Testa vår nya Innehavssida!

Av Avanza

19 dec 19

Share

Innehavssidan är en av våra mest besökta och använda sidor. Vi har fått mängder med förslag under åren som gått och det känns därför extra kul att kunna realisera en del av dessa! Att det är en ”Beta” betyder att all funktionalitet inte riktigt är på plats ännu – mer om det kan du läsa längre ner.

Sortera, markera och gruppera!

Vi börjar med att det absolut populäraste önskemålet äntligen är på plats – nämligen att kunna sortera innehaven i valfri ordning!

För att göra funktionen ännu mer kraftfull så har vi också lagt till möjligheten att kunna markera innehav som du sen kan titta på separat. Det gör det enklare för dig att analysera och utvärdera värdepapper som ligger på samma, eller olika, konton men som kanske ingår i olika investeringsstrategier.

Markera genom att klicka på raden för innehavet och när du sen gjort ditt urval så trycker du på knappen ”Visa bara markerade” i toolbaren som dyker upp längst ner.

Fler värden för dig som vill ha allt på samma ställe  

Ett annat populärt önskemål har varit att kunna se fler värden samtidigt för att slippa gå fram och tillbaka mellan detaljsidorna för respektive innehav. Därför har vi lagt till ännu fler värden som grupperats in i olika flikar – Utveckling, Inköpsinfo, Utdelningar och Handelsinfo.

Under ”Utdelningsinfo” kan du nu bland annat se direktavkastning, hur många utdelningar ett bolag har varje år(!) och dessutom enkelt hålla reda på när du får nästa utdelning.

Är man en riktig börshaj så är det såklart viktigt att kunna hålla reda på hur handeln har utvecklat sig under dagen. Ett tips är därför att ta en extra titt på ”Handelsinfo”. Här kan du bland annat se hur högt eller lågt en aktie har handlats och hur mycket som har omsatts under dagen.  Det är dessutom möjligt att få en bra överblick över hur öppning- och stängningspriserna i callen utvecklar sig.

Utdelnings- och jämförelsegraf

Längst ner på sidan hittar du utdelningsgrafen, där kan du förutom att se dina totala historiska utdelningar även se din årliga utdelningstillväxt. Med ett klick på stapeln så kan du se exakt hur mycket varje bolag har bidragit med under året du valt.

Det har också blivit enklare att se hur stor andel av ditt sparande som ett enskilt innehav utgör. I cirkeldiagrammet ser du först skillnaden mellan olika tillgångsslag (aktier, fonder, likvider etc). För att se hur stor del ett enskilt värdepapper utgör så klickar du på respektive kategori.

Nyhet för dig som vill se så många innehav som möjligt samtidigt!

Ett annat populärt önskemål sista tiden har varit att kunna komprimera tabellraderna för att dra nytta av skärmstorleken. Högst upp till höger hittar du en inställningsknapp för ”Låg radhöjd” som ser till att du just kan göra detta.  Givetvis kommer vi ihåg inställningen till nästa gång du besöker sidan!

Arbetet framåt?

Innehavsvyn befinner sig just nu i en Betafas vilket betyder att vi har en del funktionalitet kvar att bygga innan vi byter ut den gamla helt. Förutom en del skönhets- och prestandaoptimeringar så sitter vi nu och fixar så att du ska kunna lägga till jämförelser i din kontograf och kunna välja valfri tidsperiod.

Men framförallt är vi intresserade av vilken mer funktionalitet ni skulle vilja ha? Ingen funktion är för stor och inget värde är för litet! Vi vill veta vad du tycker, så skriv gärna en kommentar i fältet nedan så blir vi jätteglada!

Du hittar testar den nya innehavssidan här: https://www.avanza.se/beta/innehav.html

/Team Följa & Förbättra

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen. Vi reserverar oss för eventuella fel i aktie- och fondinformationen som lämnas på denna sida. Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggen är skribentens egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza. 

Relaterade inlägg

Kommentarer

207 svar till “Testa vår nya Innehavssida!”

 1. Är betasidan uppe ? Jag förstår faktiskt inte förändringarna ? Kanske ska göra en filmsnutt som förklarar dessa. Jag har er nya sida som default (om det är er nya betasida)

 2. Vill kunna se min utveckling för alla konton men samtidigt kunna exkludera mitt sparkonto. Är detta möjligt?

  • Har inplanerat att börja titta på det i februari/mars nästa år. Förhoppningsvis kommer vi fram till en bra lösning 🙂

   /David

   • Låter toppen! Hade samma fråga/önskemål. Jag har 2 sparkonton varav ett är ett buffertsparande. Mitt buffertsparande vill jag helst inte se som del av mitt innehav och som likvida medel i mina portföljer. ;O

 3. Verkar inte hantera obligationer korrekt… Verkar räkna 100% som 100 SEK investerat kapital! Så istället för 10 000 investerat så ser det ut som jag har 1 000 000 investerat och den har gått ner massor i värde…

  Axfood utdelning står 6,99/år ska vara 7,00! (står 6,99 i nya innehavslistan men öppnar man upp Axfood så står det korrekt 7,00)

  • Yes! Är på dom två. Kommer att vara fixat till nästa release! 7.00 är det korrekta men dessvärre lyckats felaktigt blivit avrundat på vägen.

   /David

 4. 1.) Kan jag i det nya se hur stor andel en enskild aktie utgör av det totala aktievärdet, istället för totala värdet?
  2.) Bra att radhöjden kan justeras och grafen förminskas, annars skulle det bli för mycket att scrolla.
  3.) Popup-rutan för urval av värdepapper flyter in för mycket i bakgrunden, behöver stå ut mer.

  Allt jag kan komma på nu, i övrigt ser det bra ut.

  • Tack för feedbacken!

   1) Vi bytte till andel av total, men leker med tanken att andelsgrafen (och utdelningsgrafen) ska uppdateras baserat på det man markerat. Skulle man då kunna ha en ”markera alla aktier” så skulle det kunna lösas den vägen.
   2) Kul att du gillar det!
   3) Kan inte annat än att hålla med.
   4) Kommer rättas till, har även byggt in så att vi kommer ihåg vilken flik och sortering man har valt. Dyker upp i nästa release efter nyår!

   /David

 5. Hej,

  Spännande med nya verktyg.

  1)Jag saknar möjligheten att se portföljvikter
  2) Jag skulle även vilja kunna koppla ”larm” eller bevakning att jag kan välja att få meddelande om ett innehav är större än 10% eller mindre än 5% av portföljvikt.
  3) Jag skulle uppskatta att kunna sätta kurslarm på fonder (eller varför inte stop loss?)
  4) När du markerar ett valfri tidsperiod i grafen så är det viktigt att grafen räknas om från 100 så att du kan se hur stor en nedgång/uppgång har varit i %

  • 1) Du kan se portföljvikterna längst ner i cirkeldiagramet, trycker du på en värdepapperskategori så får du upp vikten för respektive innehav.
   2 & 3) Vi hoppas kunna erbjuda förbättrad larmfunktionalitet framöver, inget som kommer i absoluta närtid dock.
   4) Markeringen är inte kopplad till utvecklingen i grafen (ännu), det bästa sättet om man vill se utveckling för en specifik tidsperiod är att välja från- och till datum i datumväljaren längst till höger (kalenderikonen).

   /David

 6. 1. Det funkar inte att sätta kurslarm på innehavssidan via de tre prickarna till höger. Jag kommer bara till https://www.avanza.se/hall-koll/kurslarm.html där inga fält är ifyllda. Man borde kunna sätta kurslarmen inne på innehavssidan via en popup eller något utan att behöva lämna den.

  2. Det hade varit bra om kurserna, köp och sälj och omsättning kunde uppdateras i realtid i stället för att man ska behöva sitta och ladda om sidan manuellt.

  3. Omsättning i pengar visas bara på mina svenska aktier. De amerikanska står det bara 0 USD på. Omsättning st visas däremot. Måste börsen stänga för att omsättningen ska visas eller? Hade varit fint att se i realtid hur omsättningen utvecklar sig.

 7. Bra början på nya innehavssidan!

  Skulle vara roligt att vara kunna spara sin filtrering så man snabbt och enkelt få fram sina urval. Så man kan ha olika strategier som snabbt kan filtereras. Går det att del upp innehav per konto hade varit bra (så man tex bara kan se sin isk och exkl kf och sparkonto)?

  • Kul att du gillar det! Planen är att börja titta på lösningar för det uner första kvartalet nästa år, förhoppningsvis får vi till en lösning då.

   /David

 8. Toppen! Men kommer det finnas en knapp ”köp alla fonder” vid varje grupp på den nya innehav-sidan också? Jag brukar använda knappen på den nuvarande sidan. I och för sig får man samma möjlighet om man skapar en bevakningslista, men ändå vore synd om det försvinner från innehav sidan.

 9. Hej!

  Bra med lite bättre analysmöjligheter och att kunna kryssa i depåer. Har man som jag flera depåer samt barnens blir det med er nya innehavslista en hopplös lång scrollning när man har samma aktier i flera depåer. Måste aktiens namn upprepas? Kan man istället inte klämma in antal och depånamn i stället, vilket är relevant info.

