Tips inför årsskiftet!

Allmänna tips Bra att veta om För dig som har
Spara avdragsgillt Insättningar Kapitalförsäkring
Placera om din avtalspension Uttag Tjänstepension
Kvitta vinst mot förlust Överföring av värdepapper Pensionsförsäkring
Öppettider Flytt av pensionssparande IPS
Sista dagen för… Årsbesked och deklarationsunderlag

Allmänna tips

Passa på att spara avdragsgillt
Sätt in upp till 12 000 kronor i ditt privata pensionssparande – IPS eller pensionsförsäkring – innan året är slut. Det är ett sparande som dras av i din deklaration – läs mer om detta i Placeras artikel. (Pengarna behöver vara oss tillhanda senast den 20 december). Osäker på hur du ska spara? Se hur andra gör här.

Placera om din avtalspension – spara utan fasta avgifter
Har du KAP-KL eller PA03 kan du välja att ditt sparande ska placeras hos oss. På så sätt kan du få mer pengar i egen ficka utan försäkringsavgifter. Anmäl ditt omval hos din valcentral senast den 31 december 2013.

Kvitta vinst mot förlust
Vi hjälper dig att räkna ut om du kan kvitta dina vinster mot eventuella förluster före årsskiftet. Allt du behöver göra för att få en förifylld K4-blankett är att klicka på en knapp. Läs mer!

Avanza Bank & Stockholmsbörsens öppettider under jul & nyår
24 dec Julafton Stängt
25 dec Juldagen Stängt
26 dec Annandag jul Stängt
27 dec Fredag Öppet
30 dec Måndag Öppet
31 dec Nyårsafton Stängt
1 jan Nyårsdagen Stängt

Under alla handelsdagar har vår kundsupport öppet som vanligt;
måndag till torsdag 08.30 – 20.00, fredag 08.30 – 17.30.
Kundsupport och mäkleri når du på telefon 08-562 250 00.

För att se USA:s, Kanadas och de nordiska börsernas öppettider, klicka här.

Har du några frågor kan du skicka dem till oss här. Du kan givetvis också ringa oss på tel: 08-562 250 00.

Sista dagen för:
6 dec Överföring av värdepapper
12 dec Registrering av ny privat pensionsförsäkring eller IPS, oinloggat läge.
16 dec Ansökan om tjänstepension ska ha inkommit till oss.
20 dec Insättning via vårt bank- eller plusgiro.
20 dec Insättning via autogiroöverföring, senast kl. 16.00.
20 dec Vi måste ha din ansökan för återköp av kapitalförsäkring senast kl. 13.00. Läs mer om skattereglerna för kapitalförsäkring här.
20 dec Insättning via vårt SEB- eller Nordeakonto.
20 dec Insättning via ditt eget kontonummer hos oss.
20 dec Uttag till ditt bankkonto i annan bank, senast kl.13.00.
20 dec Sista dag för insättning av 12 000 kr avdragsgillt för IPS och privat pensionsförsäkring.
31 dec Valcentralen måste ha din blankett gällande omval av KAP-KL eller PA03.

Bra att veta om
Insättningar
För att en insättning från en annan bank ska komma ditt eget konto tillhanda före årsskiftet är det viktigt att du begär överföringen senast den 20 december.

För att en insättning via vårt bank- eller plusgiro ska komma ditt konto tillhanda före årsskiftet är det viktigt att du begär överföringen senast den 20 december.

För att en insättning via autogiroöverföring ska komma ditt konto tillhanda före årsskiftet är det viktigt att du begär överföringen senast den 20 december innan klockan 16.00.

Uttag
För att uttag ska komma ditt bankkonto i annan bank tillhanda före årsskiftet är det viktigt att du begär överföringen senast den 20 december innan klockan 13.00. Observera att du av säkerhetsskäl bara kan flytta pengar till konton som är registrerade på dig själv.

Överföring av värdepapper
Vid överföring av värdepapper från annan bank till konto hos oss behandlar vi uppdragen allt eftersom de kommer in. Eftersom en sådan överföring är beroende av motparten kan vi inte garantera något flyttdatum.

För att vi ska hinna boka överföringar av värdepapper mellan konton hos Avanza Bank, eller från Avanza Bank till annat institut, innan årsskiftet måste vi få in ett korrekt överföringsuppdrag senast fredagen den 6 december.

Flytt av pensionssparande
Tjänstepension, privat pensionsförsäkring och IPS: Vid flytt till Avanza Pension sker hanteringen löpande och vi bjuder som vanligt på upp till
1 000 kr i eventuell flyttavgift. Observera att andra sparinstitut kan ha flyttstopp från mitten av december till mitten av januari för att hinna hantera kontrolluppgifter och dra avkastningsskatt. För flytt av pensionssparande till annat bolag före årsskiftet måste överföringen vara begärd senast fredagen den 6 december.

Årsbesked och deklarationsunderlag
Årsbeskedet för 2013 kommer att finnas tillgängligt på ditt konto i början på januari 2014. Deklarationsunderlaget för 2013 kommer finnas tillgängligt senast den 31 januari 2014. Du hittar dokumenten under Mina sidor > Deklaration. Vill du få dokumenten utskickade mot en kostnad av 149 kronor per dokument, kontakta oss på telefon 08-562 250 00.

För dig som har…

Kapitalförsäkring
Vill du göra ett hel- eller delåterköp före årsskiftet måste vi ha din ansökan senast den 20 december kl. 13.00. Tänk också på att det måste finnas likvida medel som motsvarar återköpet tillgängligt i din kapitalförsäkring.

Tjänstepension
För att vi ska kunna garantera att tjänstepensionsförsäkringar registreras innan årsskiftet behöver vi ha mottagit ansökningshandlingen senast den 16 december.

Privat pensionsförsäkring och IPS
Registrering av nytt sparande i oinloggat läge, senast den 12 december.

Registrering av nytt sparande i inloggat läge, senast den 12 december. För att kunna öppna ett nytt IPS-konto i inloggat läge krävs att du sedan tidigare har ett aktie- & fondkonto.

Upp till 12 000 kronor sparande per år får du dra av i din deklaration. Gör din insättning via vårt bank- eller plusgiro senast den 20 december eller via ditt eget kontonummer hos oss senast den 20 december.

Relaterade inlägg