Testa vår nya Innehavssida!

Av Avanza

19 dec 19

Share

Innehavssidan är en av våra mest besökta och använda sidor. Vi har fått mängder med förslag under åren som gått och det känns därför extra kul att kunna realisera en del av dessa! Att det är en ”Beta” betyder att all funktionalitet inte riktigt är på plats ännu – mer om det kan du läsa längre ner.

Sortera, markera och gruppera!

Vi börjar med att det absolut populäraste önskemålet äntligen är på plats – nämligen att kunna sortera innehaven i valfri ordning!

För att göra funktionen ännu mer kraftfull så har vi också lagt till möjligheten att kunna markera innehav som du sen kan titta på separat. Det gör det enklare för dig att analysera och utvärdera värdepapper som ligger på samma, eller olika, konton men som kanske ingår i olika investeringsstrategier.

Markera genom att klicka på raden för innehavet och när du sen gjort ditt urval så trycker du på knappen ”Visa bara markerade” i toolbaren som dyker upp längst ner.

Fler värden för dig som vill ha allt på samma ställe  

Ett annat populärt önskemål har varit att kunna se fler värden samtidigt för att slippa gå fram och tillbaka mellan detaljsidorna för respektive innehav. Därför har vi lagt till ännu fler värden som grupperats in i olika flikar – Utveckling, Inköpsinfo, Utdelningar och Handelsinfo.

Under ”Utdelningsinfo” kan du nu bland annat se direktavkastning, hur många utdelningar ett bolag har varje år(!) och dessutom enkelt hålla reda på när du får nästa utdelning.

Är man en riktig börshaj så är det såklart viktigt att kunna hålla reda på hur handeln har utvecklat sig under dagen. Ett tips är därför att ta en extra titt på ”Handelsinfo”. Här kan du bland annat se hur högt eller lågt en aktie har handlats och hur mycket som har omsatts under dagen.  Det är dessutom möjligt att få en bra överblick över hur öppning- och stängningspriserna i callen utvecklar sig.

Utdelnings- och jämförelsegraf

Längst ner på sidan hittar du utdelningsgrafen, där kan du förutom att se dina totala historiska utdelningar även se din årliga utdelningstillväxt. Med ett klick på stapeln så kan du se exakt hur mycket varje bolag har bidragit med under året du valt.

Det har också blivit enklare att se hur stor andel av ditt sparande som ett enskilt innehav utgör. I cirkeldiagrammet ser du först skillnaden mellan olika tillgångsslag (aktier, fonder, likvider etc). För att se hur stor del ett enskilt värdepapper utgör så klickar du på respektive kategori.

Nyhet för dig som vill se så många innehav som möjligt samtidigt!

Ett annat populärt önskemål sista tiden har varit att kunna komprimera tabellraderna för att dra nytta av skärmstorleken. Högst upp till höger hittar du en inställningsknapp för ”Låg radhöjd” som ser till att du just kan göra detta.  Givetvis kommer vi ihåg inställningen till nästa gång du besöker sidan!

Arbetet framåt?

Innehavsvyn befinner sig just nu i en Betafas vilket betyder att vi har en del funktionalitet kvar att bygga innan vi byter ut den gamla helt. Förutom en del skönhets- och prestandaoptimeringar så sitter vi nu och fixar så att du ska kunna lägga till jämförelser i din kontograf och kunna välja valfri tidsperiod.

Men framförallt är vi intresserade av vilken mer funktionalitet ni skulle vilja ha? Ingen funktion är för stor och inget värde är för litet! Vi vill veta vad du tycker, så skriv gärna en kommentar i fältet nedan så blir vi jätteglada!

Du hittar testar den nya innehavssidan här: https://www.avanza.se/beta/innehav.html

/Team Följa & Förbättra

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza. 

Relaterade inlägg