  Sedan antal utdelningar, statistiken blir missvisande med flera depåer. Här tycker jag att det är intressant att se det ur aktiens perspektiv, delar den ut en, två eller fyra ggr per år, inte att jag t ex fått 12 utdelningar från Castellum.

  Mvh Fredrik

 10. 1. Portfolio weight per share is missing.
  2. % change in portfolio per day based on eget kapitel is missing. I use aktiebelåning on my portfolio.
  3. Cant change GAV of a share.
  4. Cant see portfolio from other banks. Only total value is available.
  5. Should be possible to have a consolidated snapshot of all the portfolios including the ones in our banks.
  6. Direkt Insättning using Swish is not possible. Look at Nordnet.

  • 1) If you look at the bottom of the page you’ll find a pie chart for your portfolio weightings, click on a category (”Aktier”) and you will get the weight per share.
   2,4,5) All this functions is something that we will work with during 2020 and is hoping to improve!
   3) If you have transferred stocks from other banks you can use this link to change your acquiring price https://www.avanza.se/min-profil/deklaration-kontobesked/andra-inkopskostnad.html
   6) We have actually implemented this function and are enabling it to more and more customers each week.

   /David

  • Hej!

   Både Fraktionshandel och Autoinvesteringar i aktier är lite snårigt att få till. Vi måste bland annat säkerställa att vår handel inte blir förutsägbar eller kursdrivande pga att för stora volymer läggs samtidigt.

   Men, det är ett önskemål vi känner till och något vi återkommer till med jämna mellanrum för att hitta en lösning på!

   /David

 11. Saknar en funktion eller rubrik som motsvarar att av det totala innehavet skapar en ”bevakningslista” automatiskt, med alla de funktioner som idag finns för dessa. Denna lista bör vara åtkomlig både under INNEHAV och BEVAKNINGAR. Finns samma aktier i flera depåer skall den bara finnas med en gång i denna ”bevakningslista”. Jag tycker att funktionerna på den nya sidan är en bra förbättring men tycker att layouten på den gamla är bättre.

  • Tack för input! Vi kommer att lägga till möjligheten framöver att man ska kunna lägga till de värdepapper som man markerat i valfri bevakningslista! Antingen en i taget eller flera åt gången.

   /David

 12. Jag vill kunna se datum för senaste köptransaktion i ”Inköpsinfo”-fliken. Gärna för fonder och börshandlade produkter också, inte bara aktier.

  Om jag har gjort en anteckning om ett innehav vill jag kunna se att det finns en anteckning. Gärna se själva anteckningen också, genom att klicka på något eller hålla musen över något, utan att lämna innehavssidan.

  Gamla innehavssidan visar totalt saldo också; jag skulle gärna se att det framgick även på nya sidan.

  • Tack för feedback! Ska skriva upp önskemålet för att se senaste köptransaktionen. Det kommer komma fler värden och vi kommer förhoppningsvis att ha en hel uppsjö av kolumner att välja mellan efter att ha samlat all input!

   Funktionen för anteckningar kommer förbättras framöver! Förhoppningen är att man i framtiden inte ens ska behöva lämna sidan utan båda kunna skriva och läsa där man är.

   Angående saldo så är tanken att göra ”Att handla för” klickbart så att man kan få mer information om vilka värden som bidrar till det aktuella värdet (saldo, kredit, utestående order etc).

   /David

 13. 1) Vart tog den totala skulden vägen? Kommer den tillbaka?
  2) Det verkar vara en diskrepans i den procentuella utvecklingen mellan nya och gamla Innehavssidan och översikten. Den nya visar ca 3% lägre än den gamla för ”i år” och några fraktioner av en procent för 1 månad.

  • 1) Vi sitter och laborerar lite med att man ska kunna klicka på ”Att handla för” och då få en bättre överblick på hur ens saldo, skuld, utestående order etc summer till den totala siffran.
   2) Smygit sig in ett fel där! Kommer fixa till tills nästa uppdatering så att det inte diffar längre!

   /David

 14. Kul att det kommer lite fler möjligheter här!
  Kan vara så att det finns i kommentarerna redan, men saknar funktionen att kunna välja konton, precis så som man kan göra i t.ex. analysdelen. Hade även varit trevligt att få in ett index i grafen.

 15. 1) Saknar aktuella ordrar som man kunde se på den gamla innehållssidan. Och att även dessa kan komprimeras (i höjdstorlek). Har man många ordrar tar dom e-x-t-r-e-m-t mycket plats på den nya ”transaktioner”-sidan. Kommer ni lägga till dessa på innehållssidan? Kan ni även lägga till en komprimera-funktion på transaktioner-sidan? Så att inte varje order är så hög i höjdled.

  2. Saknar att kunna editera en order direkt via ett klick som man kunde tidigare. Nu måste man först klicka fram edit-knappen (via nedåt-pil) och se klicka edit.

  3. Saknar att kunna sälja ett innehav direkt via ett klick (se ovan). Nu måste man först klicka på tre prickarna och sen välja köp/sälj.

  Tack!

 16. Skulle enkelt vilja kunna välja tidsperiod på utvecklingen på fondinnehaven. Så att jag kan se vilka som gått bäst de senaste 3 mån, 1 år etc oavsett vilken depå de ligger i. Nu bara dagens utv och från köp.

  • Kommer tyvärr inte kunna få till så att man får historiken på sin egen utveckling per värdepapper, däremot ska vi framöver lägga till en historik-flik där man kommer kunna se hur alla värdepapper har gått under vissa tidsperioder.

   /David

 17. Många bra nya funktioner och snyggt gränssnitt. Jag gillar nya funktionen ”Total utveckling” – däremot är det väldigt frustrerande att den bara fungerar upp till 1 år tillbaka i tiden. Skulle verkligen uppskatta samma funktion utan tidsbegränsning bakåt – dvs kunna klicka in mig på en specifik aktie och se min absolut totala utveckling i den inklusive alla köp och sälj från och med initiala köpet fram till idag.

  • Kul att du gillar det! Ska lägga till 2 år här i början på nästa år.

   Dessvärre ett väldigt stort jobb att lösa det ännu längre bak i tiden. Behöver lägga in alla händelser som skett manuellt (emissioner, splittar, ISIN-byten etc) för alla de tusentals aktier som funnits. Så inget vi kommer att kunna lösa i närtid.

   /David

 18. Funktioner ok, MEN layouten, komprimera mera!. >50% av sidan är ju luft. Samma problem som med ”håll koll” sidan där ramarna runt tar 30% av utrymmet, sedan är informationsobjekten MYCKET för luftiga. Komprimera layout för mer content /Tack!

 19. Jag skulle vilja se fördelning av aktieinnehavet som ett cirkeldiagram.
  Saknar också möjligheten att lägga till ett jämförelseindex i Utvecklingsgrafen.

 20. Ser trevligt ut, dock så har överblicken blivit sämre.
  Använder en iPad 10.5 och behöver nu scrolla mer för att se hela mitt innehav,
  Sedan hittar jag inte längre anteckningar/kurslarm lika enkelt utan de kräver ett extra klick.
  Använde själv anteckningar som en smidig markering för att kunna se om jag köpt en specifik aktie under nuvarande år.
  Positiv att man nu kan sortera på utveckling, utdelning osv.

  Tyvärr så är det för mig 1 steg framåt och 2 steg bakåt.

  • Testat att trycka på ikonen högst upp till höger? Den tajtar ihop raderna nämligen. Det går också att stänga grafen så den inte syns vid sidladdning.

   Kommer att komma en förbättring på anteckningar och kurslarm lite längre fram under året. Tanken är att man inte ska behöva lämna sidan utan kunna göra & se allting kontextuellt direkt där man är. Ska också ta fram ett helt nytt koncept på hur man kan markera och gruppera olika typer av värdepapper. Tror och hoppas att det ska lösa problemet som du tidigare haft och använt anteckningar till!

   /David

  • Om du tittar längst ner på sidan så ser du alla utdelningar du fått för alla konton genom åren som gått. Genom att klicka på stapeln så får du också upp vilka bolag som varit med och bidragit 🙂

   /David

 21. Hej!

  Snyggt ny sida! På stora översiktsgrafen – Jag skulle vilja ha en gul graf för ett Index likt tidigare för ”Utveckling på alla konton”. Detta göra att man enklare kan se hur man presterar mot det index man är intresserad av.

  • Kul att du gillar det! Jämföra med index och andra värdepapper är på gång. Hoppas ha det på plats om ungefär 2 veckor!

   /David

 22. Saknar en historisk uppföljning av mina olika fonder och aktier i portföljen typ som går att göra i en bevakningslista. Nackdelen med bevakningslistan är att den måste uppdateras manuellt så fort min portfölj ändras.

  • Vi får se till att fixa en historik-flik helt enkelt även på innehavsvyn framöver! Varit en del som önskat det nu.
   /David

 23. Ber om ursäkt för den allt för långa kommentaren, som mest är en bugg-rapport. Intentionen med den nya sidan är nog god, men den funkar mycket sämre än den gamla (än så länge?).

