inlägg