Tre norska bloggfavoriter

Fler och fler sparare får upp ögonen för ekonomibloggarnas analyser. Några av de största bloggarna hittar ni i vår bloggrulle här till höger. Vi har tagit en titt på tre aktier som tre olika bloggare analyserat och undersökt hur våra sparare har investerat efter deras inlägg. Det vi kikat på är hur många kunder som handlat aktien per månad samt hur mycket som nettoköpts av våra kunder under perioden.

OBS! Notera att detta inlägg endast syftar till att visa hur våra kunder har investerat i de aktier som bloggarna har analyserat. Bloggarnas åsikter och slutsatser är deras egna och skall inte ses som köptips eller investeringsråd från Avanza.

Protector Forsikring

Detta lilla norska försäkringsbolag har fått se en rejäl uppvärdering sedan bloggaren Ägamintid introducerade aktien till sina läsare den 3 juli 2013, upp hela 188 %. Om man tittar på hur många som handlat aktien och hur mycket som nettoköpts så märks även en stor uppsving efter 2014 års Q1-rapport.

Protector_graf

Ägamintid: Inköp Protector Forsikring (2013-07-03)

Utveckling sedan första blogginlägget publicerades
Värdepapper Verksamhet Börs +/- sedan 2014-07-03 *
KS Protector Forsikring Försäkring flagga_no 188,1%

 

Bonheur

Den anonyma Lundaluppen är en av Sveriges absolut största ekonomibloggare och hans blogg besöks dagligen av tusentals läsare. I början på året tipsade han om det norska mini-konglomeratet Bonheur. Kursutvecklingen har dock inte gått lika bra som de övriga bolagen och handlades senast till –8,9 % från kursen vid tillfället för blogginlägget. Trots den negativa utvecklingen har många kunder valt att hoppa på denna investering.

Bonheur_graf

Lundaluppen: Analys av Bonheur (2014-01-05)

Utveckling sedan första blogginlägget publicerades
Värdepapper Verksamhet Börs +/- sedan 2014-01-05 *
KS Bonheur Konglomerat flagga_no -8,9%

 

Vardia Insurance Group

Ännu ett norskt försäkringsbolag som uppmärksammats av flera bloggare. Kenny som står bakom bloggen Aktiefokus berättade strax efter börsnoteringen att han hade köpt in aktien till mellan 27,5 och 23,5 NOK, vilket var en bra bit under introduktionspriset som fastställdes till 30 NOK. Efter detta har många kunder börjat få upp ögonen för aktien som nu stigit med 20,4 % sedan det första inlägget publicerades.

Vardia-Insurance-Group_graf

Aktiefokus: Köpt Vardia Insurance Group (2014-04-27)

Utveckling sedan första blogginlägget publicerades
Värdepapper Verksamhet Börs +/- sedan 2014-04-27 *
KS Vardia Insurance Group Försäkring flagga_no 20,4%

* Utveckling sedan blogginlägget publicerades uppdaterad med stängningskurs 2014-07-28. Utvecklingen gäller i lokal valuta. För att se avkastningen på andra tidsperioder, tryck på respektive värdepapper. Källa: Avanza.

Åsikter och slutsatser som framkommer i bloggarna är skribenternas egna och skall inte ses som investeringsråd och/eller åsikter från Avanza.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Relaterade inlägg