  Vissa typer av innehav finns inte med. Inlösenaktier t. ex. Nu senast för Hemfosa.

  Någon funktion för att sortera innehaven i valfri ordning finns inte för mig, på min årsgamla android-telefon.

  Ingen verktygsrad dyker upp, för mig, när jag markerar aktier. Jag är inte ens säker på om jag markerat dem, så det kanske inte heller funkar.

  Många innehav visas dubbelt.

  Sidan tar minuter att ladda (har över hundra olika innehav). Den gamla var jättelångsam, men den nya är ännu långsammare (men motsvarande sida i Avanza-appen, har alltid fungerat någorlunda). Sidan blir också väldigt, väldigt lång, för mig, och hackar när man bläddrar igenom den. Kanske vore det vettigare att dela upp den i flera.

  Rullgardinerna tar lång, lång, lång tid att öppna sig. Ibland flera minuter. Klickar man på flera rullgardins-pilar i snabb följd, så blir sidan i kaos, visar en massa konstigheter och låser sig för sidbläddring. Dessutom, att rullgardiner inte är användarvänliga, eller effektiva ur arbetssynpunkt, i annat än ett fåtal undantagsfall, det har ett mycket stort antal användar-beteende-undersökningar, ända sedan början av 1980-talet, bevisat. Kunde åtminstone finnas en knapp för att expandera alla rullgardiner i aktielistan, så att den går snabbare att ögna sig igenom.
  Gillar att listan är mer detaljerad och inte längre grupperar innehav som finns på flera konton för sig själva (fattade aldrig vad som var vitsen för det på gamla sidan).

  Cirkeldiagrammet över innehav är inte lika detaljerad som den gamla (eller så funkar den inte när jaf petar på den, som jag gjorde med den gamla). I valet att bara ha antingen ett cirkeldiagram eller en lista över innehaven i storleksordning, så väljer jag en lista, men tillgång till bäggedera är ännu bättre (den listan på den gamla sidan var näst intill oanvändbar, låste sig och var svår att bläddra i på en mobil, så det är iaf en förbättring).

  I. o. m. att jag inte får upp någon verktygsrad, så vet jag inte om den här funktionen redan finns. Men jag skulle älska att t. ex. kunna jämföra sharpekvot och standardavvikelse, mellan mitt fondinnehav och mitt aktieinnehav (eller olika delar av portföljen med olika investeringsstrategier). På så sätt skulle det bli lättare att identifiera, och överge, de strategier/innehavsslag som inte fungerar.

  Något som jag också skulle uppskatta, när ni förnyar sidan för orderläggning (jag antar att ni planerar att göra det), vore om det varnades för om tidigare ordrar i samma värdepapper finns. Jag har gjort misstaget att lägga dubblett-ordrar alldeles för många gånger (från appen).

  Sedan vore det najs, om ni fixar de underliggande beräkningsalgoritmerna. Varje månad, så upptäcker jag flera ställen där Avanza räknat fel. Antingen transaktioner som aldrig kommer med, eller kommer med först efter en dryg månads fördröjning, eller rena (flyttals-)avrundningsfel [ inte för att Avanza är speciellt ensamt om att ha problem med flyttal, t. ex. Microsoft Excel är ökänt för sina många, och stora, beräkningsfel, för de flesta av de kumulativa funktionerna (summa, produkt, medelvärde, standardavvikelse, osv), som beror på riktigt dåligt valda, de flesta på 80- och 90-talet, underliggande algoritmer; fel som de väljer att inte fixa, eftersom det skulle förvirra, och förarga, användare, om deras Excel-ark plötsligt började visa helt andra resultat, även om det skulle vara korrektare resultat ]. Antagligen är det många fler felberäkningar som jag inte upptäcker, vilket gör att jag inte riktigt litar på några siffror från Avanza.
  Snygg presentation av data är alltid sekundärt till korrekt data.

  • Hej!

   Tack för all feedback! Ju mer desto bättre!

   Vi har främst byggt ny funktionalitet för webben, apparna och den responsiva webbvyn kommer att uppdateras med liknande funktioner under våren.

   Det låter som att en hel del av de problem du upplever antagligen har att göra med att du har så pass många innehav. Vi har gjort en del prestandauppgraderinger till nästa vecka som förhoppningsvis gör det aningen bättre men vi kommer nog behöva göra lite till. I nästa uppdatering så kommer även ”Övriga värdepapper” vara på plats.

   När det gäller felberäkningar så är det svårt att svara generellt, om du upptäcker någon så skriv ett meddelande i inloggat läge så kan vi ta en titt på vad det beror på.

   /David

 24. Det vore bra att kunna filtrera vilka konton som visas på innehavssidan, så att jag t.ex. kan filtrera bort mina barns konton och bara se mina egna innehav.

 25. Det vore också bra om utdelningar där beloppen har fler än två decimaler visas exakt med så många decimaler de har, i stället för avrundat till två decimaler. Jag skriver in dem i ett excelblad och där vill jag ju ha korrekta siffror och inte avrundningar.

 26. hur får jag in jämförelse med olika index i utvecklingsgrafen som man kan göra i den gamla designen?

 27. Jag kan inte hitta den gamla portföljrapport-funktionen som var mycket användbar för resultat-utvärdering inkl innehavskontroll olika historiska datum, t ex för olika aktier om man kombinerade det med transaktionslistans summa-belopp någon vald tidsperiod. På så sätt kunde utfallet för enskilda aktieslag inkl trading beräknas för godtycklig period.

   • Aha, tack. Den kunde väl ligga på sidan ”Min Ekonomi” när man först går in istället (Översikt eller innehav)för att hittas lättare kanske. Men bra att den finns !

 28. Varför måste det vara två olika sidor med utveckling och inköpsinfo?
  Krångligt!!!!!!!!!!!!
  Ändra och gör rätt och underlätta för era kunder

  • Det finns en funktion för det under Profil – Mina uppgifter – Personuppgifter – Ladda ner dina kontouppgifter. Vi kommer att lyfta fram funktionen lite mer här längre fram under året!
   /David

 29. Blir väldigt missvisande när grafen för total utveckling av portföljen visar utveckling inklusive insättningar och även utdelningar. Så om jag överförde pengar från en annan bank så blir plötsligt min utveckling mycket bättre. Det är verkligen fel sätt att visa utveckling. I såna fall borde det finnas en funktion där man kan se separat alla insättningar och utdelningar.

 30. Sitter och kollar på iPhone X (liggande läge) och när jag kryssat i en box till vänster så ser jag tyvärr bara antydan av att något hänt längst ner och att man fått upp fler val eller info. Vad det än är som kommit upp så göms det bakom meny/list längst ner.

  • Inte byggt stöd ännu för markera funktionen i mobilläge, utan fokuserat på webb i steg 1. Men är något vi kommer att ordna under våren!

   /David

 31. Tycker layouten blir väldigt mycket klottrigare trots mindre information. Storlek på text och radavstånd var mycket bättre tidigare.

   • Tack för den funktionen. Skulle precis klaga på det nya radavståndet. Det tajta läget borde dock vara standard. /R

   • Javisst har jag testat det men det blir inte så mycket bättre för det. Tycker fortfarande att storlek på text och radavstånd (även med tajtade rader) blir för klottrigt och oöverskådligt.

 32. Hade varit nice att visa ackumulerade utdelningar sedan man köpte för ett värdepapper under utdelningstabben. Inte bara kommande utdelningar.

  • Har tankar på att man istälet för att välja år längst ner ska kunna välja ett bolag. Något som vi kommer att kika på längre fram under året om vi kan få till!
   /David

 33. Listan med fondinnehav blir lång och oöversiktlig om flera konton innehåller samma fonder.

  Mitt förslag är att gruppera alla konton under samma fond, med en möjlighet att expandera gruppen för att visa detaljerna.

  • Ska se om vi framöver kan få till en inställning så att man kan välja om man vill se det grupperat eller varje innehav var för sig.
   /David

 34. Håller med JoacimR nedan och kan önska samma sak för aktier – det vill säga att man kan se totalt antal och marknadsvärde i ett värdepapper utöver att som nu se respektive konto och därmed det totala innehavet uppdelat på flera rader.

  Jag som äger företagsobligationer noterar att värdeutvecklingen styrs av kurs snarare än att jämföra marknadsvärde och anskaffningsvärde. Genom att det saknas marknadskurs blir utvecklingen -100%.
  Som någon påpekat finns vissa innehav inte med. Jag noterar att värdepapper som inte går att hitta på Avanzasajten (några av mina obligationer) inte fångas upp i den nya innehavsvyn men däremot i den gamla. Något som bör ses över.

  Det vore helt fantastiskt om värdeutveckling inkluderat erhållna utdelningar kunde rapporteras. MEn förstår att det är en utmaning att lösa…

  Blir spännande att se slutresultatet.

  • Obligationer kommer att fixas på torsdag så att det visar korrekt. Dyker även upp lite mer småuppdateringar då.

