Vad kan vi förvänta oss av Apple idag?

9_9_14_event_big
Apple vet hur man skapar hype

Wish we could say more. Det är allt som står i Apples inbjudan till deras event där det spekuleras i att de bland annat kommer att annonsera sin nya telefon – iPhone 6.

Apples produkter har blivit en livsstil för många, och få prylar definierar vår världs teknikutveckling lika mycket som en iPhone. Att följa deras presentationer live har blivit allt vanligare och inte sällan hör man ordet Applevaka bland mer inbitna fans.

Oavsett om du är såld på produkterna eller ej så är det svårt att argumentera mot aktiekursen. Sedan den första iPhonen presenterades 2007 har Apple’s aktie varit en riktig framgångssaga. Detta märks inte minst bland våra kunder. Det är nu över 2 700 kunder som hoppat på tåget och äger Apple-aktier hos oss. Det är överlägset flest bland amerikanska aktier, Tesla Motors kommer in på en andra plats med ca 1 150 ägare. Bara i år har antalet Apple-ägare hos Avanza ökat med 130 %.

appleeventliten
Apples aktieutveckling de senaste 10 åren

 

Vad kan vi förvänta oss idag?

iPhone 6

Ryktena inför eventet säger att det inte bara blir en telefon utan återigen ska två telefoner presenteras. Denna gång blir det dock ingen budgetversion, utan man tror att det kommer vara två olika stora versioner, en 4,7″ och en 5,5″.

iWatch

Under 2 års tid har det ryktats om att Apple håller på att utveckla en klocka. Samsung har redan hunnit släppa ett gäng klockor och nu tror man att det är rätt tid för Tim Cook att visa upp en Apples svar.

Mobil plånbok

En liten bubblare. Bloomberg rapporterade nyligen om att Apple kan presentera ett nytt betalsystem i samarbete med bland annat Visa, MasterCard och American Express. Det kan därför vara intressant att hålla ett extra öga på dessa aktier under kvällen.

Ett par av ekonomibloggarna har även skrivit om deras förväntningar inför eventet. Trygg Framtid skriver om ryktena. Fundamentalanalysbloggen skriver om det nya Apple och VD:n Tim Cook.

Vart följer man eventet?

Du kan följa eventet live på Apples hemsida. Dock så går det endast att streama eventet om du gör det via en Apple-produkt.

Självklart kan du även följa aktiekursen live på vår hemsida.

Åsikter och slutsatser som framkommer i nyhetsartiklarna och blogginläggen är skribenternas egna och skall inte ses som investeringsråd från Avanza.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Avkastningen kan också öka eller minska på grund av förändringar i valutakursen.

Relaterade inlägg