Spännande funktion för dig som gillar aktier men älskar fonder

Nu gör vi det enklare än någonsin att hitta fonder som har stor exponering mot dina favoritaktier. Pilotskolan är ett begrepp som många har hört talas om, alltså att grundare, vd och ledning bör ha ett stort ägande i bolaget de driver. Inte minst för det signalvärde det ger, alltså att de tror på bolaget och dess framtidsutsikter. Men vilka fonder som har stor exponering mot en viss enskild aktie har fram tills nu varit desto svårare att hitta information kring.

Nu ändrar vi på den saken. På en akties översiktssida i mobilappen hittar du informationen längst ned under största ägare. Sen kan du snabbt och enkelt klicka dig vidare till någon av de fonder som dyker upp, för att fortsätta läsa vidare och titta närmare på fonden.

Är denna information lika viktig som största ägare?

Bolagets största ägare är rimligtvis den mest intressanta informationen vad gäller ägarbilden. På den listan framgår ju alla ägare, så även fondbolag. På temat kan nämnas att det på Stockholmsbörsen pågår en viss dragkamp mellan den amerikanska kapitalförvaltaren BlackRock, tillika världens största kapitalförvaltare, och Investor om vem som är största ägare på börsen.

Men med det sagt så är det även intressant att kika på ens guldkorn och se vilka fonder som favoriserar aktien mest. Äger du hellre fonder än aktier men har en eller några aktier som ligger dig varmt om hjärtat så är detta ett bra sätt att hitta uppslag till fonder att investera i.

Sist men inte minst kan man inte komma ifrån det faktum att det finns erkänt duktiga och folkkära förvaltare vars innehav är intressanta för många. Nu ser du betydligt mycket enklare om den fonden favoriserar samma aktier som dig. Ytterligare ett användningsområde är vid kraftiga rörelser upp- likväl som nedåt i enskilda aktier. Då kommer du snabbt att se vilka fonder som påverkas mest positivt eller negativt av den enskilda aktiens rörelse.

 

Hoppas du gillar den nya funktionen!
Nicklas

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza. 

Relaterade inlägg