   Precis som du nämner är utdelningar knepigt att få till, men det går faktiskt att se utveckling inklusive utdelningar under fliken ”Analys” just nu – 1 år tillbaka. Vi kommer inom kort att öka på den möjlighet till 2 år.

   /David

 35. Jag skulle vilja ha en uppdateringsknapp att trycka på när jag ska uppdatera kurserna istället för att behöva ladda om hela sidan. Alternativt automatisk uppdatering av kurserna.
  Jag skulle även vilja ha möjligheten att exkludera t ex mina barns portföljer från totalen och listor. En inställning så jag inte behöver ställa in varje gång jag loggar in. Samma i appen.

  • Vi har planer på att få till utvecklings-fliken så den strömmas i realtid. Just nu så uppdateras det när du byter flik, så behöver inte ladda om hela sidan utan räcker med att byta mellan två flikar.

   /David

 36. Jag hade gärna sett någon öresavrunding i kolumnen ”Sedan köp” för att öka läsbarheten och förbättra överblicken,

 37. Hej, skulle vilja se ett pie chart diagram över vilka segment/sektorer mina aktier tillhör. T ex finans, industri, energi, konsumentvaror, IT osv för att enkelt se inom vilka områden företagen verkar så man får bra diversifiering mellan sektorer.

  • Kommer att fortsätta bygga vidare på analysdelarna här under året. Förhoppningen är att kunna få med än bättre bransch/Sektor-fördelning där vi slår ihop både aktier och fonder.
   /David

 38. När det gäller staplarna över utdelning genom åren blir förvirrad när 2019 visas till höger i stället för till vänster.

 39. Nya vyn ser väl prydlig ut. En sak som jag länge saknat dock är möjligheten att själv välja kolumner i listan. Jag vill t.ex. ofta se både historisk utveckling, direktavkastning och hur mycket jag har investerat i ett bolag samtidigt. Som det är nu är det omöjligt att få den överblicken. Som tidigare nämnts vore det dessutom bra att kunna exportera till Excel men även med de kolumner man valt.

  Om man betalar för att få tillgång till t.ex. PEG-värde och prognos för direktavkastning vore det mycket användbart att kunna få med även denna information i listan och inte bara i någon liten tabell man ser när en aktie är vald. Som det är nu är det svårt att jämföra olika innehav och det går inte att sortera på t.ex. PEG-värde.

  Jag antar att ni kommer uppdatera bevakningslistorna på samma sätt. I bland händer det att man har aktier i andra banker (jo faktiskt!) som man inte kan sälja av skatteskäl just nu. Det vore mycket praktiskt om man kunde ange ett antal aktier i bevakningslistan och få en summering på Avanza även för sådant innehav. Det skulle också kunna användas för en fiktiv portfölj och backtrading för att testa olika alternativ.

  I övrigt, bra jobbat.

  • Tack för feedbacken!

   Valbara kolumner (likt det som finns i aktielistan) är något som vi funderade på att införa. Det kräver dock en hel tid för att få det på plats så prioriterade bort det till första versionen.

   Du är helt rätt ute med att vi även kommer uppdatera bevakningslistan under 2020. Tar med mig önskemålet in i det arbetet! Angående utökad aktiedata så skickar jag vidare önskemålet till utvecklingsteamet som har hand om det. Vet att dom har en del trevligheter på gång i sin pipeline som sen kommer att kunna användas på fler ställen!

   /David

 40. Hej, bra att man kan sortera och gruppera! Men jag saknar fortfarande ett meningsfullt värde för ”Utveckling sedan köp i %”. Detta värde borde ju vara per annum; ett innehav som jag har haft i ett år och som har stigit med 10% är ju mycket bättre än ett innehav som jag har haft i fem år, och som också har stigit med 10%. Några av mina innehav ser helt makalösa ut, men jag vet att jag har haft dem i många år, och då är siffran inte längre lika imponerande.

 41. Använder till 98% mobil (iphone Xs).

  Det generella problemet med alla dessa nya “mobilanpassade” hemsidorna är att det är alldeles för mycket luft i dem. Även er sida ser ut att ha detta problem. Det hade varit bra om man I mobilen kunde välja att använda skrivbordsversionen av sidan, och alltså själv kunna zooma in/ut.

  Att kunna komprimera listorna är mycket bra. Hade varit bra att kunna komprimera ännu mer dock. Sedan ser jag inte den funktionen på mobilen, i liggande läge finns den, men inte I stående. Skulle vara mycket mer användarvänligt om man kunde välja att ta bort 50% av luften även där.

  Skulle vilja ha en utvecklingsgraf I stående läge också.

  Är det bara jag som stör mig på att utvecklingen i graften går igenom värderna på Y-axeln på högersidan?
  Snyggare att inte ha kurvan I grafen Smooth, eller iaf ha möjligheten att välja raka sträck istället. På långa tidshorisonter spelar det ju ingen roll, men att titta på utvecklingen för kortare än 3 månader så ser det inte bra ut.

  Sedan hoppas jag det kommer finnas ett lätt sätt att titta på innehaven på en viss depå, inte bara alla samlade.

 42. Använder till 98% mobil (iphone Xs).

  Det generella problemet med “mobilanpassade” hemsidorna är att det är alldeles för mycket luft i dem. Även er sida ser ut att ha detta problem. Det hade varit bra om man I mobile kunde välja att använda skrivbordsversionen av sidan, och alltså själv kunna zooma in/ut.

  Att kunna komprimera listorna är mycket bra. Hade varit bra att kunna komprimera ännu mer dock. Sedan ser jag inte den funktionen på mobilen, i liggande läge finns den, men inte I stående. Skulle vara mycket mer användarvänligt om man kunde välja att ta bort 50% av luften även där.

  Skulle vilja ha en utvecklingsgraf I stående läge också.

  Är det bara jag som stör mig på att utvecklingen i grafen går igenom värdena på Y-axeln på högersidan?
  Snyggare att inte ha kurvan I grafen Smooth, eller iaf ha möjligheten att välja raka sträck istället. På långa tidshorisonter spelar det ju ingen roll, men att titta på utvecklingen för kortare än 3 månader så ser det inte bra ut.

  Sedan hoppas jag det kommer finnas ett lätt sätt att titta på innehaven på en viss depå, inte bara alla samlade.

 43. Tjoho Avanza-Dev-Teamet!

  Ser snyggt ut det ni har gjort! Några saker jag tycker skulle vara bra. Ska hålla det kort med bullet points (mycket har säkert redan sagts men säger det ändå igen)

  – Visa bara för ett konto åt gången (blir för mycket annars. och många kör separat strategi per konto)
  – Visa ackumulerad utdelning sedan start för varje aktie i tabellen (netto vinst)
  – Gillar markeringsfunktionen men den skulle vara ännu bättre om man kunde se totalen för de markerade
  – Visa pie chart med industri och geografisk fördelning
  – Jag vill kunna välja vilka nyckeltal jag vill se (men era förvalda är en bra start)
  – Vore bra om man kunde se utdelningstabellen över förra året (eller längre period -> för att se utvecklingen över längre period)

  Tack för ett bra arbete ni gör!

  Allt gott,
  Alex

  • Tack själv Alex!

   Det som gjorts om nu är vyn för att se alla sina innehav. Enskilda konton kommer att göras om här under våren. Innan dess kommer vi dock titta på möjligheten att få till så man kan välja ett eller flera konton att se sina innehav över.

   Markeringsfunktionen ska visa en total, när du har tryckt på ”Visa bara markerade” så ska den understa raden räknas om och visa antingen ett viktat snitt eller en totalsiffra.

   Ackumulerad utdelning är lite knepigt att få till (svårt när man köper/säljer delar av innehav). Vi har däremot börjat att lösa det i en ny funktion som visar värdepappersutveckling inkl utdelning, du hittar den under Analys-fliken. Går att se 1 år tillbaka just nu men kommer inom kort att öka på det till 2 år. När det kommer till utdelningstabellen så ska den dock visa för alla år som du har haft dina utdelningar?

   Fler fördelningsdiagram är även det på våg. Tror dock inte det är något vi hinner med här under våren utan blir snarare framåt andra halvan av året.

   Angående egna kolumner och flikar så var vi tvugna att prioritera bort det i första vändan. Tar en hel del tid att bygga. Men, det här är som sagt bara första versionen så skulle bli förvånad om vi inte kommer att ta tag i det längre fram!

   /David

 44. Layout: För att få bättre utrymme och mer överskådlighet, kan man ta bort sorten (kr, % mm)i tabellerna, det räcker med att sorten anges i rubriken.

  • Ett tips är att lägga sorten på en andra rubrikrad. Det ger både bättre överskådlighet och mer plats för information.

   • Vi testade lite fram och tillbaka med att ta bort enheten på olika kolumner. Men kom fram till att den versionen vi har nu gav bäst överblick (eller snarare minst upphov till missförstånd). Vissa enheter togs dock bort, t.ex Antal aktier och utdelningar. Även Senast kurs och på det mesta under Handelsinfo.
    /David

    • Med sort menar jag kr, %, antal osv. I det fall de ligger i tabellen gör det att kolumnerna blir onödigt breda och mindre plats finns för väsentlig information. Visserligen kräver det mer utrymme på höjden men i detta fall ger det så mycket mer utrymme på bredden.

 45. Information, komplettering: Skulle vilja komplettera informationen med en kolumn för durationen (genomsnittlig innehavstid) för att kunna jämföra avkastningen i förhållande till innehavstid. Det är skillnad på om man har två värdepapper som avkastat 100% varav den ena har en genomsnittlig innehavstid på 2 år och den andra på 10 år.

  • Eller ännu bättre om man har en kolumn med årsnormerad utveckling i procent som jag föreslår ovan så behöver man inte ens räkna själv.

    • Inte tänkt på den tidigare! Skriver ner bland framtida kolumner att bygga. Blir en utmaning med vad som händer när man säljer en del av innehav och sen köper, men får försöka få till ett genomsnittsväde.
     /David

     • Tycker inte det behöver krånglas till. Ta bara genomsnittlig innehavstid på befintliga värdepapper som ingående parameter. Tror inte du behöver ta hänsyn till köp och sälj, fast å andra sidan vet ju inte jag hur ni byggt upp era data.

 46. Information, saknas: Tidigare fanns en kolumn som visade hur mycket man investerat i värdepappret. Den använde jag ofta för att fördela mina investeringar. Skulle var tacksam för att få tillbaka den.

  • Den finns för aktier under fliken ”Inköpsinfo”. vi har även lagt till en summering med totalt inköpsvärde så att man slipper räkna på det själv. Dyker upp en likadan för fonder nu på torsdag (9/1).

   /David

   • Ja det är just det som är problemet. Det blir för mycket bläddrande, det skulle vara mycket bra om (som tidigare) investerat belopp fanns med på översiktssidan.

 47. Hej, det är oroväckande att den nya sajten är så mycket långsammare än den gamla. Med den nya innehavssidan har ni tagit bort aktuella ordrar, är er tanke att man skall editera liggande ordrar från den nya ”Transaktioner”-sidan istället? Kan ni göra så att ”Transaktioner”-sidan laddar snabbare? Har man många liggande ordrar tar denna lång tid att ladda (jämfört med gamla sidan som är blixtsnabbt). Hur har ni tänkt vad gäller att editera ordrar? Med det nya förfarandet måste man först gå in i rullgardinsmenyn och sen trycka ”ändra”. Men med gamla förfarandet kan man trycka på edit direkt via ikonen. Dvs endast ett klick istället för två. Handlar man mycket spelar detta ganska stor roll. Tack!

 48. Hej

  Gör detockså möjligt att komprimera horisontellt så att kursdiagrammen inte blir så utdragna och det blir lättare att låta ögat följa raderna. Dessutom skulle det vara möjligt att lägga in en extrakolumn för senaste inköpsdatum.

  • Skriver ner att vi ska kika på grafen. Kolumnen för senaste inköpsdatum är noterad för framtida förbättringar. Skulle göra sig bra under fliken Inköpsinfo!

   /David

 49. Jag skulle vilja ta bort konton ur sammanställningen. Vår son har ett konto som kommer upp för oss båda föräldrar i våra sammanställningar så det kontot räknas dubbelt för oss. Jag skulle vilja exkludera hans konto när jag tittar på sammanställningen över mina konton.

  Jag skulle också vilja ha industrifördelning, antingen att jag taggar innehaven i olika grupper själv eller att ni lägger till industri på alla aktier (summera över alla marknader och valutor).

 50. Jag skulle vilja exkludera min sons konto från mina kontons summering. Eftersom hans konto kommer upp för oss båda föräldrar räknas det dubbelt annars.

  Jag skulle också vilja ha industrifördelning. Antingen att jag taggar alla innehav i grupper själv eller att ni lägger till industri (summera över alla marknader och valutor)

 51. Jag avskyr den.

  Jag har ogillat alla de andra uppdaterade sidorna, men har åtminstone fått ha min innehavssida ifred hittills.

  Det är för stort, för svulstigt, bara en massa rysch pysch. Dessutom tar det alldeles för lång tid att ladda. Fem sekunder ska man behöva titta på det där smily-fejset varje gång man laddar om sida. Enormt frustrerande.

  Ett typexempel på där design går före funktion.
  Låt åtminstone oss som föredrar ”lean and mean” ha möjligheten att välja gränssnitt. Det är väl inte för mycket begärt?

 52. Hej
  Generellt ser det bra ut och man kan få er info om aktieinnehav men har ett par synpunkter
  – olika kolumindelning för aktier jmf med fonder mm ger ett lite rörigt intryck.
  – önskar även se utdelningarna för resp innehav både separat och som en del av avkastningen då de är det.
  – Saknar jmf index i grafen (likt vad som finns i nuvarande version), samt grafen känns väldigt stor jämförelsevis.
  – Skulle föredra en mer övergripande indelning när det gäller konton istället för redovisning för varje enskilt innehav, förslagvis visa innehav för resp konto eller alla.
  – obligationer verkar ha någon miss då inköpsvärdena är för höga med ca två 10 potenser.

 53. Hej
  Skulle vilja ha möjlighet att se historisk utveckling på mina innehav, t.ex 3 mån, 6 mån 1år.
  HIttar ej detttai den nya layouten.

 54. Utdelnings-kolumnen verkar inte funka 100%. Den verkar bara vis hur många utdelningar som har hänt medan man äger aktien.

 55. Hej!
  Jag önskar möjlighet att enkelt kunna filtrera vilka innehav som ska synas/inte synas i grafen över utveckling! Kanske kan ”Visa bara markerade” påverka även grafen? Vore också intressant om det påverkade ”Avancerade Nyckeltal”! Om portföljen innehåller värdepapper med flera olika investeringsstrategier kan det t.ex. vara intressant att se vad sharpekvoten blir om man tar bort de allra mest offensiva longshot-investeringarna…

 56. Man blir yr i mössan, korseld i hjärnan kanske, av alla möjligheter som tycks vara på gång.
  En sak jag inte hittat i det gamla upplägget är, att kunna få en sammanställning av vardera konto.
  Alltså AK för sig och ISK för sig, eller båda tillsammans. Skulle göra det enklare att hålla koll på var

  aktierna finns utan att använda penna och papper.
  Vänlig hälsning

  • Om du går in under Min Ekonomi –> Översikt och sen trycker på ett enskilt konto så får du upp en vy med enbart innehaven på det kontot.

   Vi kommer också titta på möjligheten att framöver kunna filtrera bland olika konton även på den nya Innehavsvyn.

   /David

   • Hade varit väldigt bra med filter. Tycker även att sån info som CAGR blir rätt missvisande när man inte kan välja vilka konton som ska ingå. För mig ingå t.ex. hela min buffert som i sig utgör 15 % av min totala förmögenhet. Jag anser inte att bufferten ska räknas in i min ”portfölj” och ska inte ingå i CAGR.

 57. Ska erkänna att jag inte hunnit bekanta mig så mycket med den nya sidan. Det som jag saknat på den gamla och även tror saknas på den nya är:

  1. Års-normerad utveckling i % för varje investering
  Idag så finns enbart totala utvecklingen i procent sedan köp vilket så klart är intressant. Det skulle dock varit bra att kunna se hur den procentuella utvecklingen varit på årsbasis. En investering som gått upp 5% under 6 månader är så klart bättre än en som gått upp totalt 10% under två år. Idag är det svårt att se detta i tabellen.

  2. När man tittar på listan över alla innehav (alla ens ISK, KF och depåer) så framgår det vid varje innehav vilket konto (nummer) som det hör till. Det säger inte jättemycket eftersom det är svårt att hålla reda på vad alla kontonummer är för något, men jag förstår att man av utrymmesskäl inte kan få in mer i en tabell. När man hovrar över kontot så dyker det upp ett förtydligande vilket så klart är bra tänkt, men tyvärr bara är en upprepning av kontonumret som redan står direkt på raden. Här hade det varit bra om det istället stod ”KF”, ”ISK” eller ”Depå” och gärna även vem som är ägare.

  • 1) Tanken är att lägga till en Historik-flik framöver. Den kommer dock bara att visa hur värdepappret har gått undert en viss tid snarare än en ens egna investeringar. Du kan dock idag om du går in under Min Ekonomi – Analys – Analsysera din utveckling se hur specifika värdepapper har gått (inklusive utdelning) på kortare tidsperioder. Kommer inom kort att öka på den till 2 år.

   2) Det finns en funktion där man kan döpa om kontot som kanske skulle vara till hjälp här? Om du går till kontolistan under ”Översikt” och sen trycker på de 3 prickarna ute till höger (på kontoraden). Där finns ett val ”Byt namn på kontot”. Då blir det enklare att hålla isär dom ifall man har flera.

   /David

 58. Layout: På första sidan finns det så mycket rubriker och information så det finns bara plats för 3 tabellrader på min laptop. Det skulle var bra om ni kunde flytta ner information som inte är så viktig (tror det var så förut), minska text och radavstånd så behöver man inte bläddra så mycket för att få relevant information.

  • Tänker du på nya innehavssidan? Där tappar man ungefär en aktie i höjd. Just nu ligger det ett temporärt systemmededelande där som ska bort, testa även att komprimera ihop grafen så blir det betydligt mindre.

   Om det är ”Översikt” du tänker på så kommer den också att få lite uppdateringar här närmsta månaden eller två där man ska kunna välja att ”trycka ihop” den mer.

   /David

   • Tack för svar, ja det är kul att lämna feedback och att ni är så intresserade av det (verkligen seriöst). Det är översiktssidan jag tänker på. Skulle helst inte vilja ha grafen högst upp utan längst ner som tidigare. Grafen och annan information i huvudet tar för mycket plats (även om jag ”trycker ihop den). Att bara kunna se tre tabellrader på första sidan är alldeles för lite. Ju mindre bläddrande desto bättre.

 59. Hej igen, här kommer fler förbättringsförslag: Angående nya sidorna Inköp, Handelsinfo och Utdelningar. Inköpssidan ser jag inget behov av, mycket bättre att komplettera översiktssidan med en kolumn om inköpskostnad (som idag). Utdelningssidan kan kanske vara bra för en del, dock inget som jag känner något behov av. Handelsinfosidan känns också onödig, befintlig detaljsida om handelsinfo är jättebra och är fullt tillräcklig. Däremot skulle jag önska att man kunde komplettera översiktssidan med valfria nyckeltal (P/E-tal, Soliditet m.m.), eller varför inte en sida som man kan designa efter eget önskemål. Det gick i den förrförra versionen men har tagits bort.

  • Kul att du lämar så mycket feedback! 🙂

   Innehavssidan för alla värdepapper hade inga kolumner tidigare. Däremot har enskilt konto (och bevakningslistan) haft det. Givetvis svårt att bygga flikar/kolumner som passar alla och just därför är möjligheten att kunna få välja fritt själv (om man vill) den bästa lösningen. Dessvärre var vi tvungna att prioritera bort det i första vändan då det tar en hel del tid att bygga.

   Men, jag hoppas verkligen att vi kan få till det framöver! Härnäst ligger dock att addera lite fler förutbestämda kolumner & flikar innan vi tar oss dit.

   /David

 60. Innehavssidan, optionsinnehav: Det vore fin om ni kunde basera värdeinformationen på senaste KÖPKURS istället för senast betalt, då många optioner har låg omsättning men ni som MarketMaker alltid ställer köp-, och säljkurser oavsett. Dessutom är det alltid värdet i förhållande till köpkursen man ofta förhåller sig till och fattar beslut om försäljning. Senaste avslutskurs, som kan vara flera dagar gammalt är VÄRDELÖST som underlag för värdet av innehavet. Påtalade detta redan för flera år sedan när ni senast gjorde om sidorna.

  Håller för övrigt med övriga respondenter som önskar minska onödig ’luft’ såsom stora mellanrum mellan rader, feta marginaler, stora rubriker samt info av mindre betydelse. När man handlar vill man få så mycket och kompakt viktig info som möjligt på liten yta men ändå översiktligt. Påtalade även detta vid förra ’förnyelsen’ för flera år sedan. Hoppas på bättre lyhördhet nu då tydligen fler uttrycker samma önskan.

  Håller tummarna.

  • Håller med om värderingen på optioner, de som inte handlas så ofta så borde vi kunna få till en värdering på Köpkurs istället. Det görs till viss del idag men borde kunna ha ett tajtare intervall. Tar med till de som har hand om det!

   Vi har lagt till en ny funktion där man kan välja att få mindre luft i tabellraderna, klicka på ikonen högst upp till höger så tajtas det till. Du kan även välja att stänga ihop grafen. Båda inställningarna koms ihåg till nästa gång du besöker sidan.

   /David

 61. Hej! Kommer ni att optimera den nya sajten så att den laddar snabbare? Tyvärr är den nya innehavssidan och även den nya ”Transaktioner”-sidan rejält mycket långsammare än den ”gamla” sajten.

  På nya innehavssidan har ni tagit bort Aktuella Ordrar, antar att er tanke är att man skall ändra liggande ordrar via ”Transaktioner”-sidan istället. Problemet är att för att editera en order där nu så måste man först trycka på nedåtpil (dvs rullgardinen) och sedan ändra en order via att trycka på ikonen (så två klick), men på gamla sajten kan man editera en order direkt från listan genom att trycka på ikonen (endast ett klick). Handlar man mycket så blir detta rätt mycket sämre. Finns det någon möjlighet att lägga till en knapp på varje order så man kan editera ordern direkt?

  ”Transaktioner”-sidan är som sagt ganska seg om man har många liggande ordrar (gamla sajten är blixtsnabb), det är oroväckande att nya sajten överlag verkar bli så mycket långsammare. Hoppas på att ni försöker jobba på att optimera hastigheten! Tack!

  • Yes! Den borde redan ha blivit lite snabbare men har fortfarande en del arbete kvar att göra.
   Transaktionssidan kommer att uppdateras här senare i vår, kommer även undersöka möjligheten att göra ”Aktuella order” mer synlig och lättare att komma åt.

   /David

 62. Mina åsikter om Nya Innehavssidan:
  Grafen: Fler val lägg till: idag och 1 vecka 2 år och 5 år
  Utveckling: Det visas en rad per aktie och konto.
  I mobilappen visas en rad per konto och prickar för att markera antal konton. Där kommer dessutom totalt värde,utv i % och kr sedan köp och idag. Men tyvärr är där bara tre sorteringsmöjligheter, namn, bäst eller sämst idag.
  Jag vill ha en rad per aktie med markering för hur många konton som har aktien (som i appen),
  kolumnerna: Utv. Idag i % och kr, sedan inköp i % och kr, ber inköpspris, ber. inköpsdat, % utv/år, Tot. Värde för pappret, ikon för kurslarm. Alla kolumner sorterbara.
  Helst vill jag ha valbara kolumner så man kan lägga till hur många kolumner man vill och alla ska vara möjliga att sortera efter.
  Kläm ihop kolumnerna och minska fonten så att så många kolumner som möjligt får plats. Själv har jag oftast en stooor skärm när jag följer handeln.
  Möjlighet att exportera hela sidan till exelformat.
  Inköpsinfo:
  Saknar inköpsdatum (ber inköpsdatum)

  Nya Hem sidan:
  Rutan värdepapper har bara tre bäst/sämst idag borde vara 5 eller 10 helst valbart.
  Bara tre tids intervall, borde vara dag vecka månad, 3 mån, i år, 1 år 2 år 3 år 4 år 5 år och max.
  Index bara OMX Sthlm 30 och DJ USA, helst valbara annars borde lägga till OMX Sthlm PI, NASDAQ och NASDAQ 100 samt Hang Seng.
  Och en ruta med Valutor, EUR, USD, CNY mot SEK.

  mvh/bellviken

  …och ur kaoset talade en röst och sade:
  – Le och var glad, ty det kunde varit värre!
  Och jag log och var glad och det blev värre.

 63. Hej, snyggt jobb. Jag tycker det vore kanon om man kan slå samman likadana värdepapper från alla ens konton – så man ser totala värdepappersinnehavet. Alltså om man äger 10 kr aktie XX i konto A och 5 kr aktie XX i konto B så kan man få det som en rad i översikten som 15 kr aktie XX.

  • Den funktionen finns med i vår backlog! Inget som kommer att komma i närtid men förhoppningsvis kan vi få till det under året.

   /David

 64. Mina åskiter till Innehal sidan:
  – jag vill se in fördelning ”kaka” branchen procent också. Det ska hjälpa att se balans av protfölj
  – Jag gillade gamla fördelning ”kaka” med varje företag delar.

  • Dessväre fungerade det inget bra för de som hade lite fler innehav, därför har vi valt den här lösningen istället där innehaven dyker upp i en lista. /David

 65. Hej! Grymt jobb med nya sidan, gillar skarpt hur den ser ut!

  Något jag gärna hade sett var flera alternativ för visualiseringen av fördelningen på ens innehav. Nu ser man bara innehavsslag och likvida medel, vilket inte säger mig så mycket eftersom jag har allt i aktier. Jag hade istället velat kunna välja att se ”kakan” visa fördelningen mellan mina aktier (vet att jag kan trycka på den för att få dem i listformat, men då får man inte in det i ”översikten”) eller utefter kategorier som tex bransch, land, storlek på bolag (small, mid, large etc).
  Det hade gjort den till en väldigt användbar del av översikten, medans den nu bara tar upp plats utan att ge särskilt mycket information.
  Mvh

  • Kul att du gillar det!

   Vi kommer att jobba vidare med Analys-fliken med start redan kommande veckor. Att visa fler fördelningsdiagram finns med i planerna men ligger inte bland det första vi ska göra. Håll utkik under året!

   /David

 66. Hej,
  Jag har fullmakt att investera ett konto som jag inte äger och vill inte blanda ihop dessa två konton på samma sida eller i samma tabeller.
  Vänligen skilj på egna och andras konton.
  Chris

  • Kommer jobba vidare att man ska kunna välja mer fritt och kunna filtrera vilka konton man ser Hoppas vi hinner klart med det här under våren!
   /David

 67. Hej! Bara positiva intryck hittills, bra jobbat. En ytterligare önskan:
  – Likt överblicken med den procentuella fördelningen mellan resp. värdepapper för hela portföljen, fast med procentuell fördelningen per bransch istället. Det skulle ge en mycket bra överblick över hur ens portfölj är viktad och skulle vara väldigt hjälpsamt vid t.ex. riskanalys av portföljen.

  • Om du trycker på fliken ”Inköpsinfo” så finns det där. Har även lagt till en ny kolumn där vi summerar det totala inköpsvärdet i kronor så man slipper räkna ut det själv.

   /David

 68. Istället för att ha kontonamn i första kolumnen skulle man kunna ha alternativet att välja en färg för ett specifik konto och sen kan man färgkoda raderna med färgen (helst en relativ transparant färg)

 69. Om man har samma aktie men i olika depåer så blir det lätt rörigt. Överväg att sätta en ram eller gruppera dessa på något bra sätt. Antingen visuellt med färgade rader eller varför inte ha en valbar inställning där dessa kan redovisas ihop.

  Utvecklingen på ett värde papper är densamma för dagen oavsett vilken depå den ligger i.

  • Vi är lite inne på inställningsspåret, att man ska kunna klicka i ”Visa innehav grupperat” eller liknande. Inget som kommer lösas i absoluta närtid men har det i vår backlog. /David

  • Har ett team som jobbar för fullt med att upppdatera våra aktiesidor och titta på hur vi kan visualisera aktiedata bättre. Behöver invänta att det är jobbet är klart men sen kommer vi kunna återanvända det på innehavssidan.
   /David

 70. Saknar inköpsdatum. Vill gärna ha den den i samband med kursstegring/förlust för att kunna bedöma ”takten”. Vill också att ”Datum för nästa utdelning” ersätts med ”Handlas senast utan utdelning”.
  Skapa en egen innehavsida, exporterar i excel?

  • Senaste inköpsdatum är det fler som önskat, så den finns uppskriven på vår lista över potentiella nya kolumner. Finns även med att kunna exportera innehaven till Excel!
   /David

 71. Jag brukar skriva ut ”Historiska transaktioner och notor” inför deklarationen för att kontrollera och göra noteringar på. Nu har ni satt Ikoner på vänster sida som sedan följer med på utskrift! Detta innebär att dessa tar stort utrymme vid utskrift och gör det svårare att få en lättläst utskrift. Finns ingen anledning att de skall finnas med på utskrift. Se till att dessa inte visas när ”Historiska transaktioner och notor” anges. Då kommer de ej heller med på utskriften och det blir mer lättläst!

  • Längst ner på transaktionssidan så kan man Exportera transaktionerna till Excel. Testa gärna att skriva ut den vägen så borde formatet bli lättare att läsa?
   /David

   • Det underlättar inte då ej flaggan som anger aktie följer med till excell och det är ju enbart såna transaktioner som är intressant inför deklaration! Så för mig har det blivit en försämring med nya webbutförande! Det kan väl inte vara svårt att ta bort ikonerna på vänstersidan så att utskriften blir lättläst! Eller också bevarar ni gamla webbutförand!

    Den mån 13 jan. 2020 10:56Disqus skrev:

 72. Hej ändra inte på sammanställningen som var bra kompirmerad i tidigare version. Man ser ju inte hur många aktier man har man ser inte inköpspris etc. Alla tidigare kolumner måste finnas kvar. Det man är mest intresserad är denna sammanställning och med samma fält som i tidigare version. Tabellen bör ligga högt upp och inte börja med en graf på utvecklingen av portföljen den kan vara längre ned. Dessutom om man har många aktier i depån så får det inte vara så mycket space mellan raderna. Det var bra i tidigare version detta också. Varför ändra och försämra något som var bra i sammanställningen av aktier från tidigare version? Övrig ny information kan läggas efter tabellen med aktiesammanställningen. Inget får ligga före. Hoppas ni tar hänsyn till mina önskemål. Jag vill inte att Avanza som varit suveränt bra skall bli så dåligt som Nordnets som det lätt kan bli med de förändringar som ni föreslår nu. Köp och sälj är det enda som kan vara som i den nya versionen och eventuellt kan konto vara färgat som någon föreslår i stället för att skriva ut hela kontonr.

 73. Älskar att man på den nya sidan ser fond/aktie-innehavens storlek i förhållande till HELA portföljen (cash inräknat), när man klickar i ”Fördelnings”-diagrammet. Älskar även att man får en mycket bättre tydlig bild av innehaven i listan till höger.

  Snälla behåll det på det sättet! Tyckte det gamla systemet sög, när det kunde stå att ens akties storlek var 10% men när den egentligen var 1% av ens förmögenhet totalt sett.

  I övrigt är jag positivt överraskad av nya ”Innehavs”-sidan. Fantastiskt!

  1 förslag dock: fixa ett alternativ så man kan gruppera alla innehav i olika kategorier på sidan för att få en bättre överblick. Dvs att man kan avgränsa alla Konton, så att alla innehav inte hamnar i en stor lång svårnavigerad lista, som det är i nuläget.

 74. Hej, har en fråga om ny orderläggningen. Bra jobbat med den, den är mycket snabbare på att exekvera ordrar än den gamla om man har många ordrar (antagligen för att den inte tyngs av att ha ”Aktuella Ordrar” på samma sida). Jag gillar också att den automatiskt kan runda av priset till rätt tick size. MEN däremot verkar felmeddelandet som finns på gamla orderläggningen som visar korrekt tick size, om man skriver in en kurs med fel tick size, ha försvunnit. Kan ni vara snälla att lägga tillbaks det? Det kan vara väldigt svårt att veta aktuell tick size och det felmeddelandet hjälpte mycket. Även Nordnet visar korrekt tick size i ett meddelande om man skriver in fel. Drömmen vore att ni publicerar aktuella tick sizes för alla aktier någonstans men i avsaknad av det så snälla lägg tillbaks felmeddelandet. Stort tack!

  • Felmeddelandet skulle kunna ha två val istället för bara att bekräfta. Utöver bekräfta att lägga ordern med en korrekt tick size, antingen genom att priset höjs eller sänks till nästa tick size.

 75. Ser riktigt bra ut! Önskar dock att ni kunde lägga till så att man kan se ”Nyckeltal” på sidan mina innehav! Just nu går det endast att göra när man går in på ett specifikt konto, hade varit supersmidigt om det hade gått att göra för samtliga konton samtidigt!

 76. Hej
  Tack så mycket och jättebra jobbat.
  SORTERA EFTER LAND SAKNAS OCH BEHÖVS
  PRICE/BOOK VALUE SAKNAS OCH BEHÖVS
  ORDERLÄGGNING – FLERA PARAMETRAR SAKNAS OCH BEHÖVS.

 77. Hej
  JAG TYCKER VI ALLA BORDE FÅ BYGGA OCH HA SIN EGEN HEMSIDA. PRECIS SOM MAN GÖR DET PÅ ”HA KOLL – BÖRSSKÄRM” SIDAN.
  NI FÅR BARA GE OSS VERKTYGET FULLT MED ALTERNATIV.
  mvh
  M

 78. Lägg in en flik där man kan se en procentandel för respektive innehav.
  Gör detta även på varje enskild kontovy.

 79. Att kunna välja jämförelseindex är givetvis mycket viktigt. Jag skulle önska att enbart innehav man väljer att markera är med med i grafen. Dessutom saknar jag buffertkonton och likvider så jag kan exkludera dessa i de fall jag bara vill följa utvecklingen bortsett det vid sidlinjen.

  • Jämförelse kommer ut imorgon! Att kunan välja specifika konton är något vi har med i vår planering att titta på här under våren.
   /David

 80. Bugg: Klickar man på Fonder i cirkeldiagrammet och sen på valfri fond i menyn till höger så man kommer till fonden. Klickar man nu tillbaka i webläsaren till innehavsidan så är man fast och oavsett vad man klickar på så kommer man till tidigare vald fond. Aktier och Börshandlade Fonder lider inte av denna bugg.

 81. Man borde kunna filtrera innehaven på portfölj. Dvs. inte sortering utan jag vill bara kunna se innehaven från portfölj X.

 82. Hej. Jag tycker det ser bra ut, men jag skulle på ett enkelt sätt kunna välja vilka kontons innehav jag vill visa. Möjligheten kanske finns och jag missar hur? Det vore väldigt smidigt när man t.ex har en portfölj för barnen, men vill kunna se innehav och utveckling utan att blanda in dessa.

 83. Jag skulle önska att Sökrutan har en mer centrerad plats på webversionen och inte längst ut till höger där den dessutom är så liten!

 84. Jag önskar möjligheten att välja vilka konton som ska ingå i såväl Min ekonomi / Översikt som dito / Innehav. Bakgrunden är att jag har fullmakt för att sköta annans konto och då läggs dessa samman i Översikt och Innehav. Jag önskar och kunna välja Start- och slutdatum för grafen Utveckling i Innehav. Då blir det mycket bättre eftersom det går att göra jämförelser mot index vid stora omöbleringar i Innehavet från rätt datum, samt göra jmf med andra i Sociala medier.

 85. Tycker det blir alldeles för mycket bläddrande och alldeles för lite info på varje flik, främst innehavssidan. Gamla sidan hade nästan dubbelt så många kolumner som de nya. Jag tycker man ska eftersträva mindre bläddrande, färre flikar och fler kolumner på varje flik. Då får man en mycket snabbare och mer effektiv överblick.

 86. Diagrammen i slutet på innehavsfliken har mer karaktären av en portföljanalys än information om innehaven. I det här fallet skulle dessa passa bättre i en analysflik och inte i en innehavsflik.

  • Yes, håller med lite om att det går ihop med analys. Vi var faktiskt inne på att flytta över allt dit men valde att ha kvar det så att det inte ska bli så svårt att hitta funktionalitet man är van vid. Men. Vi kommer jobba vidare en hel del med hur vi visualiserar data så kommer bli ändringar framöver!
   /David

 87. Hade varit fint om en aktie som man har på flera konton kunde visas som en i stället för flera, som det är i mobilversionen. Blir tydligare att se total avkastning då än om man ska behöva räkna dem separat.

 88. Var ser man belåningsvärdet på nya sidan? Hittar inte det öht. Är viktigt att kunna se det i kr på innehavssidan så man snabbt kan se hur en försäljning av en aktie påverkar ens belåningsvärde tex.

  • Det är inte byggt ännu utan visas fortfarande endast på enskilda konton. Men mer förbättrad funktionalitet kring belåning är på gång!
   /David

 89. Måste ju gå att själv kunna välja vilka datum man vill se i grafen och dessutom vilket index man vill jämföra sin utveckling mot. Ser inte ut att finnas i dagsläget.

  • Kunna jämföra kommer imorgon. Då har vi även lagt till så att man kan välja med valfritt värdepapper men också att man kan lägga på flera jämföreler samtidigt.

   Kunna välja egen tidsperiod dyker upp om en vecka!

   /David

 90. Om man nu ska göra om innehavssidan varför inte föröka få färre klickande i stället för fler, som att ta bort sälj/köp till vänster och lägga tillsammans med verktyg gömt under tre prickar det blir ju ett extra klickande ex vid sälj. som på nya sidan förts klicka på småprickarna sen på sälj i stället för direkt på sälj till vänster. Varför inte göra som på Swedbanks rekommendationslista
  där man kan välja vilka spalter man vill ha, i vilken ordning man vill ha dom, välja textstorlek 5 storlekar, Om man nu ex bara har aktier på ett konto så är det ju helt onödigt att det står kontonummer på varje rad då kan man ju ha något viktigare där i stället.

 91. Jag tycker att nuvarande innehavs-sida är överlägset bättre än den här varianten. Design är inte viktigare än innehåll. Ni måste få in mer information på respektive flik, som det är nu behöver jag hoppa till 3 flikar för att hitta samma info som idag finns på 1 ställe.

 92. Cirkeldiagrammet har blivit sämre. I den gamla versionen kan man klicka sig ner i själva diagrammet och se i cirkeldiagramform hur aktierna fördelar sig i portföljens värde.

  Min förhoppning var egentligen att cirkeldiagrammet skulle ha utvecklats med t.ex. ett tidsskjutreglage för att man över tid ska kunna se hur fördelningen av värdet på aktier/fonder förändrats i portföljen. Även här gärna nerklickningsbart till aktie/fondnivå.

  • Cirkeldiagrammet fungerar dessvärre mindre bra när man har många värdepapper. Blev väldigt små delar då. Därför vi valde denna lösning istället. Kommer jobbare vidare med analysdelarna här under våren!
   /David

 93. Generellt sett, riktigt bra. Jag saknar antal aktier för resp bolag o konto samt att jag vill gärna ha totalt antal aktier och värde för resp bolag.

 94. I like the new view and looking forward to more improvements to it.

  One thing I miss here is the ability to hide one or more funds from the list and all the calculations. I need this because I don’t want my pension funds to be mixed with my saving funds. If I could hide my pension funds from this page completely, it would be very helpful. It would also work if I can exclude my pension accounts from this page.

  I noticed that I can select multiple funds and then click on the button to only show the selected ones, but there is a few issues with this solution compared to hiding funds:
  1- I have around 50 different funds and only want to hide 2 of them. Since there is no a ”Select all” button, I have to select them all one by one except the two pension funds.
  2- The numbers and diagrams at the top and bottom of the list is not adjusted accordingly and still shows the total amount.

  Hope this feedback helps to improve this feature.

  /Alireza

 95. Vore grymt om man kunnat konfigurera sin egen sida. Nu tycker jag att den informationen jag är ute efter är väldigt spridd under olika flikar. Översikten jag är ute efter har blivit något sämre. Sidan ser snyggare ut men UX-mässigt är det tyvärr sämre. Ni har också ökat i antal klick för att ta utföra vissa actions, inte heller att föredra.

 96. Kanske lite offtopic, men jag vill gärna berömma den smidiga funktionen att engångsköpa månadssparandet. Sparar mycket tid! Funktioner som denna hos er som gör att man gärna stannar kvar hos just er!

  Vad gäller feedback för denna funktionen hade jag gärna sett att kan kunde bortse från vissa konto. T ex vill jag inte ha med mitt ISK till barnen, den lever sitt eget liv och jag vill inte blanda med den i statistiken för mitt sparande. Det gäller även andra funktioner som visar utveckling och genomsnitt.

  • Kul att du gillar nya orderläggningsfunktionen!

   När det kommer till att kunna välja vilka konton man vill se så hoppas vi få till det lite senare under våren.
   /David

 97. – Vill kunna köpa/sälja/månadsspara flera aktier/enligt en egendefinierad modellportfölj/bevakningslista.
  – Som flera påpekat, önskar kompakt layout på sidan (den kompakta är inte kompakt nog)gärna konfigurerbara kolumner.
  – Vill kunna välja konto och alltså bara se värdepappren för det kontot, inte exempelvis barnkonton även om de är länkade.
  – Möjligen vore det bra att kunna jämföra ett antal värdepappersinnehav, kryssa i och jämföra.

  • Då har lagt till en hel del nya kolumner (29 st mot tidigare 8 st) så har vi valt att göra grupperingar. Detta möjliggör även för oss att någorlunda enkelt lägga till framtida flikar och kolumner. Vi kommer även att utforska om vi kan få till så att man kan få välja kolumner valfritt.
   /David

 98. En absolut kritisk funktion som jag saknar på översikten är att jag vill själva kunna gruppera aktier och sätta rubriker. DVs, jag har ju ett gäng aktier som jag ser som kortsiktiga och dessa vill jag kunna snabbt få en överblick över, sen har jag ett gäng ”ligga i byrålådan” aktier och ”slattar” som jag vill kunna lägga i en pott längre ner. Så vill jag se summeringen på själva gruppen så jag kan se hur det går idag på ex kortsiktiga. Idag behandlas all aaktier på samma sätt vilket är synd.

  BRA att man kan sortera dock, det är cleant.

  • Vi kommer att sätta oss och kika om vi kan få till detta om ett par veckor! Förhoppningsvis är det på plats innan sommaren.
   /David

   • Håller med, en funktion för att gruppera enligt godtyckliga villkor (t ex ”labels”, konto, land) vore ytterst trevligt.

 99. Jag skulle gärna vilja ha summeringar per aktieslag. Det är bra med en delande linje när man har ånga depåer att hålla ordning på. Mycket praktiskt när man skall agera snabbt.

  • Det går idag att få en summering om du väljer att markera aktierna och sen trycka på ”Visa markerade”. Vi tog bort summeringen i listan för att möjliggöra sortering av kolumnerna.
   /David

  • Vi kommer fortsätta utvärdera storleken på den inställningen. Även utforska om det finns fler saker som vi kan komprimera för att få till en mer ”tajt” känsla.
   /David

 100. Känns om bra utveckling. Saknar dock snabb markering för t ex börs, land i ett klick. Kanske jag som missar, men nu måste man markera önskade aktier.

 101. På den gamla sidan stood det dels total vinst per värdepapperstyp (som på nya), men även totalt för hela kontot längst ned. Ser gärna detta på nya också 🙂

 102. det fanns på gamla en distans mellan varje värdepapper.. och om man hade samma värdepapper på flera olika konton så blev det ihopklumpade i en total summa inköp och utvecklin etc.. vilket var mycket bra.. det vill man ha nu också

 103. En enkel funktion som vore riktigt nice är att kunna ha egna kolumner. Då skulle man t.ex. kunna ha en kolumn för att ange egen riktkurs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.